E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan önemli açıklamalar 

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sarı lacivertli kulübün Olağanüstü Tüzük Tadili Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.

9.09.2023 - 12:50
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tan önemli açıklamalar

Ali Koç, stat isim değişikliklerinin gerçekleşmesi için genel kurulun yeterli olmadığını kaydederek, ”Statlarımızın sahibi devletimiz olduğu için her isim değişikliğine devlet tarafından müsaade edilmesi gerekmektedir. İnanıyoruz ki onlar da Fenerbahçe Spor Kulübü’nün taleplerini ciddi şekilde değerlendirecek ve onay verecektir." diye konuştu.

Fenerbahçe Kulübü Tüzük Tadil Kongresi yeterli çoğunluğun sağlanmasıyla başladı.

Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda yapılan kongreye, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, yönetim ve divan kurulu ve kongre üyeleri katıldı.

Kongre başlamadan bir bilgilendirme konuşması yapan Fenerbahçe Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Pekin, kulübün 59 bin 752 üyesi bulunduğunu belirterek, kongreye katılma hakkına sahip toplam üye sayısının 40 bin 404 bulunduğunu ifade ederek, toplantı yeter sayılan yüzde 10'unun 4 bin 41 üyeye denk geldiğini aktardı.

Kongre başlamadan salona gelen üye sayısının 2 bini geçtiğini anlatan Pekin, yoğun trafik nedeniyle üyelerin henüz içeri giremediğini ve biraz daha bekleneceğini duyurdu. Daha sonra sayının 4 bin 100'ü aşması üzerine kongre yarım saat gecikmeyle başladı.

YÖNETİM KURULU, STADYUM İSMİNİN "ATATÜRK" OLMASI İÇİN YETKİ İSTEDİ

Açılış konuşması da yapan Fethi Pekin, çok önemli iki gündem maddesi bulunduğunu kaydederek, "İlki tüzük değişikliği. İkinci gündemimiz de Ülker Stadı'nın isminin Atatürk Stadyumu olarak değiştirilmesi için yönetim kuruluna yetki verilmesidir." dedi.

Bu söz üzerine salondakiler ayağa kalkarak, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları attı ve öneriyi uzun süre alkışladı.

VEFA KÜÇÜK, KONGRENİN DİVAN BAŞKANLIĞINA GETİRİLDİ

Pekin, eski Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'ten kongrede divan başkanlığı yapması için bir ricada bulunduklarını ve Küçük'ün bu ricalarını kırmadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Tüzük değişikliğiyle ilgili başlarsak, daha önce vurguladığımız gibi 26 Nisan 2022'de yasalaşan Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu, gerek UEFA finansal fair-play standartları, gerekse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının yerine getirilmesinin temini, TFF kuruluş görevleri hakkında yapılan değişiklikleri, kulüplerin kurumsallaşması, yönetimde şeffaflık, mali disiplin gibi bazı zorunlu tedbirlerin alınmasını gerektiriyordu. Tüm bu gelişmeler karşısında elbette Fenerbahçe'nin de mevcut tüzüğüyle ilerlemesi, değişikliklere kayıtsız kalması düşünülemezdi. Biz zaten 2018'den bu yana hukuk departmanı başta olmak üzere ilgili birimlerle tüzük tadili için yoğun çalışmalar yürütmekteydik. Temel amaç, şeffaf, modern, çoğulcu demokrasi temelli, sade, anlaşılır bir metin oluşturmak, diğer yandan getirilen kriterlerle uyumlu bir yapı ortaya koymaktı. Tüzüğün Fenerbahçe'nin genel kimliği ve ruhunu temsil eden bir yapıda olmasına odaklandık. Elbette kulübün Atatürk ilke ve inkılaplarından sapmayacağı vurgusu, çok açık şekilde korunuyor. Akabinde kulübün genel faaliyet alanını açıklıyoruz. Akabinde üyelik şartlarındaki değişikliklere yer verdik."

ALİ KOÇ: "TARİHİ BİR GÜNE HEP BERABER TANIKLIK EDECEĞİZ"

Genel kurulda, divan başkanı seçiminin ardından Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, açıklamalarda bulundu.

Ali Koç, “Tarihi bir güne hep beraber tanıklık edeceğiz. Birbirimizle ne kadar gurur duysak azdır. Sizi biraz sıkboğaz ettik mesajlarımızla. 6 bin katılımcı var. Locaları açtım. Dolar dolmaz da üst tribünleri açacağız. Hepinizden Allah razı olsun. Bazen görüyor bazen görmeyebiliyorsunuz, çünkü Fenerbahçe ismi kullanılmıyor. Ama amatör branşlarda her yerde rekorlar kırıyoruz. Olimpiyat kotaları tek tek gelmeye başladı. Kuzey Tunçelli hem 800 metre hem bin 500 metrede Türkiye rekorları kırarak kota aldı ama ne yazık ki söz konusu Fenerbahçe olduğu zaman medyada Fenerbahçe sporcusu kullanılmıyor. Üzüntüyle karşılıyoruz, tepkimizi de koyduk. Tatil döneminde de futbolda rekorlar üst üste geliyor, ne kadar gurur duysak azdır” dedi.

