Orta Afrika Cumhuriyeti İçişleri Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Dominique Said Panguindji, hafta başından bu yana çıkan şiddet olaylarında toplam 7 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.
Yazılı açıklamada, önceki gün krizden çıkmak ve diyalog kurmak amacıyla başkentte bulunan 3 eski Seleka grubu yetkilisine yönelik düzenlenen saldırıyı kınayan Panguindji, saldırıdan sonra başkent Bangui'de çıkan şiddet olaylarında ise 4 sivilin öldüğünü ifade etti.
Panguindji, "Barış karşıtlarının çıkardığı şiddet olaylarında hafta başından bu yana toplam 7 kişi yaşamını yitirdi" ifadesini kullanarak, halkı sükunete çağırdı.
Görgü tanıkları ise saldırıdan sonra başkent sokaklarında gösteri düzenleyenlerin yağmalama girişimlerinde bulunduğunu ve bazı sokaklarda barikat kurduğunu ileri sürdü.
Öte yandan, güvenliği sağlamak amacıyla uluslararası güçlerin bölgeye konuşlandığı kaydedildi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |