Amerikan Washington Post Gazetesi, Arapların Annapolis’teki toplantıya kuşku ile baktiğini yazdı. Gazete ayrıca kendi döneminde hiç İsrail’i ziyaret etmemiş, sadece bir kez Mısır ve Ürdün’ü ziyaret etmiş olan Bush’un Annapolis’teki toplantıdaki açılış konuşmasının dikkatle beklendiğini belirtti.
Bush’un bölgedeki barış sürecini tamamen Dışişleri Rice’ın eline bıraktığını yazan gazete “Rice bir yıl içinde bölgeye 8 defa gitti ve bu çabalarının tek sonucu Annapolis toplantısı” diye yazdı.
Bush’un İsrail’e olan yakınlığına dikkat çeken gazete “Bush İsraillilerin güvendiği bir başkan ve İsrailliler gelecek dönem kimin başkan olacağını bilmiyorlar. Bush ve İsrail yakınlığı bu toplantı sonuçları açısından faydalı olabilir” değerlendirmesine yer verdi.
Rice’ın Filistin-İsrail konusunda kamuoyuna Bush yönetimi döneminde anlaşmaya varma niyeti olduğunu yazan gazete “Ancak Bush’un tarafları bir anlaşma için zorlamaya niyeti yok” yorumunda bulundu.
Hürriyet
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...