E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Nihal Bengisu Karaca... Çünkü... 

Tutarlılık sınavından çaktığı, onca zulüm edebiyatının ilkesel bir tavırdan kaynaklı yakınma olmadığını gösterdiği ve insaftan uzaklaştığı için...

31.03.2012 - 16:05
Nihal Bengisu Karaca... Çünkü...

Nihal Bengisu Karaca

Demokrat başörtülü kontenjanından Habertürk’e yazar yapılmıştı Nihal Bengisu Karaca. Kalemi iyi, ele aldığı konuyu işlemesi sağlam, tavırları demokratikti.

Ama…

Ta ki Ankara’da KESK üyelerinin yaptığı 4++4+4 karşıtı gösteriye karşı sergilediği tavra kadar. Anımsayacağınız gibi polis KESK üyesi öğretmenlere çok sert müdahale etmiş ve bu müdahale biçimi her zaman olduğu gibi hayli tartışılmıştı.

Diyordu ki Nihal Bengisu Karaca; “Kuran öğrenimi seçimlik ders olacak diye tatava yapanlara su sıkılmasına üzüldüm. En azından yapışkan bir şey sıkılmalıydı.” Ne imam hatip nefretiymiş arkadaş dedikten sonra devam ediyor. Yasanın olumsuz yanlarının törpülendiğini, buna rağmen meydanlara koşanların ya din düşmanı ya da kafayı AKP ile bozanlar olduğunu söylüyor.  

Şimdi…

Diyelim ki 4+4+4’ün olumsuz yanları törpülendi. Diyelim ki yasaya tepki gösteren imam hatipten ya da AKP’den nefret edenler. Peki; onlara, sırf görüşleri böyle diye her tavır müstahak mı? Üzerlerine su sıkılmasını bile hafif bulacak, daha yapışkan şeyler sıkılsaydı diye hayıflanacak kadar mı nefreti ve şiddeti hak ediyorlar?

Nihal Bengisu’nun istediği nedir mesela? Panzerlerden tutkal sıkılıp hepsi asfalta yapıştırsalardı tatmin olur muydu? Ya da daha kestirme bir yol izlenir, kafalarına kurşun sıkılıp Ankara imam hatip karşıtlarından, din düşmanlarından ve kafayı AKP ile yiyenlerden kurtulurdu.

Muhtemelen bu Nihal Bengisu’yu tatmin ederdi ama…

Aması şu: Bengisu şimdi kendisinin ve kendisi gibilerin ezilmelerini izlediği ve istediği kesim gibi daha yakın bir geçmişte zulme uğradığını defalarca yazmadı mı? Ekranlarda tekrar tekrar söylemedi mi? Sırf inancından, düşüncesinden dolayı o dönemin muktedirlerinin yaptığı muamelenin zulüm olduğunu söylerken bugün ne değişti de kendisi gibi inanmıyor, yaşamıyor ve düşünmüyorlar diye birilerine yapılan kötü muameleyi yetersiz buluyor da daha fazlasını istiyor?

Bu ne kindir? Hem de öyle bir kin ki kendinizi yalanlama, ilkesel bir tavır geliştirmediğinizi açık etme pahasına intikam istetiyor?

İşte… Tutarlılık sınavından çaktığı için, onca zulüm edebiyatının ilkesel bir tavırdan kaynaklı yakınma olmadığını gösterdiği ve en fenası insaftan uzaklaştığı için Nihal Bengisu Karaca KAYBETTİ.

YORUMLAR
Toplam 33 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Misafir 13 Nisan 2012 Cuma 19:51

türbanlı yazar bu devirde moda oldu.bende para verip haber türk almam zaten.okuyucusda yoktur.Dinciler islamcılar okumaz ancak kupon keser ve şeyhlerinin dizi dibinde otururlar...

