Turk Time
DOLAR
49,6918 ▲ %0.08
EURO
55,7233 ▼ %-0.14
ALTIN
6384,7620 ▼ %-0.62
BIST-100
11116,99 ▼ %-0.92
PETROL
112,1300 ▲ %2.83
BONO
39,8300 ▲ %0.53
ISTANBUL
BUGÜN
13/19°
ISTANBUL
YARIN
14/20°

Antik kentin sır gibi yapısı ortaya çıkıyor

Aydın'da bulunan Magnesia Antik Kenti'nde devam eden arkeolojik kazılarda kentin daha önce bilinmeyen dönemlerine ilişkin bulgular saptandı.

  • Son Güncelleme:
Antik kentin sır gibi yapısı ortaya çıkıyor

Efsaneye göre, Teselya'dan gelen Magnetler tarafından kurulduğuna inanılan 2400 yıllık antik kentteki kazı çalışmaları, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Görkem Kökdemir başkanlığında devam ediyor.

Dönemindeki Efes, Priene ve Tralleis kentlerini birbirine bağlaması nedeniyle ticari ve stratejik açıdan önem taşıyan Magnesia, Artemis Kutsal Alanı, Agora, Zeus Tapınağı, Çarşı Bazilikası, Theatron, Gymnasiın-Hamam kompleksleri ile 40 bin kişilik stadyum-hipodrum gibi yapı ve yapı kalıntılarını bünyesinde barındırıyor.

Magnesia, dönemin en önemli dinsel etkinliklerinden olan Artemis Festivali'nin yapıldığı kentler arasında da öne çıkıyor.

Bu yılki kazı çalışmaları, Kültür ve Turizm Bakanlığının "Geleceğe Miras" projesi kapsamında Çerkez Musa Camisi'nin yanındaki alanda sürdürülüyor.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz