E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Turktime 6. Yaşına Dev Bir Medya Grubu Olarak Giriyor 

4.01.2009 - 01:23
Turktime 6. Yaşına Dev Bir Medya Grubu Olarak Giriyor

Tam altı yıl önce… Henüz ne internet medyası bu kadar vazgeçilmezdi, ne de bu kadar güçlü. Teknik imkanlardan psikolojik altyapısına kadar bir çıkmaz sokak ortamında Turktime yayın hayatına merhaba dedi.

 

Tam altı yıl. İnternet medyasının geçtiği zorlu büyüme, kendini kabul ettirme, içindeki ayrık otlarını arama sürecini anı anına yaşayan Turktime bu süre içinde ekstra sıkıntıları da fazlasıyla yaşadı.

 

Bağsız, bağımsız, sadece kendi ayakları üstünde duran, ayaklarını daha sağlam basmanın en kolay ve bilinen “yayın organımın varlığı gelecek reklamlara armağan olsun” mantığıyla özetlenecek “payanda” formülüne ısrarla hayır diyen ve sadece gazetecilik yapan bir yayın organın yaşayacağı sıkıntılar işte.

 

Zordu ama güzeldi. Dili geçmiş zaman yanıltmasın sizi. Bu zamanda çok şey değişti ama bu duruş hiç değişmedi. Değişmeyecek.

 

Ama bazı şeyler eskisi gibi değildi artık.

 

Mesela şunun gibi:

 

Altı yıl önce el yordamıyla kendi halinde yürüyen Turktime şimdi www.babialihaber.com, www.internetoku.com, www.haberola.com ile birlikte dev bir grubun ana motoru oldu.

 

Formülü çok basit tık oyunlarına girmesek de, “2 milyon okuyucuya ulaştık” diye yırtınanlar gibi mesela Çin’deki Türk sayısından daha fazla o ülkeden tıklandığı gibi kandırmacalarla okur tavlamaya çalışmasak da, Turktime birçok önemli gazetenin tirajını geçti.  

 

Bu süreç tesadüfi bir gelişim değildi kesinlikle. Arkalarındaki sermaye ve medya desteğine rağmen, sadece Ankara bürolarındaki elemanları bile Turktime’ın kadrosundan fazla olan  birçok yayın organı ajans haberciliğine tav olurken Turktime Türkiye’nin en fazla özel haber yapan medya kuruluşlarından oldu.

 

Tam gün, part-time ve gönüllülerle birlikte 9 kişilik ekip, Ankara merkez ve 3 temsilcilikle birlikte takla attırıcı büro gazetecilerine toz yutturma keyfini yaşadı.

 

Onun için Türkiye’nin karar alıcıları en önemli açıklamaları ilk kez Turktime’a yaptı. Aynı şekilde birçok haberi ilk kez Turktime’dan öğrendi.

 

Ve ayrıcalıklı Turktime okurları.

 

Kafa göz yardığımız zamanlarda acımadılar, bizim kafamızı gözümüzü daha sert yardılar… Eleştirilerini çekinmeden, en sert biçimde üzerimize boca ettiler. Ama bir şeyden eminlerdi: Turktime, haber verir. Haberini adrese teslim etmez, adreslere selam çakmaz. Ülkenin bölünmez bütünlüğü ve Atatürk ilkeleri çizgisinin en kırmızı bölümüdür. Onun için, yelpazenin tüm renklerinde haberler bazen kızdırsa da okurlarımız bizi hiç bırakmadı. Çünkü onlar ilk bilmenin ayrıcalığının, bağımsızlığın ve tarafsızlığın güveninin adresini biliyor.

 

Biz de bu ayrıcalıklı okurlara sahip olmanın şansını tabii. Onun için sevgili okurlarımıza rahatlıkla vaat edebiliriz: Bu gördükleriniz daha hiçbir şey. Arkanıza yaslanın, bilgisayarlarınızın karşısına geçin ve sürprizlere hazır olun.

YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 31 Mart 2011 Perşembe 23:56

Ben arkadas sitemi buldum,ne ararsan var, en önemlisi dogru ve tarafsiz haber arayanlarin bulusma noktasi.Sayfa düzenleride cok mükemmel.En önemlisi kendilerine benziyorlar,baska benzerleri yok.Capanoglu

Yorumu oyla      18      10  
GURBETCİ 19 Ocak 2009 Pazartesi 00:45

TÜRKTİME SİYASİ YELPAZESİ NE OLURSA OLSUN SİTELER VE GAZETE SİTELERİ ARASINDA OKUYUCU YORUMLARININ HER KESİMİNE EŞİT YAKLAŞAN BİR SİTE OLMASINDAN ÇOK MUTLUYUM.6 YILDIRDA SİZLERLE OLMAK BİR AYRICALIK.İNSANLAR YİNE SÖYLÜYORUM GERÇEK MEDYA HABER SİTELERİ İLE DAHA ÇOK BİLĞİLENIYOR VE AYDINLANIYORLAR.ESKİSİ GİBİ TARAFLI GAZETE VE KÖŞE YAZARLARININ SÜRÜSÜ OLMAKDAN SİZLER BU HALKI KURTARDINIZ.HALK HER KESİMDEN SİTELERİ OKUYARAK GERÇEĞİ KENDİLERİNCE BULUYORLAR. NİYE BİRLİKTE YILLARA SELAM VE SEVGİLER.

