E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Trump'tan İran'a yalanlama 

ABD Başkanı Donald Trump, İran medyasınca sızdırılan taslak mutabakat maddelerinin gerçeği yansıtmadığını bildirirken, Hürmüz Boğazı'ndaki gemi saldırılarını kınayarak şartların yerine getirilmemesi durumunda resmi anlaşmanın yapılmayacağını açıkladı.

12.06.2026 - 18:07
Trump tan İran a yalanlama

ABD Başkanı Donald Trump, İran medyasınca sızdırılan taslak mutabakat maddelerinin gerçeği yansıtmadığını bildirirken, Hürmüz Boğazı'ndaki gemi saldırılarını kınayarak şartların yerine getirilmemesi durumunda resmi anlaşmanın yapılmayacağını açıkladı.

TRUMP SIZDIRILAN MADDELERE TEPKİ GÖSTERDİ
ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı paylaşımda, Mehr haber ajansında yayımlanan 14 maddelik anlaşma haberine tepki gösterdi. İran tarafından basına sızdırılan şartların yazılı mutabakatla hiçbir ilgisi bulunmadığını ve gerçeği yansıtmadığını savunan Trump, muhataplarını eleştirerek, "İran'ın yalan haberlere sızdırdığı şartların, yazılı olarak üzerinde anlaşmaya varılan şartlarla hiçbir ilgisi yok" ifadesini kullandı. Karşı tarafın tutumunu onursuzluk olarak nitelendiren ve iyi niyetli bir müzakerenin yürütülemeyeceğini ileri süren Trump, sürece yönelik tepkisini, "Son derece onursuz insanlar. Onlarla iyi niyetli müzakere diye bir şey söz konusu değil. İNANILMAZ!" sözleriyle sürdürdü. Hürmüz Boğazı'nda dün gece Hint gemilerine yönelik gerçekleştirilen saldırıların kabul edilemez olduğunu belirten ve İran'ın hızlı hareket etmesi gerektiğini kaydeden Trump, paylaşımına, "Kendilerine çeki düzen vermeleri gerekiyor, hem de çok hızlı bir şekilde!" uyarısını ekledi.

ABD'Lİ YETKİLİDEN PERFORMANS ŞARTI AÇIKLAMASI
İngiliz haber ajansı Reuters'a açıklamada bulunan üst düzey bir ABD'li yetkili, İran ile yürütülen anlaşma sürecinin performansa dayalı olduğunu belirterek; nükleer malzemelerin imha edileceğini veya taşınacağını, nükleer programın sonlandırılacağını ve Hürmüz Boğazı'nın açılacağını bildirdi. Bu şartlar tam olarak yerine getirilmeden İran'a ait varlıkların serbest bırakılmayacağını vurgulayan yetkili, süreç kapsamında terör gruplarına fon aktarımının da engelleneceğini kaydederek, "Terörist gruplara fon sağlanmayacak" dedi.

İRAN MEDYASINDA YER ALAN TASLAK MADDELER
İran'ın yarı resmi Mehr haber ajansı tarafından yayımlanan 14 maddelik mutabakat taslağının detaylarında, Lübnan dahil olmak üzere tüm cephelerdeki askeri düşmanlıkların kalıcı ve derhal sonlandırılacağı bilgisi yer aldı. Sızdırılan maddelerde ayrıca, ABD'nin İran'ın iç işlerine müdahale etmeyeceği, ülkenin egemenlik haklarına saygı göstereceği, mevcut deniz ablukasının 30 gün içerisinde tamamen kaldırılacağı ve ABD'nin İran çevresinde konuşlu bulunan askeri güçlerini geri çekeceği yönündeki ifadeler paylaşıldı.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Azerbaycan'da korkutan deprem
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Azerbaycan'ın Kuba kentinde ...
İran'dan Hürmüz Boğazı çıkışı
İran basını, Tahran’ın, Hürmüz Boğazı’nın yönetiminin devriyle ilgili ...
İran ile ABD arasında gizli mutabakat taslağı sızdı
İran ile Amerika Birleşik Devletleri arasında imzalanması planlanan 14 ...
 
Trump İran ile savaşın sona erdiğini duyurdu: Amacımıza ulaştık
ABD Başkanı Donald Trump, katıldığı bir programda İran ile savaşı sona ...
Dünyanın ilk Trilyoneri: Elon Musk
Tesla ve SpaceX'in patronu Elon Musk, dünyanın ilk trilyoneri olarak tarihe geçti.
Pentagon'da tehlikeli madde alarmı
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) binasında tespit edilen "tehlikeli madde ...
 
Trump saldırıyı önce duyurdu, sonra iptal etti
ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın askeri ve ekonomik altyapısını hedef ...
Zayıflama ilaçları market harcamalarına yansıdı
İngiltere’de yapılan bir araştırma, zayıflama ilaçları kullanan hanelerin ...
ABD: Netanyahu bazı konularda yanıldı
ABD Başkan Yardımcısı JD Vance, ABD Başkanı Donald Trump ile İsrail Başbakanı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
rusya
tff
ygs
Adana Demirspor
İstihdam
Okan Buruk
İthalat
Güney Osetya
TÜBİTAK