E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

"Soykırım" Ödevi İptal Edildi 

13 yaşındaki Türk öğrenci Mustafa Doğan’a "Ermeni soykırımı" ödevi veren Fransız okulu geri adım attı. Mustafa’nın "Ermeni soykırımını tanıması üzerinde ısrar etmesini" isteyen olay ödev iptal oldu.

21.11.2009 - 12:01
 Soykırım  Ödevi İptal Edildi

Dün sabah okul müdürü ile görüşen Mustafa’nın babası Mehmet Doğan, "toplantının olumlu geçtiğini ve konunun tatlıya bağlandığını" ifade etti. Mustafa ise tarih dersi sınavında yazdığı "hak edilmiş soykırım" ifadesinden dolayı özür diledi.

"Osmanlı İmparatorluğu tarafından işlenen Ermeni soykırımı: İnsanlığa karşı bir suç" başlıklı ödevde, Mustafa’dan "soykırım"ın "tarihi konteksini araştırması", "olayları (katliamları, kaç kişinin öldüğünü ve nasıl yapıldığını) detaylandırması", "tanıklarla görüşmesi" ve özellikle "soykırımın tanınması ve soykırım için militanlık yapan Türkler üstünde durması" istendi. Ayrıca araştırma yaparken Türk internet sitelerine bakmaması ve Wikipedia’ya dikkat etmesi gerektiği bildiriliyordu.

Mustafa, okulda kendisine yapılan "Ermeni soykırımını tanı" baskılarını protesto etmek için tarih dersi sınavında konuyla ilgili soruya "Bu hak edilmiş bir soykırımdır" diye yazmıştı. Türk öğrenci, bunun üzerine, "suç işlediği" gerekçesiyle derslerden uzaklaştırılarak kendisine söz konusu ödev verildi. Salı günü öğretmenine, ödev yerine bu ifadelerinden dolayı özür dilediğini ifade eden bir mektup veren Mustafa, öğretmeni tarafından azarlanarak geri çevrildi. Olayın başından bu yana oğlunun "hak edilmiş soykırım" ifadesinin "hatalı" olduğunu dile getiren baba Mehmet Doğan, "ırkçılıkla" suçladığı tarih öğretmeninin Mustafa’ya "baskı yaptığını ve provoke ettiğini" ileri sürüyordu. Öte yandan Zaman, önceki gün ödevi pedagojik olarak değerlendirmesi için Fransız Milli Eğitim Bakanlığı ve Nancy-Metz Akademisi’ni aradı. Fakat yetkililer, ilgili müfettişlerin cevap vereceğini bildirmesine rağmen şimdiye kadar bir açıklama yapılmadı.

İNKAR YASASI İSTİYORLAR

Fransız Parlamentosu, 2001 yılında çıkardığı bir yasa ile 1915 olaylarını soykırım olarak tanıdı. Fakat "Ermeni soykırımını" tanımayanların cezalandırılmasına ilişkin tasarı henüz yasalaşmış değil. 2006 yılında Fransa Milli Meclisi’nden geçen kanun teklifi, üç yıldan bu yana Senato gündemine gelmeyi bekliyor. Fakat hükümet, söz konusu kanun teklifinin yasalaşmasını istemediğini açıkça beyan etti. Fransa, ayrıca AB’nin ocak ayında çıkardığı, üye ülkelerde soykırım, savaş ve insanlık suçlarını inkar ya da tahfif edenleri cezalandırmayı öngören çerçeve kararına, bu suçların Fransa’da ancak uluslararası bir mahkemenin kararıyla kesinleşmesi halinde cezalandırılabileceği yönünde bir şerh düşmüştü. Bazı Ermeni örgütleri, Mustafa Doğan olayını gerekçe göstererek söz konusu teklifin yeniden gündeme getirilmesi için kampanya başlattı.


YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
YILDIRAY 17 Kasım 2009 Salı 06:38

EN BUYUK YANDAS MEDYA AYDIN DOGAN MEDYASIDIR! BIRAKALIM KENDI YARATTIGI CANAVAR ONU YESIN. TURKIYE'DE NE KADAR REJIM DUSMANI, LIBOS VE IKINCI CUMHURIYETCI VARSA AYDIN DOGAN GAZETELERINDEN MAASA BAGLANMISTIR. MEDYASININ GUCUNU ETIK DISI KULLANARAK HEM RAKIPLERINI ORTADAN KALDIRMIS, HEM IS ADAMLARINI KENDISINE YUKSEK BEDELLERDEN REKLAM VERMEYE MECBUR ETMIS, HEM DE DEVLETTEN IMTIYAZ UZERINE IMTIYAZ ALMISTIR. O HALDE ONUN TASASI BIZ VATANSEVERLERE DUSMEZ.

Yorumu oyla      18      10  
Abuzer Abbas 17 Kasım 2009 Salı 03:01

"YANIT" müstear adıyla yazan kardeşim, belki inceleniyordur... Hatta büyük ihtimalle inceleniyordur o söylediklerin de... Ama netice ne oluyor ona bakmak lazım... Aslında ben olsam bütün medyaya üç-beş paralık ceza yazarım bu günlerde... Yani kimseye ceza yazılmıyor denmesin, o bakımdan...

Yorumu oyla      18      10  
AKP SALTANATI= YANDAŞA OĞULA KIYAK+SESİNİ YÜKSELTEN MUHALİFİNE VE HALKA DAYAK. 16 Kasım 2009 Pazartesi 17:38

Arkadaş hem "YANIT" diye başlık atmış hemde sormuşsun.Madem bu bir YANIT, niye altında soruyosun? Madem soru soracaktın niye başına YANIT kodun? Şuna "YANIT: soranlara; ÇALIK GRUBU vs.vs.. İNCELENMİYOOO" deseydin ya. Akp yandaşlarının hepsi kendin gibi üstün zekalı mı bu çelişkinin mesajını anlasınlar?:))

Yorumu oyla      18      10  
YANIT 16 Kasım 2009 Pazartesi 17:03

ÇALIK GRUBU(Sabah-ATV)...,STAR GRUBU veeee ZAMAN;taraf gazetesi de inceleniyor mu?

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hacılara Domuz Gribi Önlemi:
Suudi Arabistan, domuz gribinden dolayı bu yıl şeytan taşlamada sterilize edilmiş taşlar dağıtacak.
Kıbrıs Müzakerelerinin Tutanakları Çalındı
Kıbrıs’la ilgili son 1 yıldır yürütülen kapsamlı çözüm müzakerelerinin ...
Çin'de Maden Çöktü: 15 Ölü
Çin'de bir kömür madeninde meydana gelen gaz patlaması sonucu göçük altında ...
 
Domuz Gribi Aşıya da Direniyor
Amerikan sağlık yetkilileri, Kuzey Karolina eyaletinde son 6 hafta içerisinde, ...
ABD VE SOMALİ AYNI FİKİRDE
BM Çocuk Fonu (UNICEF), 20 yıl önce kabul edilen Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni ...
TESEV ARAŞTIRDI:
TESEV Dış Politika Programı tarafından yapılan “Ortadoğu’da Türkiye Algısı” ...
 
İsrail Televizyonunun İddiası:
İsrail’in Kanal 10 televizyonuna göre, Filistin Yönetimi Devlet Başkanı ...
Dünya Domuz Gribi Bunalımında
Meksika'da mart ayında ortaya çıktıktan sonra haziran ayında küresel salgına ...
Arnavutluk ile Vize Kaldırıldı
Türkiye ile Arnavutluk arasında bugün nota teatisi yoluyla imzalanan "Türkiye ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
döviz
nato
Afganistan
sınav stresi
Southampton
Şota Arveladze
Okan Buruk
İthalat
İtalya