E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Özgür Özel'den Kobani Davasına tepki: Normalleştirmemek lazım 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tv100'de merak edilen soruları yanıtladı. Özel, Kobani davasıyla ilgili, "Bir dava siyasi ise o davaya hepimiz karşı çıkmalıyız. Çünkü yarın başka siyasi davalarda sizi yargılarlar. Bunu Türkiye'de normalleştirmemek lazım." dedi.

25.05.2024 - 10:22
Özgür Özel den Kobani Davasına tepki: Normalleştirmemek lazım

CHP lideri Özgür Özel, tv100'deki canlı yayında Erdoğan Aktaş moderatörlüğünde Kübra Par, Gürkan Hacır ve Betül Araz'ın sorularını cevapladı.

Gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Özel'in açıklamalarının satır başları şu şekilde:

Türkiye'de sokak hayvanları sorunu var. Pandemiden sonra ciddi şekilde bu sorun var. Ciddi bir şekilde üreme oldu, kısırlaştırma faaliyetlerinde yeterli çalışma yapılmadı. Sabahleyin okula, işine, camiye gidene bir tehdit. Bu sınıfsal bir sorun haline dönüyor. Arabası olmayan, toplu taşıma kullanana, korunaklı sitede oturmayana sorun şeklinde bir durum var. Öncelikle sorunu görmek lazım. Çözümünde nettiz. 2020 yılında Meclis'te komisyon kurduk. 4 partiden vekiller katıldı. Mutabakatla Hayvan Haklarının Koruması Komisyonu raporu yayınlandı. Raporda hayvan hakları fonu kurulması yazıyor. Fonun kurulmasında belediyelerin emlak, çevre vergilerinden, şans oyunları ve kesilen idari para cezalarından fon oluşturulup etkin bir kısırlaştırma seferberliği ve yeterince barınak yapılacaktı. Bunu yapsaydık 4 yılda böyle bir sorun olmayacaktı.

RAPORDA UYUTMA DİYE BİŞEY YOK
Bu raporda uyutma diye bir şey yok. Uyutma konusu tedavi edilemeyen, kuduz gibi hastalık durumlarında sadece var. Bunların dışında uyutma yok. Bugün karşı karşıya olduğumuz konu tasarruf yapacağız, buna ayıracağımız para yok. Ne yapacağız, öldüreceğiz. Elimizi taşın altına koymaya hazırız. Bu fonun mutlaka kurulması lazım. Belediyeler bunun altından tek başına kalkamaz, o yüzden fon kurulması gerekiyor.

"KATLEDİLMELERİ KARŞISINDA NET BİR ŞEKİLDE DURURUM"

Bu iki uçlu bir sorun. Hayvan hakları savunucularının dedikleri de doğru, bu konudan rahatsız duyanlar da haklı. Yaşamayan bilmiyor. Annesi çocuğu servise okula götürecek, 15 köpek geliyor. Bu konuyu siyasete alet etmemek lazım. Bizim itlaf noktasında, uyutma noktasında anlaşmamız mümkün değil. Bu sorun yok diyemeyiz var. Sorun görmezden gerilemez, ama katledilmeleri karşısında net şekilde dururum. 1,5 milyon köpeği itlaf ederseniz bir kuşakta travma oluşturursunuz. Bu olacak iş değil. Popülizm yapmayacağız.

İMAMOĞLU'NUN 45 GAZETECİYLE ROMA ZİYARETİ
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'un 2027 Avrupa Oyunları'na ev sahipliği yapmasına ilişkin mutabakat metnini imzalamak için Roma'ya giderken yanında 45 gazeteciyi götürmesi lobicilik çalışması. Eğer bu, belediye kaynaklarıyla gazeteciler götürülerek CHP lehine bir siyasi faaliyet ya da belediye başkanının kendi tanıtımı için bir siyasi faaliyet olsa bu hoş bir durum olmaz yanlış bir iş olur. AK Parti'nin bunu ayda 5 kere yaptığı oluyor. Bu sefer CHP'nin yaptığı iş, İstanbul için bir savunuculuk, lobicilik faaliyeti, Türkiye için bir lobicilik faaliyeti.

