Turk Time
DOLAR
48,7713 %0.08
EURO
56,0537 %-0.08
ALTIN
6865,8860 %0.94
BIST-100
13284,42 %-1.67
PETROL
99,7200 %-0.86
BONO
40,1100 %-1.23
ISTANBUL
BUGÜN
16/25°
ISTANBUL
YARIN
18/25°

Neden Sustunuz?

Bugün, çok basit sorular soracağız. Sorular ne kadar basitse, emin olun yanıtlar da o kadar basit olacak.

  • Son Güncelleme:
Neden Sustunuz?
Bugün, çok basit sorular soracağız. Sorular ne kadar basitse, emin olun yanıtlar da o kadar basit olacak. Ta ki son soruya kadar. Son soru yine basit ama yanıt bu kez zor olmalı. Yoksa bu güne kadar o soru yanıtsız kalmazdı.
Başlayalım…

Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu değil mi? Evet.

Atatürk aynı zamanda CHP’nin de kurucusu, ilk genel başkanı değil mi? Evet.

CHP ve CHP’liler diğer tüm partilerden daha fazla Atatürk’e bağlı değil mi? Evet.

Atatürk’ün ilkelerini herkesten çok CHP ve CHP’liler savunuyor, sahip çıkıyor değil mi? Evet. En azından iddia o.

Bu basit sorulara bir ara verip bir detayı anımsatalım ve o asıl soruya geçelim.

Biliyorsunuz… Yukarıdaki Atatürk’le ilgili soruların hepsinin evet ile yanıtlandığı parti olan CHP’de Atatürk’ün resmini TBMM’deki odasından indiren bir CHP’li vekil var. Bunu nereden biliyoruz? CHP’li Aylin Nazlıaka’nın 10’a yakın CHP’li vekilin bulunduğu ortamda olayı anlatmasından. Bundan nasıl bu kadar eminiz? Talat Atilla bu skandalı haberleştirdi ve Aylin Nazlıaka da Aydınlık yazarı Sabahattin Önkibar’a olayı doğruladı: “Evet Atatürk’ün fotoğrafı indirildi ama indiren vekil ben değilim, başka bir CHP’li” dedi, Önkibar bunu köşesinde yazdı.

İşte önceki gün kaleme aldığımız bir analizde “Peki Atatürk’ün koltuğunda oturan Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk’ün koltuğuna oturmaya hazırlanan genel başkan adayları, Atatürk’ün partisinin milletvekilleri ve Atatürkçü diye bilinen gazeteciler neden sessiz?” diye sormuştuk. (O analiz için TIKLAYIN…)

Tamam…

Siyasetçilerin tavrı belli bir noktaya kadar kabul edilemez olsa da anlaşılabilir. Siyasetçi, hesap kitap yapar, adım atmadan önce kırk denge hesabı kurar/kurabilir.
İşte yanıtı hala ortada duran o son soruya geldik.

Ey Atatürkçü gazeteciler… Neden sustunuz?

Atatürk’e olan sevgisi sorgulanamayacak kadar açık olan usta gazeteci Uğur Dündar… Durduğu yerden milim ödün vermeyen usta kalem Emin Çölaşan… Atatürkçülerin bağımlı bir şekilde yazılarını okuduğu Yılmaz ÖzdilNecati DoğruMehmet Y. YılmazSoner Yalçın… Saygı Öztürk… Güneri Civaoğlu… Ahmet HakanErtuğrul Özkök… Umur TaluFatih Çekirge…Yavuz Donat… Hikmet Çetinkaya… Mehmet Tezkan… Melih Aşık… Taha Akyol… Emre Aköz… Orhan Bursalı…

Gazeteci; bizim bildiğimiz siyasetçi gibi hesap kitap yapmaz. Duyarlılıklarını kişiye göre öncelemez. Doğru denizinden babası bile olsa yüz çeviremez.

Ve biliyoruz ki; yukarıda saydığımız isimler gazetecidir. O kimliklerini öyle zamanın ruhu ile parlayıp sönen yeni yetmeler gibi konjonktüre dayanarak değil, ömürlerini gazeteciliğe adayarak kazanmışlardır.

O yüzden merak ediyoruz: NEDEN SUSTUNUZ? Sözcükleriniz mi tükendi? CHP'nin bir milletvekilinin Atatürk'ün resmini Meclis'teki odasından "Artık yeni şeyler söylemek lazım" diyerek indirmesine söyleyecek sözünüz yok mu gerçekten?

