Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlar ve petrol fiyatlarının düşmesi nedeni ile doların 80 rubleye kadar çıkmasını beklemediğini söyledi. Bloomberg’e değerlendirmede bulunan Nabiullina, “Ben böyle bir artış için gerekçe görmüyorum…” dedi.
Rusya’da enflasyon rakamlarının 2015’de yüzde 15’leri göreceğini sonra da düşüşe geçeceğini vurgulayan Nabiullina, “Rublenin zayıflaması enflasyonda etkili. İkinci çeyrekte en üst seviyeye çıkacak. Sonrasında düşüşe geçecek.” öngörüsünde bulundu.
Rusya Merkez Bankası’nın faiz indiriminin enflasyonu tersine çevirme olasılığının düşük olduğuna değinen Nabiullina, “Rubledeki dalgalanma finansal istikrarı tehdit etmemesi durumunda müdahale olmayacak. Rublede büyük çaplı bir düşüş beklemiyorum.” dedi.
Rusya’da faiz oranları 6 hafta önce sürpriz bir kararla 6,5 puan artışla yüzde 17’ye çıkarılırken, iki hafta önce yine sürpriz bir kararla yüzde 15’e indirildi.
Petrol varil fiyatları 50 dolar seviyesinde devam ederse Rusya ekonomisi 2015’de yüzde 3-4 civarında küçülebilir.
cihan
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...