Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ankara Cumhuriyet Savcılığının Deniz Feneri davasıyla ilgili talebinin Frankfurt Başkonsolosluğuna gönderildiğini söyledi.
Şahin, TBMM Genel Kurulunda, 5. Dünya Su Forumu Organizasyonu ile ilgili yasa teklifinin görüşmeleri sırasında Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in ''Almanya'dan, Deniz Feneri Davasının dosyasını mı yoksa kararını mı istedik? Bu, kaplumbağa sırtında mı geliyor?'' sorusuna yanıt verdi.
Dosyanın istenmesine ilişkin yazının, bilgi ve belgelerin ilgili Alman makamlarından istenmesiyle ilgili olduğunu kaydeden Şahin, ''Cumhuriyet Savcılığından gelen yazıya, Bakanlığımızca herhangi bir işlem yapılmaz. Bakanlığımız bu konuda aracıdır. Frankfurt Başkonsolosluğuna bu talep yazısı APS (Acele Posta Servisi) yoluyla gönderilmiştir. Ulaşıp ulaşmadığı konusunu bilemiyorum. Ama mutlaka ulaşmış olmalı. Dosya geldikten sonra mutlaka Ankara Cumhuriyet Savcılığı dosyayı inceleyecek, tabii ki kendi görev ve sınırları içinde sorumlular varsa, sorumlularla ilgili gerekli işlemi yapacak'' dedi.
Şahin, CHP Genel Saymanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek'in, 5. Dünya Su Forumu Genel Sekreteri Prof. Dr. Oktay Tabasaran'a yönelik gündeme getirdiği iddiaları ve yönelttiği soruları da yanıtladı. Tabasaran'ı tanımadığını, Tabasaran'ın, Özyürek'in iddialarının ardından bakanlığının ilgili ve yetkililerini aradığını belirten Şahin, Tabasaran'ın, Almanya Stuttgart Üniversitesinden emekli, dünya çapında bir akademisyen olduğunu ifade etti. ''Türkiye'nin üstlendiği böylesine önemli bir sorumlulukta, uluslararası tecrübesini Türkiye'nin hizmetine vermek için genel sekreterlik görevini üstlenmiştir'' diyen Şahin, Tabasaran'ın herhangi bir ücret almadığını bildirdi.
Şahin, Tabasaran'ın beyanında, ''Türkiye'de herhangi bir şirketim yoktur. Türkiye'de kurulu herhangi bir şirkette ortalığım yoktur'' dediğini belirterek, dünya çapında tanınmış akademisyenlerin, ''siyasi rakipleri güç durumda bırakacağız'' düşüncesiyle yıpratılmamasını istedi. Şahin, ''Bizi yıpratın ama böyle dünya çapında ün yapmış, yetişmiş, 'Türkiye'ye acaba bir faydam olur mu' diye amatörce görev üstlenmiş olan hocalarımızı yıpratmamaya özen gösterelim'' diye konuştu.
Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Anayasa Mahkemesinin AK Parti ile ilgili kapatma davasını haman gündeme alırken, bazı belediyelerin kapatılmasını düzenleyen yasayı bir türlü gündemine almadığını öne sürerek, ''Buradan Haşim Kılıç'a sesleniyorum; 1125 belediye ile ilgili davayı gündeme al... Bu belediyelerdeki insanlar, 'seçim yapılacak mı yapılmayacak mı' diye bekliyor'' dedi
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
|
|||||
|
|
|||||
|