E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

İçinizdeki Darbe Canavarını Durdurun! 

26.06.2009 - 22:08
İçinizdeki Darbe Canavarını Durdurun!

Hiç düşündünüz mü?

 

Aklını peynir ekmekle yememiş hiç kimse çıkıp “Evet ben darbeciyim… Darbeseverim…” demezken… Hepimiz darbelerin bedelini hali hazırda ödemeye devam ederken… Darbe heveslileri, yüz kızartıcı suç işlediklerini bilen suçlular gibi heveskârlıklarını kapı arkalarında faş ederken… Neden her şey aynı?

 

Neden darbecilerini yargılayıp ve mahkûm eden ve darbecileriyle birlikte darbeleri de tarihin karanlığına gömen İtalya, İspanya, Yunanistan, Güney Kore, Arjantin ya da komşumuz Yunanistan kadar olamıyoruz?

 

Diyebilirsiniz ki bakın; bu güne kadar hep darbesever olarak anılan Baykal bile darbecileri yargılayalım diye müthiş bir kart açtı… Darbelerin fiili tarafı Genelkurmay neredeyse her açıklamasına yasalarda tanımlı görevlerine ne kadar sadık olduğu detayını iliştiriyor… Had ve görev tanımı aşma durumu olarak darbe olasılığını bile hakaret addedecek bir olgunluğa erişti… CHP’nin de katılımıyla neredeyse tüm siyasi partiler darbe karşıtlığında birleşti… Ne önemli adımlar bunlar…

 

İyi, diyin de…

 

Bunu, diyenler dâhil, neden kimse inandırıcı bulmuyor?

 

Başbakan Erdoğan’ın ana muhalefet partisinden gelen böylesi önemli bir konudaki adımı sulu şaka olarak nitelemesi sadece siyasi karşıtlık olarak okunabilir mi? 

 

Neden darbeseverler tir tir titremiyor?

 

Neden darbe karşıtlarında en ufak bir umut yok?

 

Yoksa… Hem toplum tabanında hem Meclis’te darbe karşıtlığında bunca anlaşmaya rağmen sadece Anayasa’nın geçici 15. maddesinin değiştirilmesiyle her sorunu çözeceğine inanan, darbeden sadece 12 Eylül’ü anlayan siyasal aklın bilincinde olunduğu için mi?

 

Yoksa… Daha dün sivil otoriteye ve demokrasiye bağlılığının altını çizen Genelkurmay’ın bugün istediği dakikada bir zanlıyı sivil savcının elinden aldığı ve alabildiği için mi?

 

Yoksa… Hâkim siyasi oyunun tahterevalli siyaseti olduğu bilindiği için darbe karşıtlığı yükselenine Baykal bindiyse diğer tarafta hükümetin oturduğu görüldüğü için mi?

 

Yoksa… Hem babasını darbecilerin astığı Aydın Menderes’i de 12 Eylül darbesinin mimarı Kenan Evren’i de aynı saygıyla bir gün arayla Köşk’te kabul eden bir Cumhurbaşkanı’na şaşırmadığımız için mi?

 

Yoksa mesela Yunanistan’da darbeci generaller vaktiyle meclis önünden bile geçemezken bizde hala o askerlerin muteber kimseler olarak kabul edilmeye devam ettiği için mi?

 

Yoksa… Darbeleri iyi darbe kötü darbe diye ayıran hastalıklı bir yapıya sahip olduğumuzdan dolayı bir gün darbe sırası belki bize gelir diye dipten derinden hepimizin darbeci yanı saklı durduğu için mi?

 

Haydi, bunların hepsini alın umut edin, edebiliyorsanız… Baykal’ın açıklamalarını da, geçici 15. madde değiştirme geyiklerini de, postal tutkularını da, korkularını da bir daha düşünün…

 

Komedinin boyutunu daha iyi göreceksiniz.

YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 8 Ocak 2011 Cumartesi 06:22

bu analiz/tutmamış... şu "darbe" hoş bir sözc ük değil; beğenen yok! tamam... ancak analiz yazarı bilmiyor mu ki: bu topraklarda, darbe'ler tümü vaşington'dan ısmarlandı ve onay buldu... 28 şubat son ısmarlanan, bu yobazlara yol açmak için. seçim-sayım-oy- sandık tümü cümbüşlü panayır/ gösteri ve bilgisayar oyunları ile yobazlar iskemlelerine oturtuldu. bunlar biliniyor, analizci bilmiyor olabilir mi? turktime/f türü değil, kanıtlar mı? bu yorum yayını gerekmiyor... gerçeği biliniz istedim.

