Alman pilot sendikası Vereinigung Cockpit (VC) tarafından yapılan açıklamada, Avrupa'nın en büyük hava yolu şirketlerinden Lufthansa'da görevli pilotlar için "emeklilik haklarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi" görüşmelerinin sonuçsuz kaldığı ve pilotlara grev çağrısında bulunulduğu belirtildi.
İş bırakma eyleminin, 13 Nisan Pazartesi yerel saatle 00.01'de başlayacağı ve 14 Nisan Salı 23.59'da sona ereceği kaydedilen açıklamada, greve ana marka Lufthansa'nın yanı sıra kargo iştiraki Lufthansa Cargo, Eurowings ve bölgesel birim Lufthansa CityLine bünyesindeki pilotların katılacağı vurgulandı. Açıklamada, Eurowings'teki grevin 13 Nisan'da 24 saatle sınırlı kalacağı aktarıldı.
EYLEMLERDEN ETKİLENMEYECEK
Orta Doğu'daki jeopolitik gerilim ve insani durum gözetilerek bazı rotaların grev kapsamı dışında tutulduğu duyurulan açıklamada, bu çerçevede Azerbaycan, Mısır, Bahreyn, Irak, İsrail, Yemen, Ürdün, Katar, Kuveyt, Lübnan, Umman, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne yapılacak uçuşların eylemden etkilenmeyeceği kaydedildi.
VC Başkanı Andreas Pinheiro, konuya ilişkin açıklamasında, işverenlerin ücret uyuşmazlıklarında çözüm iradesi göstermemesi ve ciddi teklifler sunmaması nedeniyle grev adımının zorunlu hale geldiğini savundu.
Pinheiro, "Paskalya tatili boyunca grev yapmama yönündeki yapıcı kararımıza rağmen karşı taraftan ciddi bir teklif gelmedi. İşveren tarafı sadece görüşmeye hazır olduğunu söylüyor ancak emeklilik sistemindeki iyileştirmeleri tartışmayı reddediyor." ifadelerini kullandı.
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |