İngiliz basınına göre, El Kaide’nin Afrika’daki bir hücresi tarafından, terör uzmanlarının da ciddiye aldığı bir tehdit yayımlandı.
Terör örgütü El Kaide, Temmuz'da Güney Afrika'da yapılacak Dünya Kupası’nı kana bulama tehdidinde bulundu.
İngiliz The Sun gazetesinin haberine göre, El Kaide, İngiltere ile Amerika Birleşik Devletleri takımları arasında oynanacak maçı hedef almayı planlıyor.
El Kaide ile bağlantılı internet sitesinde yayımlanan açıklamada, "İngiltere ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki maç canlı yayınlanırken, tribünler patlama sesiyle sarsılacak. İnşallah onlarca hatta yüzlerce kişi ölecek" denildi.
Ayrıca 2010 Dünya Kupası süresince taraftarların kullanacağı oteller ve otoparkların da hedef alınacağı, güvenlik taramalarında tespit edilemeyen patlayıcıların kullanılacağı da öne sürüldü.
vatan
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |