ABD ile İran, uzun süredir belirsizliği süren diplomatik temaslar kapsamında Umman’da görüşmelere başladı.
ABD'nin Körfez'deki askeri yığınağının gölgesindeki müzakerelere İran heyetinin başkanı olarak katılan Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi "İyi bir başlangıç." yorumu yaparken ABD cephesinden ilk yorum doğrudan Başkan Donald Trump'tan geldi.

"GELECEK HAFTA YENİDEN GÖRÜŞECEĞİZ"
Hafta sonu tatili için Florida eyaletine bağlı Palm Beach kentine gitmek üzere Beyaz Saray'dan ayrılan Trump, başkanlık helikopteri "Marine One"a binmeden önce gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Umman'daki görüşmelere ilişkin konuşan Donald Trump "İran'la çok iyi görüşmeler yaptık. İran anlaşma yapmak istiyor." dedi. Müzakerelerin ikinci aşamasının önümüzdeki hafta yapılacağını ifade eden Trump, "İran'la anlaşma yapma konusunda çok vaktimiz var. Gelecek hafta yeniden görüşeceğiz." dedi.
"Geçen sefer anlaşma yapmama yönünde karar almışlardı. Ama bana kalırsa bu sefer farklı olacak. Bölgeye giden çok büyük bir filomuz var." ifadelerini kullanan ABD Başkanı, tehditlerini sürdürdü: "Tahran, anlaşma olmazsa bunun çok ciddi sonuçları olacağını biliyor..."
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |