E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Meteoroloji ve AKOM'dan kar uyarısı 

stanbul başta olmak üzere yurdumuzun batı bölgelerine yağış bırakan alçak basınç hava sisteminin yarın etkisini artırması bekleniyor.

11.01.2021 - 17:51
Meteoroloji ve AKOM dan kar uyarısı

İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun batı bölgelerinde Orta Akdeniz üzerinden peş peşe gelen alçak basınç sistemleri etkili oluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM verilerine göre, güneyin ılık ve nemli havasını bölgemize taşıyan sistemler nedeni ile geçtiğimiz hafta sonu yaşanan yağışlara benzer şekilde bu hafta da il genelinde kuvvetli sağanak yağmur geçişleri yaşanması bekleniyor.

Yarın sabah saatlerinde Çatalca, Silivri ve Arnavutköy ilçelerimizde başlaması beklenen yağışların öğle saatlerinden itibaren il geneline yayılarak aralıklarla kuvvetli sağanak (30-65 kilogram/metrekare) şeklinde etkili olması tahmin ediliyor.

İSTANBUL İÇİN SON DAKİKA KAR YAĞIŞI UYARISI

Kuvvetli yağışların çarşamba günü sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi, beraberinde Sibirya üzerinden gelmesi beklenen soğuk hava ile birlikte sıcaklıkların da hızla azalarak kış değerlerine gerileyeceği tahmin edilirken son dakika yapılan açıklamalarda İstanbul'da perşembe itibari ile görülecek yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Son dakika: Meteoroloji ve AKOM’dan İstanbul için peşe peşe kar uyarısı!


TRAKYA'YA "ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ" UYARISI YAPILDI

Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasında Trakya için çok kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan meteorolojik uyarıda, akşam saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da yer yer çok kuvvetli yağışların olmasının beklendiği duyuruldu.

Akşam saat 18.00'den sonra başlaması muhtemel sağanakların 24 saat süreyle devam edebileceği kaydedilen uyarıda, sağanağa bağlı olası sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar nedeniyle vatandaşlar uyarıldı.

METEOROLOJİ'NİN 11 OCAK PAZARTESİ İL İL HAVA DURUMU TAHMİNİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve batısı, Batı ve Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Samsun ve Çankırı çevreleri, Ankara'nın kuzey kesimlerinin aralıklı yağmur ve sağanak, Kars ve Ardahan çevrelerinin hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte, iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara'nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, gece saatlerinden sonra Kırklareli ve Edirne çevrelerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.

MARMARA BÖLGESİ

Çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısının aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/Saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

EDİRNE HAVA DURUMU °C, 16°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinden sonra yağışlar kuvvetli

İSTANBUL HAVA DURUMU °C, 18°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

KIRKLARELİ HAVA DURUMU °C, 16°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinden sonra yağışlar kuvvetli

SAKARYA HAVA DURUMU °C, 25°C

Çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ilçeleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

EGE BÖLGESİ

Parçalı ve az bulutlu, kuzey ve iç kesimlerinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/Saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR HAVA DURUMU °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ HAVA DURUMU °C, 20°C

Parçalı bulutlu

İZMİR HAVA DURUMU °C, 22°C

Parçalı ve zamanla çok bulutlu

MANİSA HAVA DURUMU °C, 22°C

Parçalı ve çok bulutlu

AKDENİZ BÖLGESİ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Batı Akdeniz'de rüzgarın güney yönlerden yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.

ADANA HAVA DURUMU °C, 21°C

Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA HAVA DURUMU °C, 19°C

Parçalı ve az bulutlu

HATAY HAVA DURUMU °C, 18°C

Parçalı ve az bulutlu

ISPARTA HAVA DURUMU °C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden sonra Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın, kuzey kesimlerde güney yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

ANKARA HAVA DURUMU °C, 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra kuzey kesimleri yağmur ve sağanak yağışlı

ÇANKIRI HAVA DURUMU °C, 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra kuzey kesimleri yağmur ve sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR HAVA DURUMU °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu

KONYA HAVA DURUMU °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU HAVA DURUMU °C, 18°C

Çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

DÜZCE HAVA DURUMU °C, 23°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

KASTAMONU HAVA DURUMU °C, 14°C

Çok bulutlu, kıyı kesimleri aralıklı, il geneli akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