Yorumu oyla      18      10  
anti darbe 7 Eylül 2009 Pazartesi 18:34

darbe hiçbir zaman iyi olmamış olmazda.darbenin her türlüsü kötüdür.bizi en az 50 yıl geriye götüren bir oluşumdan nasıl olurda özgür bir türkiye oluşacağını düşünürsünüz bay darbe.binlerce gencimiz öldü.sağcı solcu hiç farketmez onlar bu ülkenin düşünen insanlarıydı.kendi eliyle kendi insanını, kendi düşünen insanını katleden tek ülke biz varız.bu durumun ceremesini de hala çekiyoruz.bu durumun çözülememesinin nedeni de tabiki kendi çıkarını düşünen devlet adamları.kenan evren ortada işte.

Yorumu oyla      18      10  
sevgi pıtırcığı-4- 5 Temmuz 2009 Pazar 13:22

Darbe hiç bir sorunu çözmez.Darbe demokrasi içinde yaşamak isteyenler için demokrasiye vurulmuş en büyük darbedir.Siyasi platformda mücadele etmek,karşı olduğun siyasi gücü,görüşü alt etmenin tek yolu bence.Ortalıkta ve ufukta darbe olmadığı halde bu kadar darbeden bahsediyor olmanın tek izahıda, darbe olsun bugünkü iktidar güçlensin kurtulsundur.Eğer omurgasız,şaşkın demokrat değillerse,kötü niyetli oldukları kesindir.

Yorumu oyla      18      10  
sevgi pıtırcığı-2- 5 Temmuz 2009 Pazar 12:39

Tabii birileri darbe olsun istiyordur.AKP iktidarını istemeyen birileri ve bence AKP iktidarındaki kimileri.Krizi iyi yönetemediler.Daha etkilerini göreceğiz.Tabii çok emin değilim ancak öylesine TSKyı tahrik edercesine üzerine üzerine gidiyorlar ki, bunların bir darbe isteği var gibi geliyor insana.Tabii bunlar benim tahminlerim.Darbeye ilişkin düşüncelerime gelirsem,bugüne kadar darbe ABDye rağmen yapılmamıştır.Bakınız darbeler sonrasında Türkiye"de neler olduğuna.

Yorumu oyla      18      10  
sabriye 1 4 Temmuz 2009 Cumartesi 23:20

ülkemdeki yöneticilerimizin bireysel gelecekleri ve şahsi tepişmeleri yüzünden bu darbeler olmadımı?ASKER DURUP DURKENMİ darbeler yapıp durdu??HİÇBİR ZAMAN DARBEYE ZEMİN HAZIRLAYANLARI,her darbede yada muhtırada ülkemi bir 50 yıl daha geriye götürenleri,özelliklede İÇİNİZDEKİ LAİKLİK CANAVARINI DURDURUN,KEMALİST DEVLET MUTLAKA YIKILACAK diyen dini imanı sadece sakalında ve başörtüsünde olan GÖTÜRÜCÜLERİ,TÜRK MİLLETİNİ ve LAİK HUKUKU ZALİMLİK OLARAK GÖRENLERİ NEDEN HİÇ TARTIŞMIYORUZ?SÜREKLİ

Yorumu oyla      18      10  
Ereğli Güncel Haber 4 Temmuz 2009 Cumartesi 00:52

BIRAKIN DARBE HAYALİ KURMAYI TÜRK İNSANI AÇ AÇ 6 BİN KADIN FUHUŞ YAPMAK İÇİN VESİKAYA BAŞVURMUŞ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ BİR ARAŞTIRIN? EŞCİNSELLİK GAY GEY ÜLKESİ OLDUK TUTURMUŞUNUZ DARBE NEDEN DARBE OLSUN KOYUN SANDIĞI MİLLETİN ÖNÜNE FEYTULLAHÇILAR VE DİĞERLERİ AKPLİLERE SORUN BAKALIM LAYİKLİKMİ? ŞERİATMI? YÜZDE YÜZ LAYİK DERLER ŞERİAT HÜKÜMÜ UYGULANSA BUNLARDA NE EL KALIR NE KOL KALIR KIRPAÇ YEMEDİK NE SIRTLARI KALIR BAKMAYIN SİZ DİNDAR TAKINDIKLARINA TİCARETLERİNİN İCABI

