ABD Başkanı Donald Trump, İran’a yönelik askeri operasyonların henüz başlangıç aşamasında olduğunu ve "büyük dalga" olarak nitelendirdiği asıl saldırının yakında gerçekleşeceğini iddia etti.
Operasyonun takvimin ilerisinde olduğunu belirten Trump, ilk saldırılarda 49 İranlı liderin etkisiz hale getirildiğini öne sürdü.
OPERASYONDA YENİ SAFHA
CNN’e verdiği mülakatta askeri hareketliliğin seyrine ilişkin açıklamalarda bulunan Donald Trump, mevcut saldırıların kapsamının genişletileceğini duyurdu.
İran’ı henüz "sert bir şekilde" vurmaya başlamadıklarını ifade eden Trump, "Büyük dalga henüz gerçekleşmedi; asıl büyük olanı yakında geliyor" diyerek saldırıların dozunun artırılacağı mesajını verdi. Mevcut harekatın sadece kapsamlı bir taarruzun başlangıcı olduğunu belirten ABD Başkanı, operasyonun ucu açık kalmayacağını ve planlandığı gibi sonuçlandırılacağını vurguladı.

"4 HAFTA SÜRECEĞİNİ ÖNGÖRDÜK"
Çatışmanın süresiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Trump, operasyonun başlangıçta dört hafta süreceğini öngördüğünü ancak gelinen noktada belirlenen takvimin biraz ilerisinde olduklarını söyledi. Savaşın çok uzun sürmesini istemediğini dile getiren Trump, operasyonel hızın hedeflere ulaşma konusundaki kararlılığı yansıttığını ifade etti.
ABD Başkanı, askeri birimlerin sahadaki ilerleyişinden memnun olduğunu belirterek stratejik hedeflerin birer birer devre dışı bırakıldığını savundu.

49 LİDER ÖLDÜRÜLDÜ
Trump, operasyon sürecindeki "en büyük sürprizin" İran'ın Bahreyn, Ürdün, Kuveyt, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne yönelik düzenlediği saldırılar olduğunu belirtti. Bölgesel yayılımın boyutuna dikkat çeken Trump, buna karşılık ABD’nin gerçekleştirdiği ilk hava akınlarında aralarında üst düzey isimlerin de bulunduğu 49 İranlı liderin öldürüldüğünü iddia etti.
Bu kaybın İran’ın komuta kontrol yapısını felç ettiğini savunan Trump, operasyonun stratejik etkilerinin sahada net bir şekilde görüldüğünü öne sürdü.
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...