Yorumu oyla      18      10  
tlin 17 Ocak 2009 Cumartesi 21:51

bu siteye Turktıme ismini kim koyduysa tebrik ederim. birçok haber sitesi var. fakat bazen sayfa açılır açılmaz kapatırım .sayfa düzeni başlıklar beni iter.haberleri sürekli takip ettiğim bir kaç site vardı. turktıme da vazgeçilmezler arasına girdi.

Yorumu oyla      18      10  
Abuzer Abbas 6 Ocak 2009 Salı 06:19

Amerika'da yaşıyorum ve Türkiye'de olup bitenleri günlük olarak İnternet aracılığıyla takip etmeye çalışıyorum... Bir seneye yakın zamandır haberleri artan biçimde Türktime'dan okuyorum... Makul sınırlar dahilinde yazılan yorumların tamamının yayınlandığını görüyorum, yani okurların görüşlerine önem veriliyor, partizanca budama yapılmıyor... Editörler tarafından anlaşılmaz "kriterlere" takılmıyor... Takdir ettiğim bir yazar grubu var... İnşaallah hep böyle devam eder... Saygılarımla...

Yorumu oyla      18      10  
sabriye 5 Ocak 2009 Pazartesi 23:09

tek kelimeyle HARİKASINIZ...çocukça bir söz ama,KISKANANLAR ÇATLASIN..arada editör beni üzsede sizden kopamıyorum..sizin sayenizde çok güzel dostlar edindim..ama şuna gerçekten yürekten inandım.TURKTİME BİR DOSTLUK VE AİLE SİTESİDİR..AYRICA BİZLERİDE TURKTİME AİLESİNDEN GÖRDÜKLERİ İÇİN MİNNETTARIM..İYİKİ VARSINIZ DOSTLAR.dileğim sizleri daha daha iyi yerlerde görmek..İNŞALLAHH..İNŞALLAHH..ALLAH İŞİNİZİ GÜCÜNÜZÜ RAST GETİRSİN..AMİN..

Yorumu oyla      19      10  
HÜSREV KARAGÖZ 4 Ocak 2009 Pazar 23:31

İnternet medyasının hak ettiği yere gelmesi dileğiyle,nice yıllara...İnternet,çok daha saydam çoğu site okuyucuların eleştirilerini samimi bulup,bunu bir"manüple"olarak görmüyor.Bence de bu doğru.Ben şunu anladım ki "bize ulaşın"ın görevini çoğu sitelerde haberle ilgili,ilgisiz gönderdiğimiz yorumlar görüyor.Örneğin;bazen site,haberlerle ile ilgili(hataları) gönderdğimiz yorum yayınlansın diye beklemiyoruz.Bir okur olarak bunların bazen dikkate alındığını da görüyoruz.Tebrikler,başarılar...

Yorumu oyla      18      10  
ILGIN 4 Ocak 2009 Pazar 20:30

Sitenizin başarısının devamlı olmasını diliyorum.Tüm çalışanlarınızı kutluyorum.İnşallah yorumcular kalitenizi artıracak samimi dürüst ve milli ve manevi değerlere hakaret etmeyen insan hak ve onuruna yakışır provakatörlükten uzak eleştirilere yer verirler.NİCE YILLARA.

Yorumu oyla      18      10  
Nesrin Savaş Kantarcı 4 Ocak 2009 Pazar 19:42

Okur yorumundan korkan siteler/gazeteler gördük görmekteyiz de! Ve yine: 'Ben yaparsam olur' şapşallığı içerisinde bulunabilecek kadar kafayı gömmüş olanlar da yok değil. Haber çaldıklarını hilelerini okuyoruz tanıklık ediyoruz. Okurun kurallara uygun yorumunu, 'yayınlarsam birine/bir yerlere karşı uygun olmaz' gibi hesap içerinde olanlar var! Oysa; aynı yorumu bir başka site veriyor. Okur herşeyin/hizmetinde farkında elbette. Çoğu medya soykırımcılarının da! Kazanan kalitedir. Ve 'kim' kimdir?

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
galatasaray
Almanya
İran
Christoph Daum
Milwaukee Bucks
Carlos Arroyo
ösym ygs sınavı
atletico madrid
Yeşim Ceren Bozoğlu