“EDA ERDEM’İN HEYKELİ OLACAK, GANİ GANİ HAK ETTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Filenin Sultanları’nı tebrik eden Ali Koç, “Geleneksel rakiplerimiz arasında amatör branşlarda hala bayrağı en yüksekte tutan tek hedefi şampiyonluk olan ne yazık ki sadece Fenerbahçe kaldı. Bunu yapmanın kolay olmadığını bugünün şartlarında biliyorsunuz. Filenin Sultanları'nın bu ülkeyi nasıl mutlu ettiğine hepimiz şahit olduk. Japonya’da da Allah yollarını açık etsin. Bu takımın en önemli 4 oyuncusu Fenerbahçe sporcularıdır. Filenin Sultanları’nı kutlarken, kaptan Eda’ya, savunma bakanı Gizem’e, Türk oğlu Türk Vargas’ımıza ve Aslı Kalaç’a özel parantez açmak istiyorum. Ülkemizi, Fenerbahçe’yi müthiş şekilde temsil ettiler. Yönetim toplantısı yaptık. Aldığımız karar çerçevesinde Alex, Lefter, Can Bartu ve Eda Erdem'in heykeli olacak. Kendisi de bilmiyor, şu an öğrenmiş oldu. Gani gani hak ettiğini düşünüyoruz. Zaten Fenerbahçe Kulübü bir spor kulübüdür” diye konuştu.

Ali Koç, bugünün 9 Eylül, İzmir’in kurtuluşunun 101’inci yıldönümü olduğunu dile getirerek, “Çok önemli gün. Tüm şehitlerimizi başta Atamızı sonsuz saygıyla anıyoruz” dedi.

“FENERBAHÇE, TARİHİ BOYUNCA ATA’MIZIN İZİNDEN BİR AN BİLE AYRILMAMIŞTIR”

“Fenerbahçe kulübü, kim ne derse desin milletinin ve devletinin yanında kayıtsız, şartsız yer almıştır” diyen Ali Koç, “Kurtuluş Savaşı’na destek vermiş bir kulübün üyeleriyiz. 50 maçın 41’ini kazanarak Anadolu’da mücadele eden askerlerimize, halkımıza motivasyon kaynağı olmuş son olarak Harrington Kupası maçında İngiltere’den getirilen profesyonel futbolcu olmasına rağmen galip ayrılarak Lozan’da bulunan devlet yetkililerini ve savaşta bulunan milletin tamamına umut kaynağı olmuş bir kulübüz. Atatürk, 3 Mayıs 1918 tarihinde kulübü ziyaret etmiş, ziyarette şeref duyduğumuz sözlerini paylaşmıştır. Fenerbahçe, tarihi boyuncu Ata’mızın izinden bir an bile ayrılmamış, hep devletinin ve milletinin yanında olmuş, kılavuzu hep milli değerler olmuştur” ifadelerini kullandı.

“BUGÜNÜ TARİHİ BİR GÜN OLARAK GÖRÜYORUM”

Ali Koç, stat isim değişikliklerinin gerçekleşmesi için genel kurulun yeterli olmadığını kaydederek, ”Zira stadın sahibi devletimizdir. Zamanında 85 milyon Dolar kaynak oluşturarak 4 senede kendi imkanlarıyla stadını yapıp kiralayan, aynı zamanda tek kulüp Fenerbahçe Spor Kulübü’dür. Statlarımızın sahibi devletimiz olduğu için her isim değişikliğine devlet tarafından müsaade edilmesi gerekmektedir. İnanıyoruz ki onlar da Fenerbahçe Spor Kulübü’nün taleplerini ciddi şekilde değerlendirecek ve onay verecektir. Buna inancımız tamdır. Bunun için ilk adımı atıyoruz. Bu sebeple bugünü tarihi bir gün olarak görüyorum” şeklinde konuştu.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fenerbahçe'den flaş Eda Erdem kararı
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Eda Erdem'in heykelinin Yoğurtçu Parkı'na ...
Ayetullah Demir, Türkiye rekorunu kırdı
Atletizmde, İzmir'de düzenlenen Turkcell U20 Kulüpler Ligi Final yarışlarında ...
Beşiktaş'ta 'Olağanüstü Genel Kurul' zamanı
Beşiktaş Kulübü, Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu'na göre ...
 
TFF'den önemli açıklama! 'Final, Suudi Arabistan'da olabilir'
TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak ...
Nicolas Pepe'nin forma numarasını taraftar seçiyor
Trabzonspor'un yeni transferi Pepe'nin forma numarasını bordo-mavili taraftarlar belirleyecek.
Beşiktaş ile ismi geçen Coutinho'nun yeni adresi Katar oldu
Premier Lig ekiplerinden Aston Villa'da forma giyen Brezilyalı oyuncu ...
 
Trabzonspor'dan orta sahaya takviye!
Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor, Angers forması giyen Fransız ön libero ...
A Milli Futbol Takımı, Ermenistan'la 1-1 berabere kaldı
A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri ...
Lamine Yamal, İspanya tarihine geçti!
Barcelona'nın genç yıldızı Lamine Yamal, takım arkadaşı Gavi'nin rekorunu ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
galatasaray
twitter
Haber
İran
işte benim stilim
Kocan Kadar Konuş
voleybol
FED
Fitch