E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Husiler yine ateşkes dinlemedi! 

Yemen'de 11 Nisan'da başlayan ateşkesten bu yana Husiler ile devrik lider Salih yanlısı birliklerin Taiz'de düzenlediği saldırılarda 102 HDG mensubu ve sivil öldü.

1.06.2016 - 23:08
Husiler yine ateşkes dinlemedi!

Yemen'de geçen nisan ayının ikinci haftasında ülkede çatışan taraflar arasında başlayan ateşkesten bu yana Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlısıbirliklerin Taiz'de düzenlediği saldırılarda, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye bağlı Halk Direniş Güçleri (HDG) mensubu ve sivil 102 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Yemen hükümetine bağlı askeri konsey sözcüsü Albay Mansur el-Hassani, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Husiler ile Salih yanlısı birliklerin, ateşkesin başladığı 11 Nisan'dan 31 Mayıs'a kadar ateşkesi 4 bin 27 kere ihlal ettiğini belirtti.

Husiler ile Salih yanlılarının ilin doğu ile batısında yoğunlaşan silahlı ve bombalı saldırılarında 48 HDG ve ordu birliği mensubunun hayatını kaybettiğini, 408 kişinin yaralandığını ifade eden Hassani, HDG'nin etkin olduğu ve sivillerin yer aldığı mahallelere yönelik roket ve topçu saldırılarında ise 51 sivilin öldüğünü, 39 kişinin yaralandığını kaydetti.

Hassani, Husiler ile Salih yanlısı birliklerin, Taiz ilinde uygulamaya çalıştığı abluka için bölgeye bin 505 askeri araç ve tank, 4 zırhlı araç, 6 roket taşıyan araç, obüs ve mühimmat yüklü 21 kamyonla takviye yaptığını aktardı.

Güvenlik kaynakları ve hastane yetkilileri ise Husiler ile Salih yanlısı birliklerin, Taiz kentinin bazı mahallelerine düzenlediği ağır topçu saldırıları sonucu 3 çocuğun yaşamını yitirdiğini belirterek, söz konusu bombardımanların devam ettiğini dile getirdi.

Öte yandan Yemen ordusuna bağlı ateşkes ihlallerini izleyen gözetim komiteleri ise Husiler ile Salih yanlılarının bugün Taiz, Marib, Sana, ed-Dali, Şebva, Cevf ve el-Beyda olmak üzere 7 ilde 109 ihlal gerçekleştirdiğini kaydetti.

Askeri konsey, 20 Mayıs'ta, geçen nisan ayında başlayan ateşkesin yaklaşık 6 bin kere ihlal edildiğini açıklamıştı.

Yemen'de çatışan taraflar, Birleşmiş Milletler'in çağrısı üzerine iyi niyet göstergesi olarak 11 Nisan'da ateşkesi yürürlüğe sokmuş, 21 Nisan'da da Kuveyt'te barış müzakerelerine başlamıştı.
aa

ETİKETLER:
yemen ateşkes , yemen husi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İngiltere Dışişleri Bakanı:
İngiltere Dışişleri Bakanı Hammond, Suriye'de havadan insani yardım operasyonlarının ...
Donald Trump'tan sürpriz ziyaret!
ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adayı Donald Trump, AB referandumundan ...
Somali'de intihar saldırısı!
Somali'nin başkenti Mogadişu'da bir otele bomba yüklü araçla düzenlenen ...
 
Almanya'daki Türklerden '1915' protestosu!
Almanya’daki Türkler, Federal Meclis tarafından 1915 olaylarıyla ilgili ...
28 tırın Gazze'ye girmesine izin verildi!
Mısır yönetiminin, çimento ve ahşap yüklü 28 tırın Refah Sınır Kapısı’ndan ...
Filistin'in beklentisi neden düşük?
Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Fransa'nın başkenti Paris'te ...
 
27 savaş kurbanı toprağa verildi!
Bosna'daki savaşta ülkenin kuzeydoğusundaki Zvornik şehrinde öldürülen ...
PYD Suriye'de kaç kişiyi kaçırdı?
Suriye'nin kuzeyinde, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin, kendisine ...
Netenyahu 3 kez tekrarladı!
İsrail ve Türkiye'nin müzakerecileri arasında gelecek hafta Avrupa’da ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Beyaz Saray
MERSİN
Tehdit
Afganistan
Ezgi Mola
poyraz karayel
bodrum
Ömer Aşık
Fiorentina