ZONGULDAK HAVA DURUMU °C, 18°C

Çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, doğusu ile Samsun çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-60 km/Saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

TRABZON HAVA DURUMU °C, 15°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

SAMSUN HAVA DURUMU °C, 18°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

RİZE HAVA DURUMU °C, 14°C

Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

AMASYA HAVA DURUMU °C, 18°C

Parçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Kars ve Ardahan çevrelerinin hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZURUM HAVA DURUMU °C, 4°C

Parçalı ve çok bulutlu

KARS HAVA DURUMU °C, -1°C

Parçalı ve çok bulutlu, hafif kar yağışlı

MALATYA HAVA DURUMU °C, 4°C

Parçalı ve az bulutlu

VAN HAVA DURUMU °C, 7°C

Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

DİYARBAKIR HAVA DURUMU °C, 15°C

Az bulutlu ve açık

GAZİANTEP HAVA DURUMU °C, 17°C

Az bulutlu ve açık

SİİRT HAVA DURUMU °C, 13°C

Az bulutlu ve açık

ŞANLIURFA HAVA DURUMU °C, 18°C

Az bulutlu ve açık

DENİZLERDE HAVA

Ege'de fırtına; Batı Karadeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Çok bulutlu ve sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğudan, batısı kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), kıyı kesimleri batıdan 3 ila 5; Doğu Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), batısı 6 (50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m, batısı 2,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, sağanak yağışlı; Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), öğlen 6 (50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, kuzeyi sağanak yağışlı; Rüzgar: Güney ve güneybatıdan, güneyi güneydoğudan 5 ila 7 (40 ila 60 km/sa), kuzeyi ilk saatlerde 8 (75 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 2,0 ila 3,0 m, kuzeyi 4,0 m; Görüş: Orta, yağış anında zayıf.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz’de doğu ve güneydoğudan, akşam kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), batısı 4 ila 6 (30-50 km/sa); Doğu Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10 ila 30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5 m, batısında 1,5 ila 2,5 m; Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu; Rüzgar: Doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m; Görüş: İyi, pus anında orta.

İL İL 5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

Son dakika: Meteoroloji ve AKOM’dan İstanbul için peşe peşe kar uyarısı!

Son dakika: Meteoroloji ve AKOM’dan İstanbul için peşe peşe kar uyarısı! İl il haritalı hava durumu tahminiSon dakika: Meteoroloji ve AKOM’dan İstanbul için kar yağışı uyarısı! - İl İl haritalı hava durumu tahminiSon dakika: Meteoroloji ve AKOM’dan İstanbul için kar yağışı uyarısı! - İl İl hava durumu tahminiSon dakika: Meteoroloji ve AKOM’dan İstanbul için kar yağışı uyarısı! - İl İl hava durumu tahmini

ETİKETLER:
kar , İstanbul
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tapuda yapılan harf hatasıyla ev sahibi oldu
Kuşadası'nda yaşayan Mehmet İlman'ın başına trajikomik bir olay geldi. ...
11 Ocak 2021 / Turktime Günün Özeti
11 Ocak 2021 / Türkiye ve dünya gündeminde yaşanan tüm önemli gelişmeleri ...
Bakan Akar Fransız mevkidaşını yalanladı
Fransız askeri gemisine taciz iddiasına sert tepki gösteren Milli Savunma ...
 
İki ayın sonunda harita yeşile döndü
Türkiye’nin en yaşlı nüfusuna sahip Sinop’ta vaka sayılarındaki azalış ...
Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na dava
"sözde Cumhurbaşkanı" ifadesi nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
Meteoroloji'den sarı uyarı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Ege'deki "kuvvetli fırtınadan" dolayı ...
 
11 Ocak burç yorumları: Zamanı var, sabırlı olun!
11 Ocak burç yorumları: Zamanı var, sabırlı olun!
Ümitcan Uygun tutuklandı
Aleyna Çakır'ın ölümüyle ilgili hakkında soruşturma yürütülen Ümitcan ...
Rekabet kurulu soruşturma başlattı! Türkiye'den WhatsApp hamlesi
Rekabet Kurulu, Facebook ve WhatsApp hakkında resen soruşturma başlattı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
dolar
MERSİN
sınav stresi
burçin terzioğlu
voleybol
Vedat İnceefe
bodrum
Boşanma
örgüt