Yorumu oyla      21      10  
TOTEM 8 Nisan 2012 Pazar 15:49

Yanaysan o senin mezhebine kalmış değilmi?Senin medeni metres kadının erkeğin tahakkümünde değilmi?Kendisinbe bakması ve kira ve faturalarının ödenmesi karşılığı bedenini ortaya koyması sana mordernite olarakmı görünüyor?Gördüğün gibi çirkinlik yapılması en kolay davranış.Senle inançlı insanın arasındaki far o eşini teşhir edip paylaşmayı sevmiyor sadece.ve örtülü kadının, senin mahalledeki kadından farkı bedenini bir meta olarak görmeyip sergilememesi.Sen senin bedenine ne istersen yap gülüm.

Yorumu oyla      19      17  
Misafir 8 Nisan 2012 Pazar 15:01

Türban-sıkmabaş şeklini moda diye bize yutturmaya kalkmak ,inanç için örtüyorum diyen kadınların karşısına mini etek giymeyi bir inanç açılımı gibi koymak samimiyetsizliğinizin bağırtısı.BEBECAN'ın halasının zamanından beri bu Türbanın modası bir kere dahi değişmedi mi? Anadolu kadını Devlete meydan okumaz, Türkiye ile alakası olmayan ajan Merve Kavakçıları getirip Mecliste meydan okumaz. TÜRBANI takıp ben ATATÜRK'ü değil HUMEYNİYİ seviyorum, İNGİLİZ MANDASI istiyorum demez. Takiyeler bize sökmez.

Yorumu oyla      29      17  
TOTEM 8 Nisan 2012 Pazar 15:00

yolunu açıyor.Tüm bunları senin o kadını tarla oolarak görüyor dediğin inançlı babalar,kocalar ve kardeşler yapıyor.Yani beyin özürlü vatandaş başı örtülü kadını hakir görüp kısıtlayan inançlı babası,abisi yada eşi değil senin gibi islam düşmanı sapık ruhlu zavallılardır.Senin yazdığın o iğrenç nitelemeler senin ruhunun dışa vuran iğrenç görüntüsüdür sadece.Senin söylediğin tarzda bir kadın okumaz,çalışmaz ve siyasetle uğraşmaz hani senin o kokoş eşin,karın ve çevrendeki yobazlar gibi.

Yorumu oyla      18      17  
TOTEM 8 Nisan 2012 Pazar 14:57

Yobazlık gerçekten çok zavallı ve iğrenç bir tarz.Adamlar yobaz yobaz yobaz.Başını örten kadın Üniversite okuyor ama sen gibi yobaz onu engellemeye çalışıyor,Meslek sahibi olmak istiyor sen gibi yobaz başını açmazsan olmaz diyor.o kadın sokkalarda hakkını arıyor bastırıyorsun.İslam bilgin olsa angusun iğdiş edilmişi bu yazdıklarını yazmazsın zira islam gördüğün üzere kadını köleleştirmiyor.Müslüman baba kızını eve kapatmıyor okutuyor,Eve kapatmıyor tarla olarak görmüyor iş hayatına girmesi için-

Yorumu oyla      19      17  
Misafir 8 Nisan 2012 Pazar 14:41

Ne kadar saçma düşünce varsa burada. Kadın hakları diye bir şey duydunuz mu ? Bunu müslüman kadınlar savaşarak almadılar, tüm dünya müslüman kadınlarına Atatürk hediye, kimise az kimisi ise Türkiye'deki gibi en çoğunu alıverdi. Kadınların ayaklarına pranga vurun, ellerine kelepçe sen kelepçe ile prangaya karışamazsın, isterse takar gibi abukluğa gireceksinb. Öbür sallama da hemen mini etek demiş. Şeriatın simgesi türban ve imtiyaz istemelerine karşı çıkanlar kadınların etek boyu, Gömlek kolu, tişört yakası diyen var mı ? Uzaylı gibi daracık balıkçı kazak giyip füzeleri ortaya çıkarıp, üstüne mücevher takan görgüsüzlüğü mü savunuyorsunuz? Başörtüsü, Türban, Karçarşaf ve burka kademe kadem erkek egemenlerin kadını sokmak istediği cendere. Sokağa çıkma özgürlüğünü çalma.

