E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ÜSTÜ ÇİZİLEN BAŞKAN İSYAN ETTİ: AKP'CİLİK YAPMADIM BENİ BOĞDULAR! 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, partisinden yeniden aday gösterilmemesine isyan etti. Başkan seçilince parti rozetini çıkardığını söyleyen Şahin, “Sanıyorum derede boğulduk. Vaziyet onu gösteriyor.”

13.01.2009 - 22:35
ÜSTÜ ÇİZİLEN BAŞKAN İSYAN ETTİ: AKP CİLİK YAPMADIM BENİ BOĞDULAR!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, partisinden yeniden aday gösterilmemesiyle ilgili olarak, “Darağacına çekilen rahmetli Menderes unutulmayıp, nasıl bugün genç nesillerin dahi kalplerinde yaşıyorsa inanıyorum ki ben de hemşehrilerimin gönlünde yer edeceğim” dedi.

Hikmet Şahin, düzenlediği basın toplantısında, halkın teveccühüyle göreve geldiği 28 Mart 2004'ten bu yana büyük bir onurla Bursa'ya Büyükşehir Belediye başkanı olarak hizmet verdiğini söyledi.

ALNIM AK BAŞIM DİK
Görevini görevini başarıyla yapmanın verdiği huzurla beş yıl sonra “alnı ak, başı dik” bir şekilde halkın ve basının huzurunda olduğunu ifade eden Şahin, Bursa'da 5 yılda iz bırakan eserlere imza attığının taraflı tarafsız herkesin kabul ettiği bir gerçek olduğunu savundu.

Şahin, projelerle yıllardır kangren haline gelen sorunlara neşter vurduklarını ve sonuçta Bursa'nın belediyecilik hizmetlerinin en başarılı olduğu kentler arasına girdiğini belirtti.

PARTİZANLIK YAPMADIM
Kadrolarda ve çalışmalarda hiçbir zaman partizanca davranmadığını vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:
“1 Nisan 2004'te Erdoğan Bilenser'den görevi devralırken yaptığım konuşmada, 'Bugün itibarıyla parti rozetimizi çıkararak, herkesin başkanı olacağım. Sadece bana oy verenlerin değil, oy vermeyenlerin de başkanı olacağım' diye söz vermiştim. Hemşehrilerime verdiğim sözü hiçbir zaman unutmadım. Muhalefetin de içinde bulunduğu ilçeler ve beldelerde yaptığımız yatırımlar, hizmete siyaset bulaştırmadığımızın en güzel kanıtıdır.

'İTAAT ET RAHAT ET' FİKRİNE KAPILMADIK
Burada uyum içinde çalıştığımız Mustafa Bozbey ve Erol Demirhisar ve belde belediye başkanı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. 20 Aralık 2008 Cumartesi günü bazı hizmetlerimizin açılışı için Şehreküstü'nde düzenlenen törende de bireysel çıkarlar için değil, kamu ve toplum yararına çalıştığımı söyledim. Liyakatına inandığım ve güvendiğim ekip arkadaşlarımla yasaların ve mevzuatın öngördüğü çerçevede çalıştık. Toplum yararına olmayan, sadece belli kişilere ve kesimlere rant sağlayacak talepler karşısında eğilmedik, 'İtaat et, rahat et' düşüncesine kapılmadık. Belediyeciliği lafla zaman kaybederek değil, projelerimle somut eserler ortaya koyarak yapmaya özen gösterdim. Ben Bursa sevdası ve insan sevgisiyle kendimi bu şehrin hizmetkarı olarak kabul ettim.”

Şahin, bugünlerin geçeceğini, ama ortaya koyduğu eserlerin uzun yıllar hemşehrilerine hizmet edeceğini ve kendisinin de bu hizmetlerle anılacağını söyledi.

GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ
Bursa'nın uzun yıllar hak ettiği belediyecilik hizmetlerini Hikmet Şahin döneminde aldığını ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Dün bazı belediye başkan adaylarının açıklandığı törende sayın başbakanımızın eserlerimizden övgüyle bahsetmesi ve şahsımı 'Bursa'nın çehresini değiştiren başkan' olarak lanse etmesine rağmen bakan ve bazı milletvekilleri tarafından adaylığımın engellenmesini kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Her alandaki hizmetlerimizi halkımız takdirle anlatıyor. Güneş balçıkla sıvanmaz. İnsan hayatında iz bırakan eserlerimizle halkımızın huzurundayız. Milletimiz, hizmet edeni unutmaz. Darağacına çekilen rahmetli Menderes unutulmayıp, nasıl bugün genç nesillerin dahi kalplerinde yaşıyorsa inanıyorum ki ben de hemşehrilerimin gönlünde yer edeceğim. Bursalı hemşehrilerimin bana bugüne kadar gösterdiği ilgi, destek ve teveccühe teşekkür ediyorum.”

Hikmet Şahin, bir gazetecinin “Açıklamanız bir veda konuşması olarak değerlendirilebilir mi?” sorusu üzerine henüz net bir şey söylemenin uygun olmayacağını belirtti.

GÖNLÜMÜN KIRGIN OLDUĞU İNSANLAR VAR
“Başka bir partiden aday olmayı düşünüyor musunuz? Bazıları sizin için 'denizden geçiyor, derede boğuluyor' diyor. Siz hangisinde boğuldunuz?” sorusunu ise Şahin, şöyle cevaplandırdı:
“Sanıyorum derede boğulduk. Vaziyet onu gösteriyor. Benim için denizde, okyanusta hizmet vermek önemliydi. Ama şunu unutmayalım ki engin deniz, fırtınalara dayanaklıdır. Aile çevremle görüşmeden bir karar vermem doğru olmaz. Şu an için herhangi bir karar vermiş değilim. Bunu net bir şekilde ifade ediyorum. Allah hakkımızda hayırlısını ihsan etsin inşallah.”

BU HALK MENDERES'İ DE UNUTMADI
Şahin, “Parti teşkilatına bir mesajınız var mı?” yönündeki soruya, “Ben camiayı seviyorum. Herkesi seviyorum, herkesi kucaklıyorum. Gönlümün kırgın olduğu insanlar var. Onu ifade edeyim. Kalbim kırık. Her şeyi Bursa halkının takdirine bırakıyorum” yanıtını verdi.

“Menderes'i örnek vermenizi, Demokrat Parti'ye geçeceğinize dair bir işaret olarak mı algılamamız gerekiyor? Diğer adayları nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine, Şahin şöyle konuştu:
“Adaylar üzerinde yorum yapmak istemiyorum. Çok şık düşmez. Şunu ifade edeyim ki 29 Martta yapılacak olan seçimler, çok heyecanlı, güzel, demokrasi şöleni şeklinde geçecektir. Onu görüyorum. Tekrar aynısını söylüyorum. Allah hakkımızda hayırlısı ihsan etsin. Allah, rahmetli Menderes'i nur içinde yatırsın. Unutuldu mu bu memlekette? Unutulmadı. Nice belediye başkanları eserler yaptı. Unutuldu mu? Unutulmadı. Kemal Bengü, partisi tarafından benim uğratıldığım duruma uğratıldı. Unutuldu mu? Unutulmadığı gibi bu halk yine kendisine görev de verdi. Eserler ortaya koyanlar unutulmuyor.”

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Abdüllatif Şener Turktime'a Konuştu: Herkesin Etnik Kökeni Tartışılmalı!
Ak Parti’nin kurucularından olan ancak yollarını ayırarak yeni bir oluşum ...
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
 
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
 
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
Bakanlar Kurulu'nda Ne Konuşuldu?
Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ...
Toptan: Dünya Gazze'ye Kayıtsız
Toptan, "İsrail, henüz denenmemiş silahlarla kadın ve bebekleri öldürürken, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
abd
Gaziantepspor
Almanya
Kobani
premier lig
Jose Mourinho
ygs 2015
Mehmet Şimşek
Fernandao