E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

'Türkiye'nin Çocukları' Yeşil Sahada! 

Türkiye'den İsrail'e son yıllarda göç eden Türk Yahudilerinin çocukları futbol takımı oluşturdu.

7.04.2011 - 14:23
 Türkiye nin Çocukları  Yeşil Sahada!

Türkiye'nin Çocukları" adı verilen takımı, yine Türkiye kökenli bir Yahudi olan, Fenerbahçe altyapısından yetişen İzak Adato çalıştırıyor. Takım, ilk maçında, Bet Arye çocuklarının takımını 8-6 yenerek bir başarıya imza atarken, takımın kurucularından Moiz Sustiel, "Böylece Türkiye'nin bir parçasını burada devam ettiriyoruz" dedi.

İsrail'de 20 yıldır yaşayan Sustiel, uzun süredir yardım kollarında çalıştığını belirterek, yeni gelenlerin adaptasyonunu sağlamak ve aralarındaki birliği muhafaza etmeleri amacıyla ilk kez böyle bir düşünceyi hayata geçirdiklerini belirtti ve "İlk kez bir Türk takımı oluşturduk" dedi.

Takımın adını "Yeladey Yotsei Turkia - Türkiye'nin Çocukları" olarak belirlediklerini söyleyen Sustiel, böylece her maçlarında Türk bayrağını sallayacaklarını ve Türkiye'nin ismini tekrarlayacaklarını ifade etti. Sustiel, çocukların ve ailelerinin de maçlar vesilesiyle İsrail'dekilerle kaynaşma imkanı bulacağını kaydetti.
Sustiel, 20 yıldır İsrail'de yaşamasına rağmen, aracında her zaman bir Türk bayrağı bulundurduğunu söyledi.

Takıma destekte bulunan Türkiyeliler Birliği Başkanı Momo Uzsinay da takımın henüz çok yeni olduğunu ve çalışmalarına iki ay kadar önce başladığını anlattı. Takımda 6-13 yaş arasında 22 çocuk bulunduğunu belirten Uzsinay, hepsinin Türkçe konuştuklarını, yeni yeni İbranice öğrenmeye başladıklarını anlattı. "Çocuklar bu fikri çok sevdiler" diyen Uzsinay, Raanana'da haftada iki kez çalışma yaptıklarını da kaydetti.

"EN BÜYÜK BAŞKAN BİZİM BAŞKAN"

"Bunlar bizim küçük çocuklarımız, ama en büyük takımımız" diyen Momo Uzsinay'a çocuklar sık sık "En büyük başkan bizim başkan" sözleriyle tezahüratta bulunuyor.
Çocukların çoğu da Galatasaray, Fenerbahçe ya da Beşiktaş taraftarı. 10 yaşındaki takım kaptanı Meir Gerşon, Galatasaraylı ve 5 yıldır futbol oynuyor. Gerşon, Hapoel Tel Aviv'i de seviyor ve futbolcu olmak istediğini söylüyor. 9 yaşındaki Tal Arsoy da Galatasaraylı. Futbolu çok sevdiğini belirtiyor. Favori oyuncuları Ronaldo ve Messi...

ANTRENÖR FENERBAHÇELİ

Takımı yine bir Türk Yahudisi İzak Adato (39) çalıştırıyor. Fenerbahçe altyapısından yetişen Adato, "Beyoğlu Yeniçarşı" takımında da top koşturmuş.

"İsrail'e geldiğimde 19 yaşındaydım. Birkaç yıl ikinci lig takımlarında oynayıp daha sonra futbolculuğu bıraktım ve antrenörlüğe başladım" diyen Adato'nun daha önce de Türk kökenli futbol öğrencileri olmuş.

"2. ligde iki Türk oyuncumuz vardı. Semih El Makayam Kfar Saba takımında oynuyor. Maccabi Herzliya'da oynayan Ümit Güzelses ise geçen yıl Türkiye'ye döndü" dedi.
Aynı zamanda Maccabi Tel Aviv 14 yaş futbol takımını çalıştıran İzak Adato, "Toplu olarak yetiştirdiğim ilk Türk takımı bu çocuklar" derken, oyuncularının çok kısa zamanda iyi hazırlandıklarını da belirtti.

Adato, "Amacımız buraya gelen göçmenlere yardımcı olmak; Türk örf ve adetlerini, Türkçe dilini unutturmamak. Benim eşim İsrailli, 3 kızım var ve aramızda Türkçe konuşuruz" diye konuştu.

"Türkiye'nin Çocukları" takımı, ilk maçını Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı yakınlarındaki Beyt Arye'de, Beyt Arye takımı çocuklarına karşı yaptı ve maçı 8-6 kazandı. Ailelerin de büyük tezühüratlarla desteklediği maçı, Bet Arye Belediye Başkanı Avi Naim de izledi.

Çekişmeli geçen maçtan sonra Antrenör İzak Adato çocukları "Bizi utandırmadınız" sözleriyle kutladı.

AA

 

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Smith: 'Çözmemiz Gereken Konular Var'
ABD'nin Atina Büyükelçisi Daniel Smith, "Türkiye ile Yunanistan'ın Meis ...
Pakistan'da İnanılmaz Olayı!
İki kardeşi bir mezarlıkta bu halde yakalayan Pakistan polisi adeta şoka girdi
Azeri Çocuklara Sniper Eğitimi!
Azerbaycan'da okul çocuklarına yönelik keskin nişancılık eğitimi başlatıldı.
 
Kaddafi'den Obama'ya:
Libya lideri Muammer Kaddafi, ABD Başkanı Barack Obama'ya yazdığı mektupta, ...
Başkanın koltuk inadı
Seçimleri kazanan Ouattara'ya koltuğunu devretmeyen Gbagbo mücadelesine devam ediyor
Avustralya harp okulunda seks skandalı
Avustralya ordusu yeni bir seks skandalıyla sarsıldı...
 
Köpekleri İçin Ağlamış
Tsunaminin simgesi olan fotoğraftaki kız bulundu. Genç kadın, “Köpeklerim için ağlıyordum” dedi
Libya'da Erdoğan Protestosu
Türkiye'nin Bingazi Başkonsolosluğu önünde toplanan bir grup doktor ve ...
BM'den İyimser Açıklama:
BM Atomik Radyasyonun Etkileri Bilim Komitesi Başkanı Wolfgang Weiss, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gurbangulı Berdimuhamedov
İran
sınav stresi
Dilma Rousseff
ygs soru ve cevapları
BBP
Ayşe Ersöz
Emre Belözoğlu
Akhisar Belediyespor