Not: Dikkat ederseniz; Bekir Coşkun’u saymadık. Çünkü Coşkun; Atatürkçülüğü kimseye bırakmasa da son görevi olan Nazlıaka’nın basından sorumlu özel kalem müdürlüğünü Atatürkçülüğüne tercih etmiştir. O yüzden o listede hükmü yoktur.

YORUMLAR 

Misafir

Ortadoğuda iyice pisliğe batmış SIFIRKOMŞU politikasını yazmak BİZİ KASAR. Muhalif okuyucuyu da küstürürsek kim TIKLAYACAK ki reklam alalım. Suriyeyi arkabahçe yapmışken şimdi uçaklarımıza yasakbölge olduğunu, düne kadar atmadığımız pislik kalmayan İSrail'le MaviMarmarada öldürdükleri 10 yurttaşımız için 20 milyona anlaştığımızı yazmak da yasak olunca geriye CHPnin içindeki çürükelmaları yazmak kalıyor. Hem reisi üzme tehlikesi yok hem de okuyucu istediği gibi yorum yazar, sansür de gerekmez.

Ali

Ben chp li değilim ama Atatürkçüyüm.chp li olmak Atatürk çü olmak değildir. Atatürkçü olmakda chpli olmak değildir. O yukarıdaki saydığınız gazetecilerin çoğu muhalefet olmak için Atatürkçülük oyunu oynuyorlar.Atatürk için chp yi köşeye sıkıştıramazlar.chp onların oyuncaği çünkü.

Misafir

müsaadenizle sorabilirmiyim, ASIL SİZLER NEDEN SUSTUNUZ? Elbette CHPnin içindeki çürükelmaların temizlenmesi gerek. Lakin, dünya medyası Suriyedeki ciger yiyen IŞID yamyamlarına SARİN GAZI veren TC devletini suçlayan yığınla kanıtı ortaya dökerken, bunu görmeyip de oynadığınız oyuna CAMBAZABAK oyunu denir. Haber başlığı, "Dikkat Aranıyor: Hytham Qassap". Google amca yol gösterir diyeceğim ama, KORKU DAĞLARI BEKLİYORsa sözün bittiği yerdeyiz. Tüm ülke olarak, seçtiğimiz birileri bizlere ödetecek.

Misafir

Atatürk'ün resmi bahane, uyutuyorlar vatandaşı. Lahey UluslararasıCezaMahkemesinin yolunun taşları döşeniyor ama yazamazlar. Rusya-Irak-İsrail-Mısır-Suriye konularında yalnızlıkla cezalandırılsak iyi, asıl yedikleri hurmalar yüzünden dava dosyaları yığılıyor. TIRlarla taşınıp yakalanan "insani_yardım"lar dava dosyalarında. "GizliTanık"lara başvurmadan, sağlam kanıtlarla dolu, doruklarda fırtınalar. Bizler yine ÜÇMAYMUNu oynayalım, "GÖRMEDİM-DUYMADIM-BİLMİYORUM".

Misafir

talat atilla sevgiler saygılar

Misafir

Olayı itiraf eden kişi Aylin Nazlıaka, bu olayın tek muhatabı vardır o da Nazlıaka'dır.

Misafir

Belirttiğiniz köşe yazarları bu olaya trpki vermemiş olabilirler bu nedenle de eleştirilebilinirler. Ama asıl bu kişinin kim olduğunu Aylin Nazlı Aka ve Kuşoğlu bildiğine göre önce bunların o ismi açıklaması lazım. O ismin açığa çıkartılması gerekiyor. Şahin Mengü

Misafir

atalarımız ne güzel demiş: takke düştü kel göründü.

Misafir

Belki bu isimler de Atatürk'ten sıkılmıştır. Belki de fırsat bu fırsat diye düşünüp yeni CHP'ye Atatürk'ü unutturmak için ön açmaktadırlar? Olamaz mı?

Misafir

neden konuşsunlar ki?

Misafir

Bekir Coşkun gerçekten de Nazlıaka için mi çalışıyor. Hiç yakıştıramadım kendisine. Nazlıaka Atatürk'ten daha mı önemli? daha neler duyacağız neler

Misafir

çünkü körler sağırlar birbirini ağırlar. chp'ye dokunurlar mı hiç. onların atatürk hassasiyeti ak parti olunca devreye girer.

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz