E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ABD, BU TÜRK İMAMI KONUŞUYOR 

19 yıldır Amerika'da yaşayan ve hepsi Amerika vatandaşı olan üç çocuk babası Türk imam Kadir Gündüz'ün sınır dışı edilmek istenmesi, New York Times'de haber oldu.

21.12.2007 - 22:52
ABD, BU TÜRK İMAMI KONUŞUYOR

Gündüz için “İslami lider” nitelemesi yapan gazete, sınır dışı etme girişiminin üzüntü yarattığını yazdı.

48 yaşında imam Kadir Gündüz'ün 1988 yılından beri yaşadığı ABD'den sınır dışı edilmek istendiği belirtildi. Aralık başında Pittsburg'da gözaltına alınan Gündüz'ün, bunun ardından York bölgesinde bir cezaevine konulduğu, ancak göç konularına bakan bir yargıcın, 5 bin dolarlık kefaleti ile 19 Aralık'ta Gündüz'ü serbest bıraktığı kaydedildi.

“HEM MÜSLÜMANLAR, HEM DE DİĞER İNANÇLARDAN İNSANLAR ÜZÜLDÜ”

New York Times gazetesi, “Pittsburg'daki İslami lider” olarak nitelendirdiği Gündüz'ün başına gelenleri haber yaptı. Gazete, Gündüz'ün 19 yıldan beri ABD'de yaşadığına dikkat çekerek şunları yazdı:

“İmam Kadir Gündüz olayı, sadece Müslüman liderlerini değil, aynı zamanda, göç yetkililerinin, 11 Eylül saldırılarından sonra dini personel konusunda sert bir tavrı takınarak sınır dışı edilme işlemlerini başlatmak için en küçük hatasını aradıklarını söyleyen diğer inançlardan insanları da üzdü.”

ABD İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Vatandaşlık ve Göç Hizmetlerinin dini personele verilen vizeleri konusunda daha ayrıntılı bir inceleme yaptığını ancak bunun 11 Eylül ile bir ilişkisinin bulunmadığını söylediklerini belirten gazete, söz konusu dairesinin bir yetkisinin, yapılan bir araştırma sonucunda yüzde 33 oranındaki sahtekarlığı ortaya çıkarttıkları sözlerini de aktardı.

Gazete, Gündüz'ün çalışma izni ve daimi oturma başvurusunun reddedilmesinde, Gündüz'ün imam olarak görev yaptığı Pittsburg'daki İslam Merkezi'ndeki “statüsünün, başvuruyu yaptığı 2000 yılına göre önemli ölçüde değiştiği”nin belirlenmesinin etkili olduğunun ifade edildiğini kaydetti.

Söz konusu yılların arasında Gündüz'ün, merkezin idare işlerini yürüten baş imam pozisyonundan ayrılarak imam olarak kalmakla birlikte tutuklu ve hükümlülere yönelik bir programın başına geçtiğinin yazan gazete, Gündüz'ün avukatının ise, söz konusu görev değişikliğinin teknik olduğunu, Gündüz'e daimi oturma izninin verilmesini engellememesi gerektiği açıklamasına da yer verdi.

Bu arada, Gündüz'ün doktora öğrenci vizesi ile girdiği ABD'de 1990 yıllarının ortasında İslam Merkezi'de çalışmak amacıyla üniversiteyi bıraktığını anlatan gazete, Gündüz'ün ciddi zihnisel ve ruhsal sorunları olan 16 yaşındaki oğlu nedeniyle ülkede kalmasına izin verildiğini yazdı.
İslam Merkezi'nin, Gündüz'ün geçici dini görevli olarak ülkede kalabilmesi amacıyla 2000 yılında yaptığı başvurunun kabul edildiğine, 2002 yılında Gündüz ve eşi Saime Gündüz'ün daimi oturma izni başvurusunda bulunduğuna dikkat çekilen haberde Gündüz'ün sınır dışı edilme kararına yaptığı itirazına ilişkin duruşmanın gelecek yıl yapılacağı bildirildi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
 
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
HELE ŞÜKÜR! TÜRKİYE'DE ESKİ BAYRAM MANZARALARI YAŞANMADI...
Kurban Bayramı'nda vatandaşların büyük bir çoğunluğu kurbanlarını kesmek ...
 
YILBAŞI SÜRPRİZİ : TRAFİK CEZALARI, PASAPORT VE SÜRÜCÜ BELGESİ HARÇLARI ZAMLANDI...
Maliye Bakanlığı'nın yeniden değerlendirme oranı çerçevesinde trafik cezaları, ...
DİYANET FETVA VERDİ: PKK'LININ CENAZE NAMAZI KILINMAZ!
Diyarbakırlı avukat Diyanet'ten fetva istedi: "Devlete karşı gelenin cenaze ...
PKK TELSİZİNDE KAÇANI VURUN ANONSU
PKK'nın üst düzey yöneticilerinin konuşmaları istihbarat kaynaklarınca tespit edildi.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gençlerbirliği
Kobani
premier lig
survivor all star
EURO2016
Melo
Tatbikat
Bayer Leverkusen
Öcalan