E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Kılıçdaroğlu: Nerede bu aşılar? 

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdarğlu, "Nerede bu aşılar? Kim halkın can güvenliğini sağlayacak? Kim sorumlu bu ülkenin yönetiminden?" diye sordu.

6.04.2021 - 13:31
Kılıçdaroğlu: Nerede bu aşılar?

 

 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Yönetim aklını kaybetmiş bir siyasal iktidarla karşı karşıyayız. Kontrolünü kaybetmiş, Türkiye'yi yönetemiyor. Ağır sorunların altında ezilen, çaresizliğini örtbas etmek için sağa sola saldıran, yapay gündemlerle toplumu meşgul etmek isteyen bir kişinin yönetimiyle karşı karşıyayız. Cumhuriyet tarihinde ilk kez böyle bir tabloyla karşı karşıyayız. 

Nerede bu aşılar? Kim halkın can güvenliğini sağlayacak? Kim sorumlu bu ülkenin yönetiminden. AK Parti'ye geçmişte oy vermiş ama şimdi kafası karışık olan vatandaşlarıma sesleniyorum. Bu gidiş, gidiş değildir diyorsan bu kardeşini dinleyeceksin. Ben sana her zaman, her ortamda doğruları söylemeye devam edeceğim. 

Çok sayıda sağlıkçı hayatını kaybetti. Şu soruyu sormak gerekir; "bütün bunların sorumlusu kim, bu ülkeyi yöneten kim, böyle acı bir tabloyu Türkiye'nin önüne koyan kim?" 

Ben soruyorum ama her vatandaşımızın da sormasını istiyorum. 

Aslı Özkısırlar yatak bulamadığı için hayatını kaybetti. Sırtı kalın olanlara, dayısı olanlara yataklar hazır. Peki garibanlara? Dayısı olmayanlara, fakire fukaraya. Telefon açıp da bir türlü yatamayan hastaların sözcüsü kim olacak. Ben dile getireceğim, biz getireceğiz. 

FOTOĞRAFLARI KARŞILAŞTIRDI

"Bunlardan birisi CHP kurultayından diğeri de AK Parti'nin kongresinden." diyen Kılıçdaroğlu fotoğraflar arasındaki maske detayına dikkat çekerek, "Kongrelere Karadeniz'den başladılar. Defalarca dedik yanlış bu arkadaş diye. CHP Kurultayı'nda bütün sosyal mesafeler korunmuştur. AK Parti kurultayında yoktur. CHP devleti yönetmemektedir. AK Parti'nin bir kişisi devleti yönetmektedir. Bu tablodan hangisi örnektir? CHP bilin ki devleti adalet ile yönetecektir.

"HİÇBİR VATANDAŞIMIZIN HAYATINI TEHLİKEYE ATMADIK"

Kurultay öncesi, gazeteciler burada sorsunlar onlara. CHP kurultayı nasıl oldu diye. Bütün AK Parti'ye oy veren kardeşlerime seslenmek isterim. Kurultay'dan önce Sağlık Bakanlığı'na yazdık. Açık yerde yapacaksınız dediler, biz de yaptık. Hiçbir vatandaşımızın hayatını tehlikeye atmadık. Şimdi söyleyin kim devleti daha iyi yönetir? Kim vatandaşına değer verir? Diyorlar ya, "CHP gelse acaba yönetebilir mi?" diye. Bal gibi yönetir. Güzellikle yönetir. Açlık olmaz." ifadelerini kullandı.


"Sıkıntılı bir tablo var. Kontrolünü kaybetmiş, Türkiye'yi yönetemiyor, ağır sorunların altında ezilen, çaresizlik üreten, çaresizliğini ört pas etmek için sağa sola saldıran bir siyasi yönetimle karşı karşıyayız. Cumhuriyet tarihinde ilk kez böyle bir tabloyla karşı karşıyayız.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARININ TALEPLERİNİ NİYE YERİNE GETİRMİYORSUNUZ?"

Şu anda pandemi sürecindeyiz. İnsanlar can derdinde. Aşı bekliyorlar. Kim halkın can güvenliğini sağlayacak? Bu ülkeyi kim yönetiyor? Bu soruyu herkesin kendisine sorması lazım. Ama özellikle geçmişte AK Parti'ye oy vermiş, şimdi kafası karışmış vatandaşlarıma seslenmek istiyorum; Türkiye'nin gidişatından memnunsan alkışla, bu gidiş gidiş değil diyorsan bu kardeşini dinleyeceksin. Ben sana her zaman, her ortamda doğruları söylemeye devam edeceğim. Hep beraber sağlık çalışanlarını alkışlıyoruz neden? Hiç sorguluyor muyuz? Hayat kurtarmak için hayat feda eden sağlık çalışanlarının elleri öpülmez mi? Bir istekleri vardı, Covid-19 kaynaklı hayatını kaybedenler için meslek hastalığı olsun dediler. Yapmıyorlar. Bu insanlar günün 24 saati çaba harcarken, bir taleplerini neden yerine getirmiyorsunuz?

