E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

AB ve NATO'dan Libya'ya Çağrı: UCM ile İşbirliği Yap!

Avrupa Birliği ve NATO, Libya'nın öldürülen devrik lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi'nin yakalanmasının ardından Libyalı yetkililere Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) ile işbirliği yapma çağrısında bulundu.

19.11.2011 - 21:32
AB ve NATO dan Libya ya Çağrı:

Libya'da rejimin yıkılmasından önce babasının yerine geçmesi beklenen Seyfülislam Kaddafi, ülkenin güneyindeki çölde yardımcılarıyla yakalanmıştı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın sözcüsü Michael Mann, yaptığı açıklamada, Libyalı yetkililerin Seyfülislam Kaddafi'nin UCM ilkelerine göre ve UCM ile tam işbirliği içinde adalet önüne çıkarılmasını sağlamaları gerektiğini söyledi.

NATO sözcüsü Oana Lungescu ise NATO'nun Seyfülislam Kaddafi'nin adil bir biçimde yargılanacağı konusunda Libyalı yetkililer ile UCM'ye güvenlerinin tam olduğunu söyledi.

Lungescu, ''böylece yeni Libya, hukukun üstünlüğü ilkesi ve insan haklarına saygı temelleri üzerine inşa edilebilir'' dedi.

Libya hükümeti sözcüsünün Seyfülislam Kaddafi'nin Libya'da yargılanacağını açıklamasının ardından, UCM Savcısı Luis Moreno Ocampo, konuya ilişkin görüşmelerde bulunmak üzere gelecek hafta Libya'ya gideceğini belirtti.

Ocampo, Libya ulusal hükümetinin kendi vatandaşını yargılama hakkı olduğunu ancak Seyfülislam Kaddafi'nin adil bir biçimde yargılanması için UCM ile işbirliği yapılması gerektiğini kaydetti.

UCM, şubat ayında başlayan ayaklanma sırasında rejime karşı çıkan göstericileri öldürttükleri iddia edilen Muammer Kaddafi ve oğlu Seyfülislam Kaddafi'yi insanlığa karşı suç işlemekle suçluyor. Libya hükümeti ise, Seyfülislam Kaddafi'yi daha önce işlediği suçlar için de yargılamak istiyor.

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 20 Kasım 2011 Pazar 01:29

UCM Sarkozy Berlusconi Obama Cameron ve İsveç başbakanı Reinfeldt başta olmak üzere pek çok kişiyi savaş suçlarından ,i nsanlığa karşı Libya'da işledikleri suçlardan ötürü yargılamalıdır.Tabii öncesi de var bu işin : Blair , Bush , İspanyol Gonzales , Condeleeza Rice,ABD genelkurmayının tümü ,CIA NSA ve FBI görevlileri de Irak-Somali-Afganistan-Pakistan gibi ülkelerde soykırım,işkence ve diğer savaş suçları için yargı önüne çıkmalıdır.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fitneci Yine Meydana Çıktı:
Wilders, Hollanda hükümetinden Türkiye ile diplomatik ilişkilerin ...
Tahrir Yeniden Tek Vücut
Mısır polisinin, başkent Kahire'deki Tahrir meydanında gösteri düzenleyen ...
Son Kaddafi de Düştü
Libya'da geçtiğimiz ay yakalanarak öldürülen Muammer Kaddafi'nin oğlu ...
 
Arabistan'da Şok Teklif:
Suudi Arabistan'da kadınların kapanmasına yönelik inanılmaz bir kanun teklifi verildi
Mısır'da Yeni Gündem Bu
Mesaj vermek için koyduğu fotoğraflara tüm kesimlerden tepki yağıyor
Jolie, Arabistanlı Lawrence Olacak
Hollywood yıldızı Angela Jolie bir sonraki filminde Ortadoğu’nun haritasını çizen kadını oynayacak.
 
Bu Pozu 16 Bin Sterlin
İngilizlerin dünyaca ünlü modeli Kate Moss’un çıplak fotoğrafı ateş pahasına satıldı.
Almanya'dan Tanıdık Savunma:
Almanya'da Neo-Nazi terör örgütü 'Nasyonalist Sosyalist Yeraltı (NSY) ...
Irak'a Bir Parça Daha
Irak'da en çok Türkmen nüfusunun bulunduğu Selahattin ilinin özerklik ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
borsa istanbul
Euroleague
Netanyahu
BBP
Chloe Loughnan
ygs soru ve cevapları
Kemal Özdeş
Fitch
2013