İstanbul merkezli olarak 5 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 12 şüpheliden 9'u tutuklandı. Zanlıların, sahte çağrı merkezi yöntemiyle vatandaşları dolandırdıkları tespit edildi.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, kendilerini banka görevlisi olarak tanıtan şüphelilerin vatandaşları dolandırdığı belirlendi. İstanbul, Antalya, Bursa, İzmir ve Hakkari'de eş zamanlı baskınlarla 16 kişi yakalanırken, şu ana kadar en az 10 kişinin mağdur edildiği tespit edildi.
Şüphelilerin, günlük kiralanan evlerde kaldıkları ve “açık hat” olarak bilinen GSM hatları üzerinden vatandaşlarla iletişime geçtikleri, daha sonra izlerini kaybettirmek için bu hatları imha ettikleri öğrenildi.
Gözaltına alınanlardan 5'i emniyetteki işlemler sonrası serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilen 11 kişiden 9'u tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...