E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

CHP’nin Çarşaf Hamlesi ve Yalana İman! 

21.11.2008 - 23:36
CHP’nin Çarşaf Hamlesi ve Yalana İman!

İnanılır gibi değil.

 

İlk gördüğümüzde müstehzi bir ifadeyle gülmüş ve demiştik ki; “Acaba CHP’nin bu hamlesini samimi bulan tek bir seçmen, sıradan halk ya da başı örtülü bir vatandaş bulunur mu?”

 

O, CHP’nin türbanla ve türbanlılarla mesafesini bildiğimiz için cevabını beklemediğimiz retorik bir soruydu.

 

Öyle ya; bugün bırakın türbanı kara çarşafı kucaklayan CHP’nin eşi türbanlı diye cumhurbaşkanlığı seçim sürecini kilitlemesi ve 367 kaosu, başörtülü kızlara üniversitede serbestçe eğitim kapısını açan tüm partilerin birleşerek geçirdikleri düzenlemeye itiraz eden tek parti olduğunu ve düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi’ne götürüp iptal ettirdiğini daha yakın zamandan biliyorduk. Türban karşıtı yürüyüşleri, DSP’lilerle birlikte kara çarşaf yakmaları saymıyoruz bile.

 

Yani nasıl ki yollara dizilen bedava kömür tırları yaklaşan kışın değil gelen seçimlerin habercisiydiyse; kara çarşaflılara Baykal eliyle takılan CHP rozeti de CHP’nin başörtülüler ile ilgili değişen düşüncelerinin değil, yaklaşan seçimlerin habercisiydi.

 

Bu fotoğraf bu kadar netken, sırf seçimin hatırına kareye eklenen bu parça nasıl olur da birilerine inandırıcı gelirdi? Buna kim inanırdı?

 

O retorik soruyu sorarken cevabımız çok açıktı: HİÇ KİMSE!

 

Ama itiraf edelim; yanıldık.

 

Gördük ki; bırakın sıradan seçmeni koca koca profesörlerden her şeyi bilen köşe yazarlarına, memleketin akil adamları büyük bir iştahla CHP’nin bu girişiminin ne büyük bir adım olduğunu tartışıyor, bu yeni dönem üstüne olmadık projeksiyonlardan bahsediyorlar.

 

Yok yok. Sadece gündem madrabazlığı olarak değil. Büyük bir imanla, ciddi ciddi. İnandılar, umut etmeye başladılar… İnandırmaya, umut ettirmeye çalışıyorlar.

 

Okuduklarımıza, duyduklarımıza inanamadık.

 

Her ne kadar hafıza-i beşer nisyan ile malul olsa da, bu kadarını biz bile tahmin edememiştik.

 

Üstelik Baykal, bu fotoğrafa bakıp başörtüsünü Baykal çözecek çözümlemeleri yapanların hevesini anında kursaklarında bırakmışken… Bırakın rozet takıp CHP’ye kabul ettiği çarşaflıları, daha modern bir görüntü oluşturan başörtülülerin üniversiteye eğitim alabilmeleri ile ilgili görüşlerinde hiçbir değişiklik olmadığını söylerken… Tavırlarının aynen devam edeceğini anlatırken… “Bizim çarşaflılar masumane örtülü. Onlarınki değil” gibi anlaşılamaz ve açıklanamaz sözleriyle samimiyet ve tutarlılık testinden çakarken... Rozet taktığı çarşaflılara, türbanlılara sorunlarına yönelik hiçbir şey vaat etmezken... Bu "açılımı" onlara bir şey vermek değil, onlardan oy almak için yaptığı açıkken...

 

Yok… Ne çok yakın geçmiş, ne de o yakın geçmişi anımsatan şimdiki çıkışları arkadaşların imanını sarsmadı.

 

Ve biz anladık.

 

Demirel’in binlerce kez gidip geri gelebilmesindeki tılsımını, hala ve yine nasıl olup da yeni umut olarak Mesut Yılmaz’dan Tansu Çiller’e hatta Cindoruk’a umut bağlanabildiğini öğrendik.

 

Siyasetin nasıl bir aklı olduğunu gördük.

 

YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
sakine korkmaz 19 Ocak 2009 Pazartesi 23:20

sayın başkanım allah yardımcın olsun oğlumun işinin zararından dolayı evimize 250 milyarlık haciz kondu ve tefeciye 60 milyar vereceğimiz var veremiyoruz şehirler arası kaçtık 6 aydır yaşla ekmeği beraber yiyoruz lütfen bize yardım edin saygılarımla bana şu numaradan ulaşabilirsiniz 02626562927 veya [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz

Yorumu oyla      18      10  
tülin 15 Aralık 2008 Pazartesi 12:00

baykalın her attığı adım onu muhalafette kalmaya zorluyor. bir şey doğasına aykırı ise sırıtır. aynen çarşafın (başörtüsü değil)chp de sırıttığı gibi. bir düşünceyi benimsiyorsan hayat tarzında (giyimde buna dahildir)kendini gösterir.oy almak için yanlış yapıyorlar.