Yorumu oyla      21      18  
Misafir 8 Nisan 2012 Pazar 14:11

Arkadaşların beyin hücreli çocuk yaşta islamla dağlandığı için anlaymazlar, ama dayatmalarda da bulunamazlar. Önce açık kapalı diye bir tanım yok, mukayesi imkansız. Bengisu başörtüsüyle bir yerlere gelmiş kadın karşılığı ben erkeğin, kölesiyim, o benden üstündür, ben kocamın tarlasıyım, isterse tarla sayısını 4 çıkartabilir.Peki AKP li başı açık kadınların müslümanlığı mı düştü Eşit Birey olarak erkekle meclste çalışırken.Ya SP Oya Gönenç Hocadan bunlar daha mı dindar ? dece kolay yolu seçenler

Yorumu oyla      20      16  
Misafir 8 Nisan 2012 Pazar 14:03

İslamdan kaynağını alan başörtüsüne göre kadın üniversitede okuyabilir mi ? Meslek sahibi olarak avukat, hakim, savcı, yöneticilik yapabilir mi ? Sokağa yalnız başına çıkması yasaklanmış kadın jeep'e binip hatalı sollama yapabilirmi ? Anguslar bunu ayırt edemeyenlerdir, bez parçası ile sıkmabaş oılacağım diye islamla ilgisi olmayan yapmadığın zaman zarar görmeyeceğin bir şey için ünv. neden gitmez. Çünkü Türban Siyasal İslamın şeriatın simgesi takan kadınlar ise aklını kefenlemiş olanlardır.

Yorumu oyla      21      15  
Misafir 8 Nisan 2012 Pazar 13:49

15:38 de yazan kardeşim , DEDİĞİMİ ANLAYAMAMIŞSIN....BEN oy alabilmek için milletin nasıl kutuplaştırdırıldığına ,Bunu başlatanlarında güya kapalıların savunucusu ,onların lideriyim diyen kişilerin bunlara sebep olduğuna dikkat çekiyorum......YANİ bu işi bizim başımıza kimlerin açtığını söylüyorum!!!!......SUÇLU BELLİ ,KARŞI TARAFA BU SIĞ SAPTIRMALARLA SALDIRMAYA ÇALIŞMAYIN DİYORUM.!!!!.... GERÇEKLERE GÖZLERİNİZİ KAPATMAYIN , AKLA ,MANTIĞA DAVET EDİYORUM .!!!.....sevgiler

Yorumu oyla      19      16  
Misafir 7 Nisan 2012 Cumartesi 14:48

demekki örtü faşisliği kini nefreti örtmiyor buda tarihe yapışkanlı faşistt diye geçecek

Yorumu oyla      23      15  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erbakanlar… Çünkü…
Maddi miras için kardeş olduklarını unutup amansız ve çirkin bir kavgaya ...
Hakan Şükür… Çünkü…
Meclis Başkanı Cemil Çiçek dahil birçok kesim tarafından eleştirilmesine ...
Taraf… Çünkü…
Dinlemelere karşı ilkesel bir tavır koymak yerine sadece kendilerini ilgilendiren ...
 
Hakan Şükür… Çünkü…
Milletin vekili olmasına rağmen vekilken spor programında yorumculuk yapmasına ...
TBMM… Çünkü…
Şikeecileri kurtarma yasasından sonra milletvekillerinin maaşını katlayan ...
AKP’deki Fırsatçı Muhalefet… Çünkü…
Erdoğan sağlıklıyken karşısında el pençe divan durup hastalığını fırsat ...
 
AKP-CHP-MHP-BDP… Çünkü…
Hiçbir konuda anlaşamazken şikecileri kurtarmak için kavgasız dövüşsüz ...
Mehmet Baransu… Çünkü…
Bir yandan Taraf’ta demokrasi mücadelesi yaptığını söyleyip bir yandan ...
Nihat Genç… Çünkü…
Nagehan Alçı'yı fikir düzeyinde eleştirmek yerine çok çirkin ifadelerle ...
 

Bunlar da ilginizi çekebilir...

SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
tff
Suudi Arabistan
Ukrayna
Demba ba
Euro
A) Milli Futbol Takımı
survivor
mülteci
Şota Arveladze