"ÇİFTE STANDARTLA OLMAZ"

Kayseri'de Sidar adında 16 yaşında bir kızımız. Evine giderken güvenlik görevlisi çağırıyor. Maskeyi nizami takmadın diyor ve ceza kesiyor. Sidar'ınbabası esnaf. 900 lira ceza kesiyorlar. Nereden ödeyecekler? Ödeyemiyorlar. 22 Mart'ta kendisine bir mektup. 23 Mart'ta icraya geleceksin diyorlar ve gidiyor. Kendisine bir ödeme emri geliyor. Sen ödemezsen babandan haczedeceğiz, parayı alacağız diyor. Bu bir zulüm değil mi? AK Parti'nin kongresinde bir sürü maskesiz adam var. Ceza yazan var mı yok. Bunların dayıları var, bunlara ceza yok. Bunu vicdan kabul eder mi? AK Parti'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum. 16 yaşındaki kıza 900 lira ceza bunlara sadece alkış. Çifte standart devlet yönetiminde olmaz. Birisi için farklı, birisi için farklı. Buna da devlet yönetimi diyeceksin. Farklılık yaratarak devlet yönetilmez. Bu tabloyu eğer AK Partili, MHP'li kardeşlerim içlerine sindiriyorsa bir şey demiyorum. Sözüm sözdür, bu ülkeyi adaleti getireceğim.

"BİLİM KURULU TAMAMEN HİKAYE"

Bir de Bilim Kurulu var. Ne dedikleri, söyledikleri belli değil. 4 Nisan itibariyle ABD'yi geçtik vaka sayısında. Dün 193 kişi hayatını kaybetti. Nasıl yönetiliyor bu ülke? Bilim Kurulu hikaye tamamen. Hiçbirisinin bilim ile ilgisi yoktur. Bilim Kurulu dediğin senin dediğin kurallara iktidar uymazsa, izzeti ikbal ile çekileceksin oradan. Tam tersi oluyor. Bilim Kurulu ayrı havada, Sağlık Bakanı ayrı telden çalıyor. Saray ise kaç kişi ölürse ölsün diyor. Bu mudur devleti adalet ile yönetmek? Bu mu vatandaşının sağlığını korumak?Arkadaşlarımızı illere gönderiyoruz. Isparta'da esnaf diyor ki Ramazan'da kapatıyoruz. Senin en çok kazanacağın dönemde kapatan kim? CHP de kongre yaptı. Bir kişinin burnu kanadı mı? Sağlık sorunu yaşadı mı? Hayır. Her 100 metrede bir dükkan kapatıldığını görüyoruz. Geçinemiyor adam. Kirayı ödeyemiyor. Aksu ilçesinde bir ayakkabıcı, "30 yıldır ayakkabı satarım. İlk defa bana ikinci el ayakkabı var mı? diye sormaya başladı insanlar" diyor. Halkın ayakkabı alamadığı bir dönemden geçiyoruz."

ETİKETLER:
Kılıçdaroğlu , CHP , TBMM , aşı ,
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli: Montrö kırmızı çizgimizdir
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, "Montrö kırmızı çizgimizdir" dedi.
CHP’li Böke: Emekli amirallerin açıklaması anayasal ifade özgürlüğüdür
CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke yaptığı paylaşımda “Emekli amirallerin ...
İYİ Parti'de zevzeklik krizi
Amirallerin bildirisine İYİ Parti genel başkanı Akşener'in "Zevzeklik" ...
 
Doğruyol Partisi'nden emekli amirallerin bildirisi sonrası açıklama
Doğruyol Partisi Teşkilat Başkanı Yıldırım sosyal medya hesabından, 103 ...
Babacan'dan bildiri yorumu
DEVA Partisi lideri Ali Babacan, emekli amirallerin bildirisine ilişkin ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'bildiri' açıklaması yapacak!
Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın saat 15.00'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ...
 
Enginyurt'tan çok sert 'bildiri' tepkisi
Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, 104 emekli amiralin ...
Muharrem İnce'den amiral bildirisi yorumu
CHP'den ayrılarak Memleket Hareketi'ni partileştirme çalışmalarına devam ...
Gültekin Uysal'dan amiral bildirisi yorumu
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 104 Emekli Amiralin Bildirisi ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
tff
hamza hamzaoğlu
MERSİN
seçim
DEAŞ
Ahmet Kaya
Elif Erbakan
mülteci
Zlatan Ibrahimoviç