Yorumu oyla      19      10  
ersan 15 Aralık 2008 Pazartesi 08:35

evet sorun çarşaf deil asla ama sorun ne y ? sorun sayın baykalın meydanların andrgrandpisti gibi kullanması dır. yanisayın baykal arbayı ya ileri cekin yada geri çekin ama lütfen bekleme yapmayın yeter artık yahu bırakın gereksiz polimikleri:

Yorumu oyla      18      10  
erdogan sezen 12 Aralık 2008 Cuma 01:43

bu yaziyi yazan arkadas hakkaten siyasal falan okumus birine benziyor analizi harika tam bir mahalle dedikodusu gbi yazilmis Turkiye, yi tanidigini saniyor taniyorsan neden korkuyorsun!!?yolsuzluk dediniz icinde boguldunuz yoksulluk dediniz kac kat artidiniz sayisini ve bunu yaparken,de guzel dinimizi cikarlariniz icin en adi sekilde kullandiniz.

Yorumu oyla      18      10  
şükrü yücel İzmir...1956 8 Aralık 2008 Pazartesi 12:04

HEY...CHP ye inanan arkadaşlar ben 40 yıldır bir CHP li olarak Artık CHP yi bırakıyorum Atatürk.ün..ilkelerine karşı koyan partiye dönüştüğünün bir kanıtıdır..... benim gibi düşünenleri kaybetmek çok acı gelmelidir diye düşünüyorom ne olur kılık kıyafet devrimlerini unutmayın.üç beş oy için ne olur çizginizden sapmayınız sonra birdaha bizi bulmanız mümkün olmayabilir saygılar

Yorumu oyla      18      10  
Aşkın YILDIZ 7 Aralık 2008 Pazar 22:51

Arkadaşlar nedir bu haykırış herkez kendine bi baksın önce.CHP bu ülkeyi ayakta tutmuştur.insanları din iman diye kandıranları nasılda savunursunuz.doğru menfaatiniz var oyüzden.ama yazık bigün baykal giderse ozaman dersiniz ah nerde o beğenmedimiz SOL partiler adamlar kendilerinden başkalarına geçit vermiyorlar.biraz gözünüzü açın!Yaşasın TÜRKİYE.Yaşasın CHP...Yetermi faşistler.

Yorumu oyla      18      10  
Feza Türkmen 7 Aralık 2008 Pazar 10:10

CHP'nin müzmin muhalefet sever lideri Deniz Baykal partinin başından gitmedikçe CHP'den ne köy olur,ne kasaba! Ne demiş bu da önemli değil!Yaptığı da öyle! Baykal "Laf olsun,torba dolsun"muhalefeti yapıyor! Ülke elden gidiyormuş...Ne gam... Kendisi sırça köşkünde!AKP ile AB,ABD,İsrail tıkır tıkır bizi yönetiyor!

Yorumu oyla      18      10  
Hasan Tahsin 1 Aralık 2008 Pazartesi 21:15

CHP vermeye çalıştığı doğru mesajı, uygulamaya kalktığı yanlış strateji ile "YANLIŞA DÖNÜŞTÜRDÜ".Tabir yerindeyse Sn Baykal yine tersten daldı!CHP bu manzarayı umumiye karşısında"367 nin" izahını nasıl yapacak?CHP bu tür argümanları kullanmak yerine neden SOSYALDEMOKRAT olmayı denemiyor? Sosyaldemokrat felsefede,Eğitimin önününe konulan herhangi bir engelin GEREKÇESİ olabilir mi?Hangi gerekçe,hangi mazeretin mesnet yapılması ile Eğitimi engellemeye sebebiyet verebilir?Demokrat olmak çokmu zor??

Yorumu oyla      18      10  
saffet sancak 26 Kasım 2008 Çarşamba 12:04

Geçti borun pazarı sür eşeği niğdeye

Yorumu oyla      18      10  
TOTEM 23 Kasım 2008 Pazar 23:00

bir şarkı vardı,KONUŞUYORUZ AMA BOŞA KONUŞUYORUZ,KONUŞUYOUZ AMA ANLAMIYORUZ diye sözler içeren.sizlere birşey anımsatıyormu? önyargılarımızı kalkan etmişiz kendimize,sabit fikirlerimizle habire vuruyoruz birilerine..aynı plağı çalmaktan hiç bıkıp usanmadan,birnebze değişip,gelişmeden.yazıyoruz işte,kendimizi mütemadiyen tekrar ederek.nereye varmak isediğimizi,ne elde etmek istediğimizi düşünmeden.kendini tatminden başka ne işe yarıyor yazdıklarımız? hiç düşündünüzmü?yazıyoruz ama hiç okumuyoruz.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
İstanbul
Gaziantepspor
fransa
japonya
Recep Tayyip Erdoğan
ölüm haberi
Ahmet Kural
premier lig
haşim kılıç