Yorumu oyla      18      10  
Ereğli Güncel Haber 4 Temmuz 2009 Cumartesi 00:47

HA BİR SİZ KALMIŞTINIZ CIA'NIN VE MOSAD ABCİLERİN SOROS'UN TÜRKİYEYİ BÖLMEYE YEMİNLİLERİN ALTANLARIN MÜSTAKİL İSLAMIN SON HALİFE ADAYI ABD VATİKAN ABD DESTEKLİ FEYTULLAHIN TUZAĞINA DÜŞMEYEN TURKTIME VAR DİYORDUM GÜM SAZAN GİBİ OLTAYA TAKILDINIZ ASLANIM NE DARBESİ? 600 BİN KİŞİLİK ORDUNUN KOMUTANI FERYAT EDİYOR HUKUK DEMOKRASİ SİZ DARBE DİYORSUNUZ SAZAN OLMAYIN HAA SAHİ 11 EYLÜL 1980 DE YAŞINIZ KAÇTI? TÜRKİYEDE BIRAKIN ŞEHİRLERİ KÖYLER BÖLÜNMÜŞTÜ ASLANIM HARİÇDEN KAZEL OKUMAK SİZİNKİ

Yorumu oyla      18      10  
mert tankut 1 Temmuz 2009 Çarşamba 02:22

taleplerin için kendine güvenme, özgür düşünce ortamından haksızlığınla kaç, atatürkçüyüm de atamı istismar ederek güç ve zenginliği tekeline al, e herkesi kendine düşman et sonra da kaçacak yer ara, silahlı birileri gelse de bu kaymaklı gücünü korusa, artık kölelerin sadece senin keyfini sağlamak için ter dökmüyor, kendi kurduğu devlette atamın verdiği egemenliği kullanmak istiyor, nerden çıktı bu spartacus, bu ömer muhtar, atatürk? kimse halkının özgürlüğünü savunmamalıydı tez darbe yapın!!!

Yorumu oyla      18      10  
Darbeci 1 Temmuz 2009 Çarşamba 01:58

Darbeciyim.. Hemde sonuna kadar darbeciyim.. Bölücüye, gericiye, işbirlikçilere, ihanetçi vatan hainlerine 'darbe' yapılmasını istiyorum... Hırsızlara, uğursuzlara, satılmışlara,ülkesini ve milletini arkadan vuran şerefsizlere.. Hemen darbe yapılsın istiyorum..Bu darbeyi polismi yapacak savcımı yapacak, askermi yapacak bilemem!! Ama başlasınlar hemen aramaya,meclis dahil listede kim varsa, yaptıkları ihanetlerin bedelini ödesinler! Darbeciyim ve artık Adalet istiyorm,Bağımsız bir ülke istiyorm!

Yorumu oyla      18      10  
GÖKÇEN EFE 26 Haziran 2009 Cuma 15:35

BOŞUNA ÇIRPINMAYINIZ.BELLİ BİR PLAN GEREĞİ UYGULANAN DEMOKRASİ DONKİŞOTLUĞU!! AKP TEKELİNDE Mİ KALMALIDIR?KİMSEYİ İNANDIRAMAZSINIZ.DEMOKRASİ KAVGASINI VEREBİLECEKLER, SÖZÜM ONA DEMOKRAT GEÇİNEN MALUM LİBERALLER!VE DESTEK VERDİKLERİ SİYASİ KADROLAR OLAMAZ.ONLARIN YAPTIĞI GÜNDEMİ UNUTTURUP,İKTİDAR DEVAMLILIĞINI SAĞLAMAKTIR.ENGİN ÇABALARI SADECE VE SADECE İKTİDAR DEVAMLILIĞINI SAĞLAMAK ÜZERİNEDİR.BUNUN PAYANDACILIĞI SADECE LİBERAL GEÇİNENLER VE TATLI SU KURNAZLARIDIR.

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Club Brugge
şampiyonlar Ligi
TCMB
Adana Demirspor
konuk oyuncu
EURO2016
Ahmet Kaya
Elif Erbakan
hdp