"KOBANİ DAVASI KARARINI NORMALLEŞME RUHUNA AYKIRI"
Özel, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmenizde Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın durumunu konuştunuz mu?" yönündeki soruya, "Ben Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uyulmamasının ülkenin başına nasıl sıkıntılar oluşturduğunu detaylıca konuştum." sözleriyle cevap verdi.

Özel, Kobani davasına ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:

Ben 28 Şubat davasındaki tutumu doğru buluyorum. Son derece insani bir meseleydi. Bu kadar bekletilmesi yanlıştı. Ama Kobani davası kararını da bir o kadar normalleşme ruhuna aykırı buluyorum. Çünkü Kobani davası olay olduktan 5 yıl sonra açılmış bir davadır. Kobani'de bir şey olduysa gözümüzün önünde oldu. Twit o gün atıldı, insanlar o gün sokakta vardı. Yasin Börü de o gün öldü. Onun üstüne bir sürü süreç geçti. İddianamede Yasin Börü'nün öldürülmesinde sorumlu tutuluyordu Demirtaş ve diğerleri. Hepsi beraat etti. Nerden ceza aldılar? Yaptıkları açıklamalardan ceza aldılar.

Bir dava siyasi ise o davaya hepimiz karşı çıkmalıyız. Çünkü yarın başka siyasi davalarda sizi yargılarlar. Bunu Türkiye'de normalleştirmemek lazım.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ ADAY OLACAK MI?
Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki soru üzerine Özel, bu tartışmaya girmek istemediğini, amacının partisini iktidara taşımak olduğunu belirtti.

Özel, "Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun toplumsal karşılığını kimse inkar edemez. Biri sağ biri sol açığımız. İkincisi, o ikisi var diye kimse 'Bu partide gelecekte ne kadar başarılı olursa olsun bazı makamlar, adaylıklar bana kapalı' diye düşünmesin. Ben bu beklentiyi de yönetmek zorundayım. Üçüncüsü lider olma avantajıyla kendi adaylığını dayatır, bir çuval inciri batırır kaygısını da bertaraf etmek zorundayım." dedi.

Türkiye Belediyeler Birliğinin seçimlerinde adayları belirleme noktasında sorulan soruya Özel, Belediyeler Birliği delegelerinin belirlendiğini ifade etti.

Toplam delegelerin yüzde 53'ünün CHP'ye ait olduğunu bildiren Özel, "Bütün Belediyeler Birliği yönetimini CHP'den yapabiliriz ama yapmayacağız. AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Yeniden Refah'a da belediyeleri olan partilere güçleri nispetinde yer vereceğiz." açıklamasında bulundu.

 

ETİKETLER:
CHP , Özgür Özel , Kobani davası
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gökçek'ten CHP'li Murat Emir'e tepki! Bir adam nasıl rezil edilir...
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı ...
Atama kararları Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yer alan ...
Erdoğan'dan önemli açıklamalar: Kimse kendini emniyette hissedemez
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Albaraka İslami Finans Zirvesi'nde ...
 
Berat Albayrak uzun süre sonra ilk kez görüntü verdi
Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, görevi bıraktıktan sonra ...
İmamoğlu'ndan Kurban Bayramı öncesi çağrı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kurban Bayramı öncesi ...
Özgür Özel'den staj mağdurlarına destek
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu'nun ...
 
Bakan Fidan duyurdu! İmzalar atıldı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Venezuela'nın Gazze konusunda Türkiye ile ...
AK Parti Grup Başkanı Güler'den 'TSK kanun teklifi' açıklaması
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti milletvekilleriyle birlikte ...
Bakan Fidan: Türkiye giderek daha da etkin bir aktör haline gelmekte
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Son yıllarda yaptığımız ziyaretler, anlaşmalar, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Ak Parti
Yeni Zelanda
uefa
GAZİANTEP
örgüt
savcı
sürükleniyor
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin
Balıkesirspor