E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Metin Işık: Gazeteciye soru sorma hakkı verelim! 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İdari ve Mali İşler Başkan Yardımcısı ve İkinci Yüzyıl Derneği Başkanı Metin Işık, Fox TV'de ekranlara gelen Çalar Saat programına konuk oldu.

21.01.2023 - 20:08
Metin Işık: Gazeteciye soru sorma hakkı verelim!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İdari ve Mali İşler Başkan Yardımcısı ve İkinci Yüzyıl Derneği Başkanı Metin Işık, FOX TV'de önemli açıklamalara imza attı.

Metin Işık'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Ben CHP'de politika yapıyorum. Gazeteci siyasetçi mesafesinde konuşmalı. Her gün TV'lere çıkıp ahkam kesen arkadaşlar kendi meslelerini konuşmuyorlar. Mesleklerine ait şeyleri tarif edemiyorlar."

"Biz İkinci Yüzyıl Derneği olarak, yerel yönetim ve anayasayla ilgili çeşitli faliyetler yürüttük. Bizim sloganımız, 'İkinci Yüzyılda ülkenin tamamını kucaklamak.' Farklılıkları muahfaza edelim, gazeteciye soru sorma hakkı verelim."

"Geçmişte bu vardı ama şimdi böyle bir şey yok. Biz gazetecilere, cemiyetlere, yayıncılara sesleniyoruz. Meslek erbaplarına 11 Şubat tarihinde gelin konuşalım. Konuşamayanlar için bir düzenleme yapacağız. Biz ikinci yüzyılı 'Adalet Yürüyüşü'yle tanımlıyoruz."

"Farklılıklarımızı muhafaza ederek gazeteciye soru sorma hakkı verelim. Bodozlama gidiyoruz. Dün çıkmış arkadaşın teki, 'İsmet İnönü Kürtçüydü' diyor. Adam ölmüş komutana çıkıp, 'asker kaçağı' diyor."

"Eskiden biz sıra yapardık. Başbakan'ın çıkışı ile aracı arasında 10 metre vardı. Kim ne soracak bilinirdi. Ben arkada durdum. 'Sayın Demirel' dedim, dinlemedi. İki defa daha çağırdım. Sonuncuda araca varmıştı. Dirseğini aracın kapısına koydu ve 'buyur kardeşim' dedi. 'Bir soru sorabilir miyim?' dedim, bana 'sor' dedi. Ben de 'Cumhurbaşkanı adayı mısınız?' dedim."

"O sırada da muhalefet Hüsamettin Cindoruk'u getirmek istiyor. Hüsamettin Bey çıkarsa kapısında 80 milletvekili bekliyordu."

"Ben sorudan sonra beni gözleriyle severek, "Ölü defnedilmeden tereke bölünmez" dedi ve gitti. İşte bir soru işi değiştirebiliyor. Soru sormak gazetecinin görevi."

"BİR HATIRA DAHA"

"Daha eskilerden bir hatıram var. Ankara Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin ve Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Turhan Bilgin. Gazeteciler fotoğraf makinelerini protesto için Başbakanlık merdivenlerine koyuyorlar. Süleyman Bey, 'Turhan git konuş' diyor. Baba oğul mesleki anlamda karşı karşıya geliyorlar."

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

ETİKETLER:
Metin Işık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'li Karakaya:SOKAK CHP'yi AŞAR!
MHP'li Mevlüt Karakaya, Turktime yazarı Fahrettin Damga ile gerçekleştirdiği ...
HUDER Genel Başkanı Hüseyin Kaya: ERDOĞAN OTORİTER DEĞİL, HARBİ!'
Türkiye’nin önemli STK’larından HUDER Genel Başkanı avukat Hüseyin Kaya ...
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay TURKTIME'a Konuştu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Talat Atilla'ya konuştu ve çarpıcı açıklamarda bulundu...
 
Aylin Kotil Turktime’a Konuştu
CHP Beyoğlu Belediye Başkan Aday Adayı Aylin Kotil Turktime’ı ziyaret ...
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya Turktime'a Konuştu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Karakaya: GEZİ PARKI EYLEMLERİNDE ...
Şahin Mengü: Baykal Ortaya Çıkacak ve…
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Talat ...
 
Şahin Mengü Turktime’a Konuştu
CHP’nin önemli isimlerinden Şahin Mengü Turktime’ı ziyaret etti ve Yönetim ...
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gençlerbirliği
döviz
nato
mehmet özkan
ütopya
Ankara
Tarsus
Elif Erbakan
Fatih Erbakan