E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Nobel Barış Ödülü kazanan Machado'dan Netanyahu'ya tebrik! 

Nobel Barış Ödülü verilen Venezuelalı aşırı sağcı muhalif siyasetçi Maria Corina Machado, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu arayarak İsrail'in 67 binden fazla Filistinlinin ölümüne neden olan Gazze saldırıları sırasında aldığı "kesin kararlardan" dolayı tebrik etti.

18.10.2025 - 10:02
Nobel Barış Ödülü kazanan Machado dan Netanyahu ya tebrik!

Nobel Barış Ödülü verilen Venezuelalı aşırı sağcı muhalif siyasetçi Maria Corina Machado, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu arayarak İsrail'in 67 binden fazla Filistinlinin ölümüne neden olan Gazze saldırıları sırasında aldığı "kesin kararlardan" dolayı tebrik etti.

İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, "2025 Nobel Barış Ödülü" sahibi Machado, İsrail'in savaş sırasındaki "başarılarını" takdir ettiğini söyledi.

Netanyahu'yu arayarak "savaş sırasında aldığı kararları, attığı adımları ve İsrail'in başarılarını" takdir ettiğini söyleyen Machado, Gazze'deki İsrailli esirlerin serbest kalmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Machado, İsrail'in "İran eksenine" yönelik saldırılarını da överken bunun sadece İsrail'e değil, aynı zamanda Venezuela'ya da tehdit olduğunu iddia etti.

Netanyahu'nun ise Nobel Barış Ödülü'nü kazanmasından dolayı Machado'yu tebrik ettiği belirtildi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Netanyahu ve eski İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında Gazze Şeridi'nde işlenen savaş suçları ve insanlığa karşı suçlardan dolayı 21 Kasım'da tutuklama emri çıkarmıştı.
 İsrail'in Gazze Şeridi'ne 8 Ekim 2023'ten itibaren düzenlediği saldırılarda 67 binden fazla Filistinli hayatını kaybetmiş, 170 binden fazlası yaralanmıştı.

TRUMP'A İTHAF ETTİ

Venezuela muhalefetinin önde gelen isimlerinden Maria Corina Machado, ülkesinde "demokrasiyi yeniden canlandırma" çabaları nedeniyle 2025 Nobel Barış Ödülü’ne layık görüldü. 58 yaşındaki endüstri mühendisi Machado, ödülünü ABD Başkanı Donald Trump’a ithaf ettiğini açıkladı. 

Machado’nun İsrail ve Netanyahu’nun Likud partisine verdiği destek ile Gazze’deki saldırıları destekleyen paylaşımları biliniyor. Machado, 2024 seçim kampanyası sırasında iktidara gelirse Venezuela Büyükelçiliği’ni Tel Aviv’den Kudüs’e taşıyacağını vaat etmişti. Machado, 2018’de Maduro rejiminin devrilmesi için İsrail ve Arjantin’den destek isteyen bir mektup göndermişti. 

Maduro yönetimi ise Machado’yu “faşist” ve “terörist” olarak nitelendirerek, hükümeti devirmeye yönelik sağcı bir komplo kurmakla suçluyor. 

ETİKETLER:
Machado , Netanyahu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hamas'tan arabulucu ülkelere çağrı
Hamas, İsrail ordusunun Gazze’de Ebu Şaban ailesine ait bir aracı hedef ...
ABD Başkanı Trump, Zelenski'yi misafir etti
ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile ...
Çin ordusunda flaş tasfiye
Çin'de yolsuzlukla mücadele kampanyası kapsamında üst düzey generaller partiden ihraç edildi.
 
Amerikan ordusunda komutan krizi!
ABD Güney Komutanı Amiral Alvin Holsey, Karayipler’de yürütülen tartışmalı ...
Hamas: Gazze’nin yeniden inşası başlıyor
Hamas’ın Batı Şeria Sorumlusu Zahir Cebbarin, hareketin İsrail ile varılan ...
Eski Başbakanın cenazesinde katliam
Kenya’da eski Başbakan Raila Odinga'nın cenaze töreninde, güvenlik güçleri ...
 
Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan ABD’ye mesaj
Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, ABD'nin "uyuşturucuyla mücadeleyi" ...
Trump Putin'le Macaristan'da bir araya gelecek
ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği ...
İsrail'den yine ateşkes ihlali!
İsrail, ateşkesi ihlal ederek Lübnan'ın güneyindeki beldelere 10'dan fazla ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
twitter
Gençlerbirliği
CEV Şampiyonlar Ligi
Southampton
pkk
Kayseri Erciyesspor
GİB
karadeniz
lollipop