Zerdari, İngiliz gazetesi Guardian'a verdiği mülakatta, ''Pakistan'da 10 yıla yakın süren askeri diktatörlüğün, ABD ile NATO kuvvetlerinin Afganistan'da El-kaide ve Taliban örgütlerine karşı verdiği savaşın Pakistan ekonomisini baltaladığı, demokratik kurumlara zarar verdiği ve ülkeyi istikrarsızlığa mahkum ettiği'' ifadesini kullandı.
Afganistan'daki savaşı durdurmak için ülkesinin büyük çabalar sarf ettiğini belirten Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari, bu çabalarının sonuçsuz kaldığını söyledi. Müttefiki Amerika'yı da eleştiren Zerdari, ''Her zaman Washinton'un görüşlerine önem verdik, ancak ABD yönetiminin Pakistan'ın hassasiyetlerine karşı gerektiği kadar anlayışı göstermedi'' diye konuştu.
A.A
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |