Antalya'nın Manavgat ilçesinde Köprülü Kanyon Milli Parkı'ndaki Köprüçay'ın 14 kilometrelik parkurunda kürek çeken tatilciler, heyecan dolu anlar yaşıyor.
Antalya, yalnızca denizi, kumu, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle değil, aynı zamanda sunduğu doğa aktiviteleriyle de tatilcilerin vazgeçilmez rotaları arasında yer alıyor. Kentin farklı bölgelerinde doğayla iç içe vakit geçirmek isteyen turistler, alternatif turizm olanaklarına yöneliyor.
Bu alternatiflerin başında gelen Köprülü Kanyon Milli Parkı, Manavgat'ın Beşkonak Mahallesi'nde yer alıyor. Bölgeden geçen Köprüçay, adrenalin tutkunları, macera arayanlar ve doğaseverler için unutulmaz bir deneyim sunuyor. Her geçen yıl daha fazla kişinin ilgisini çeken Köprüçay, dünyanın en gözde rafting noktalarından biri olarak gösteriliyor.
Sabahın erken saatlerinde tur firmalarının servisleriyle bölgeye gelen turistler, rehberlerden parkur hakkında bilgi aldıktan sonra can yelekleri ve kasklarını takarak bot veya kanolara biniyor.
SEZON HIZLI BAŞLADI
Beşkonak Karabük Turizmi Geliştirme Kooperatifi Başkanı Ali Tırnaksız, rafting sezonunun martta başladığını ve kasıma kadar sürmesini beklediklerini söyledi.
Sezona hızlı başladıklarını aktaran Tırnaksız, okulların kapanmasıyla yoğunluğun daha da artacağını ifade etti.
Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması halinde bu yılın rekorla kapatılacağını değerlendirdiklerini belirten Tırnaksız, "Sezonun yoğun dönemi olan temmuz-ağustos aylarında hafta sonları günlük 8 ila 10 bin, hafta içi ise yaklaşık 5-6 bin turistin bölgeye gelmesini bekliyoruz. Yılda daha fazla turistin bu bölgeye gelmesini bekliyoruz. Turlarımıza özellikle Ruslar, İngilizler, İranlılar, Araplar ve yerli turistler büyük ilgi gösteriyor." diye konuştu.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...