YALOVA (AA) - Hakkari'den geçen yıl Tekerlekli Sandalye Basketbol 25 Yaş Altı Bayan Milli Takımı'na seçilme başarısını gösteren 20 yaşındaki engelli bayan basketbolcu Zümeyra Tekçe, haziran ayında yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda hem Türkiye'yi hem Hakkari'yi temsil edecek olmanın gururunu yaşıyor.
Bedensel engelli bayan olmasına rağmen, ailesinin ve sporun desteğiyle tüm güçlükleri aştığını, adeta özgürleştiğini ifade eden genç sporcu, doğuda yaşayan ailelere ise çocuklarını spora teşvik etmeleri konusunda çağrıda bulunuyor.
Avrupa Şampiyonası için Yalova'daki 90. Yıl Spor Salonu'nda kamp yapan Tekerlekli Sandalye Basketbol 25 Yaş Altı Bayan Milli Takımı'nda forma giyen Zümeyra Tekçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hakkari'de bayanlara ve sporcuya desteğin az olduğunu ancak ailesinin desteğiyle milli takıma kadar yükseldiğini söyledi.
"Doğuda belki tek şanslı bayan sporcuyum"
Doğuda engelli bireylerin yaşam şartlarının çok kısıtlı olduğunu ifade eden Tekçe, "Orada engelli olmak çok zor. Doğuda belki tek şanslı bayan sporcuyum" dedi.
Tekçe, haziran ayında gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası'na hazırlandıklarını belirterek, "Bu şampiyonada hem ülkemi hem de Hakkari'yi temsil edeceğim" şeklinde konuştu.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...