E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Şok İddia: Suriye'deki Saldırıda Kullanılan Sarin Gazını Türkiye Temin Etti!

21 Ağustos 2013'te Suriye'nin Guta bölgesindeki kimyasal saldırıyla ilgili bir iddia ortaya atıldı.

7.04.2014 - 07:01
Şok İddia:

Gazeteci Seymour Hersh, saldırıda kullanılan sarin gazının saldırıyı düzenleyenlere Türkiye tarafından temin edildiğini öne sürdü. Hersh'ün yazısına göre, ABD istihbaratı bir süredir Türk yetkililerle ilgili gizli bilgiler ediniyor. ABD yönetimi, Ankara'nın MİT ve jandarma aracılığıyla El Nusra'yla işbirliği yaptığını da biliyordu.

21 Ağustos 2013'te Suriye'nin Guta bölgesindeki kimyasal saldırı iç savaşta dönüm noktasıydı. Amerika "kimyasal silah kırmızı çizgimiz" demişti. Önce sınırlı askeri operasyon gündeme geldi sonra da diplomatik girşimle rafa kalktı.

Saldırıdan 3,5 ay sonra, gazeteci Seymour Hersh çok konuşulacak bir iddia attı ortaya. Hersh, saldırıdan rejimin değil muhaliflerin sorumlu olduğunu işaret eden yazısından 4 ay sonra, bu iddialarının ayrıntılarıyla gündemde. Bu yazı da yine London Review Of Books'ta yayınlandı.

Seymour Hersh'ün idiasına göre,  2013 baharında Amerikan istihbaratı Türk hükümetinin El Nusra'yla işbirliği yaptığını öğrendi. İddiaya göre  süreçte MİT ve jandarma devredeydi.
 
Obama, Mayıs 2013'te Beyaz Saray'da bu istihbarata sahip olduklarını ima etti.
 
Hersch'ün Amerikalı bir dış politika uzmana dayandırdığı iddiasına göre, Obama ve Erdoğan gizli bir yemekte buluştu. Yemekte Erdoğan, Suriye konusu konuşulurken iki kez MİT müsteşarı Hakan Fidan'a söz vermek istedi. Obama 'biliyoruz' diyerek Erdoğan'ın sözünü kesti. Erdoğan ise Obama'ya işaret parmağını göstererek 'ama kırmızı çizginiz aşıldı' dedi. Obama da Hakan Fidan'ı göstererk "Suriye'de radikallerle ne yaptığınızı biliyoruz" dedi. 
 
Yazının devamında Hersch'ün bir amerikalı istihbarat yetkilisine dayandırdığı bir iddia daha var.  21 Ağustos'tan birkaç hafta önce Amerikan Genelkurmay Başkanı Dempsey ve Savunma Bakanı Chuck Hagel'e bir brifing verilmiş. Bu brifingte 'Türkiyenin ABD'yi askeri operasyona sürüklemek için birşeyler yapılması gerektiğini düşündüğü yönünde'  uyarılmışlar. 
 
Eski bir istihbarat yetkilisi de, 'Obama'yı buna zorlamak içn BM gözlemcilerinin bulunduğu bir tarihte gaz saldırısı düzenleneceğini biliyorduk' sözleriyle iddiaları pekiştirdi.
 
İstihbarat yetkililerinin üst düzey askeri yetkililere verdiği bilgiye göre de, saldrıda kullanılan sarin Türkiye tarafından temin edildi, üretme ve  kullanma eğitimleri de Türkler tarafından verildi.
cnntürk

YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 7 Nisan 2014 Pazartesi 09:45

Vallahi o tırlar,mühimmatlar,aratan savcıyı görevden almalar,bunlar Türkmenlere gidiyordu demeler ve en son çıkan o Türbedeki askerlerle ilgili laflar ve sonrası için planlananlar falan filan derken olmayacak noktalara geliyoruz.Bize küçük bir ambargo konsa petrolümüz vs de yok,mahfoluruz.Bu Suriyede yapılan akıl,mantık dışı işler bunların başını yiyecek galiba ama olan millete olacak.Ülkeyi berbat ettiniz,Suriye ve Irakıda berbat ediyorsunuz.Kabus bunlar kabus be.

Yorumu oyla      21      10  
Misafir 7 Nisan 2014 Pazartesi 09:30

yahu bu haberi ŞOK İDDİA diye ballandırana sorsanıza, BİZİMLE KAFA MI BULUYOR? Bu haber artık Türkiyedeki koyunlar hariç dünyada herkesin bildiği çok gizli bir sır. Sağır sultan bile duydu, bizim sıfırsoruncu BAY SIFIR ve onun baş.a.anı marifetiyle ELKAİDE yamyamlarına elden gönderildi, sırf eski kankaları beşiresadı yıkmak için. Bu yüzden LAHEY ADALET DİVANI insanlığa karşı işlenen bir suçtan çok sayın bir misafirin konuk edilmesi için uzun vadeli bir plan hazırlıyor.

Yorumu oyla      21      10  
Misafir 7 Nisan 2014 Pazartesi 08:46

Buyur bakalım buradan yak! Atalarımız güzel demiş, çamura yanaşma üzerine sıçrar diye. Bile bile, göz göre göre kendimiz çamurun bulaşmasını bekledik. Şimdi üzerimize böyle iddialar atılıyor işte. Bizim dışişleri politikamızı düşünecek olursak en fazla "onların ne dediği bizi ilgilendirmez" diyeceklerdir.

Yorumu oyla      21      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Irkçı Le Pen Yine Sahnede!
Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi lideri Marine Le Pen'in, yerel ...
Miley Cyrus‘un yeni dostunu buldu!
Geçtiğimiz hafta köpeğini kaybeden Miley Cyrus'un yüzü tekrar gülmeye başladı.
Kim Kardashian‘ın babası cinsiyet değiştiriyor!
Ünlü isim cinsiyet değişikliği operasyonu geçirip geçirmemek konusunda kararsız.
 
Almanya Türk kızı Elif'i konuşuyor
ALMAN özel kanalı RTL'de yayınlanan Almanya Süper Starını Arıyor (DSDS) ...
Moody's Ukrayna'nın Notunu Düşürdü!
Moody's, Ukrayna devlet tahvili kredi notunu "Caa2"den "Caa3"’e indirdi.
Irak Savunma Bakanlığı:
Irak Savunma Bakanlığı, Irak Ordusu'nun Anbar kentinin tüm bölgelerini ...
 
New York'ta 'Eğlenceli' Savaş!
"Uluslararası Yastık Savaşı Günü" New York'ta kutlandı. Washington Meydanı'nda ...
Nijerya'da Camii Saldırısı!
Nijerya'nın Yobe eyaletinde Boko Haram militanı olduğu sanılan kişilerce ...
Kesebli Ermeniler Türkiye'ye Sığındı!
Suriye'nin Keseb kasabasında kontrolü ele geçiren muhalifler, Türkiye'ye ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ÖSYM
ygs sonuçları
Afganistan
ygs soru ve cevapları
İstihdam
uzaktan çalışma
Zlatan Ibrahimoviç
PSG
Necmettin Erbakan