Hilal Kaplan… Çünkü…
19 Mayıs kutlamaları ile dalga geçmek için sözylediği sözlerle mide bulandırdığı için...
- Son Güncelleme:

Aslında ciddiye alıp burada mevzusunu etmek bile fazlasıyla lüzumsuz ama yine de tavrı o kadar çirkin ki buna rağmen kendisinden bahsetmeden geçemeyeceğiz.
Malum... Son zamanlarda Nagehan Alçı tarzı gazetecilik hayli prim yapıyor. O tarz şöyle bir şey: mutlaka birilerine saldır, rijit bir dil kullan, o rijit dili tavırlarınla destekle ve tabii ki tabu tıkıcı havalarına girip birilerinin değerlerine saldır.
Nagehan Alçı tarzı gazetecilik matah bir şeymiş gibi prim yapınca taklitleri de çoğaldı haliyle. Bunlardan biri de Yeni Şafak’ın başörtülü yazarı Hilal Kaplan. Kaplan’ın Nagehan özentisi epeydir devam ediyor. O kadar ki ismi “Hırslı mümine’ye olarak anılmaya başlandı.
İşte o Kaplan geçtiğimiz gün TV’de 19 Mayıs kutlamaları için yapılan hazırlıklarla dalga geçiyor. Hani kutlamaların şekli değiştirildi ve Samsun’da Atatürk’ün temsili doğum gününün kutlanması kararlaştırıldı ya, yüzüne yerleştirdiği o müstehzi ifadeyle güya komiklik yapıyor. Diyor ki; “Ne yani, Atatürk gelip pastadaki muma mı üfleyecek?”
Ne kadar zekice bir espri değil mi? Muhtemelen kendisi ile gurur duyuyordur, nasıl da düşündüm bu üst seviyedeki bir espriyi ve nasıl da birilerine “çaktım” inceden inceye diyordur.
Desin… O kendi tatmini de… Bu kadar vasatlık az biraz mide bulandırıyor. Ve o bulantıya sebep olduğu için Hilal Kaplan KAYBEDİYOR.


YORUMLAR
doğru atatürk gelip o pastadaki muma üflemeyecek. sizin de gidip şefaat istediğiniz o internet evliayaları size himmet etmeyecek edemeyecek. ölüpersetlik sadece kemalistlerde yok siz de daha çok..
ya bu hanım yazar bayağı psikolojik dengesini bozmuş. nedir karın ağrısı, yetiştiği tarikat ortamları o kadar kişiliğini şekillendirmiş ki, hadi buyursun onların bir tane yanlışını yazsın, yazmaya cesaret etsin, ben köprüden kendimi aşağaı atarım. yazar diye koymuşlar gazete köşesine...
12:36 siz somutçulara göre yaşayan birisinin doğum günü kutlanır demi? O'da gelir canlı canlı pastasında yanan mumlara üfler...Zaten mizansenin amacı nedir? Canlı canlı PASTA YEMEK:))
Son derece çapsız, ruhsuz bir yazı olmuş. Kaplan'ı azıcık ciddiye alıp sükunetle okuyun, hangi N. Alçı'dan söz ediyorsunuz siz. Eğer yazıları ağır kaçıyorsa da okumayıverirsiniz olur biter. Çğnkü üstelik alaya aldığınız kişiyi hiç anlamadığınız ap açık.
Anladım ki bu ülkede Türk olmak,başta Atatürk olmak üzere Türk büyüklerine sahip çıkmak,milli değerlerimizi benimseyip geliştirmeye çalışmak suç.Ey milletim zaman akıp gidiyor.Ne zaman kendine geleceksin?
ATATÜRK'ün yaptıklarına bakılınca soyut kavramlara önem verdiği net olarak görülmektedir.Hilal hn.ve benzerleri hep SOMUT dayatmalar yapanlara kızmışlrdır.Yani kendileri gibi olanların yaptıklarına kızıp,kendileri gibi olmayan insanı insan yapan SOYUT değerlere değer verenleri acıtarak ayrıca bir başka günah işlemektedirler.
Hayata sadece "SOMUT" bakan kişilere ne sanatı,ne özgürlüğü,aslında,nede "DİN"i anlatabilirsiniz.Onlar sadece somut gerçeklerden anlayabilirler.Somut gerçek ÖRTÜ,örtmezse cehenneme gidecek.Özgürlük SOYUT bir şey,ama ona karşı olmak PARA kazandırıyorsa para SOMUT.Msl oy atacak,sosyal söylemler SOYUT,altın,kömür,makarna SOMUT.O yüzden soyut'tan anlamayan ülkelerin kaldırımlarında araçlar kaldırımlara park etmesin diye DUBA'lar konur.Çünkü duba somut'tur,yaya hakkı SOYUT.
Iyi analiz edecek olursaniz Hilal hanim sadece gercekleri söylemistir.Yikanmis beyinlerinizi b ir daha tederjanla yikamayiniz..
bir yunanlılar, bir ermeniler birde hilal kaplan gibi küçük bir grup BAĞIMSIZLIK GÜNLERİMİZE TAHAMMÜL EDEMİYORUM ZATEN......ingilizi,fransızı,italyanı hazmetti ,bir bunlar kaldı
önüne gelen gazeteci olmuş çıkmış.kaç kişi okuyosa.niye haber yapılıyorsa.
Malum zihniyet artık aksiyon alacak kadar cesaretlendi. Güya espri yapmaya çalışmış diyoruz ancak bu espri değil, bal gibi aşağılama. Yazıda, ablamızın vasatlık yaptığı söyleniyor. O kendisinden beklenen saldırıyı gerçekleştiriyor, gerçekçi olalım. Palavradan demokrasi söylemleriyle her türlü rezalete geçit verecek hukuki düzenlemeler yapılıyor. Galiba yavaş yavaş 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanunu uygulanamaz hale getirecek zemin hazırlanıyor.
atatürke dünya saygı duyarken , hilal kaplanın ağzından çıkanın hiçbir önemi yok......ben dünyayı dolaştım....türküm diyince size ATANIZIN DEHASINDAN,İNSANIMIZIN DİK DURUŞUNDAN BAHSEDİYORLAR....avusturalyada ,japonyada hele ağzım açık kaldı.....benim baş örtülü 85 yaşındaki ananem hergün atatürke dua ediyor ,türbanlı yengemde ,başı açık annemde......kimsenin hilal kaplan gibileri ciddiye aldığı yokkkkk kendileri yazıp kendileri okuyorlar
Bu kafadan espri bekenmez.Bunun tv lerde çıkıp konuşması abes ama ne yapacaklar Türban göstermek için bunlara konu mankenliği yaptırılıyor. Türkiyede Eğitim ilkokul dört seviyesindeymiş demekki bu seviye ancak bu konuşmaları istiyor. Ancak komik olan sen kimin Türkiyesinde adamdan sayılıp konuşuyor birde sayesinde adam kabul edildiğin kişi ile dalga geçmeye teşebbüs ediyorsun?O dalga geçtiğin kişi o mumu yakmış kimse söndüremez iyikide yakmış bak seni adam yerine koyup konuşturuyorlar