İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı abluka ve insani yardım girişlerini kısıtlaması, bölgede giderek büyüyen bir açlık krizine yol açıyor. Son 24 saat içinde 7 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle, açlıktan ölen Filistinlilerin sayısı 93'ü çocuk olmak üzere 169'a ulaştı.
"AÇLIK SİLAH OLARAK KULLANILIYOR"
Gazze'deki yerel ve uluslararası kaynaklar, İsrail'in bölgeye uyguladığı kısıtlamaların, insani bir felakete neden olduğunu belirtiyor. Sınırlı gıda, su ve temel tıbbi malzemelerin girişi, özellikle çocuklar ve yaşlılar arasında açlığa bağlı ölümleri artırıyor. Bu durum, "açlığın ve susuzluğun bir savaş silahı olarak kullanıldığı" yönündeki eleştirileri güçlendiriyor.
Uluslararası toplumun tüm uyarılarına rağmen, bölgedeki insani yardım kuruluşları, Gazze'ye yeterli miktarda yardım ulaştırmakta zorlanıyor.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...