E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Fed'in kritik 2 isimden çelişkili açıklama! 

Fed'in Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ve Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard'ın açıklamaları, enflasyon konusunda görüş ayrılığı yaşadıklarını ortaya çıkardı

8.03.2016 - 05:30
Fed in kritik 2 isimden çelişkili açıklama!

ABD Merkez Bankasının (Fed) Başkan Yardımcısı  Stanley Fischer ve Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard, enflasyon konusunda  birbiriyle çelişen açıklamalarda bulundu. 

Fed'in ikinci ismi Stanley Fischer, ABD Ulusal İşletme ve Ekonomi  Derneğinin (NABE) Washington'da gerçekleşen 32. Yıllık Politika Konferansı'nda  düşük işsizliğin enflasyonu canlandırdığını ifade etti.

İşsizlik ve enflasyon arasındaki bağın kırıldığına inanmadığını  belirten Fisher, ''ABD ekonomisinde enflasyon şu an FED'in yüzde 2 hedefinin  altında ve işsizlik tam istihdama yakın olduğu için, işsizlik ve enflasyon  arasındaki bağın koptuğu iddia ediliyor. Ben buna inanmıyorum. Tam tersine, bağ  mevcudiyetini koruyor ve aslında hiçbir zaman bu kadar güçlü olmamıştı. Şu an  enflasyondaki ilk yükselme kıpırtılarını görüyor olabiliriz'' değerlendirmesini  yaptı.

''İstihdam ve tüketime garanti gözüyle bakılmamalı''

Öte yandan, Lael Brainard, Uluslararası Bankacılar Enstitüsünün yine  Washington'da düzenlenen yıllık konferansında güçlü istihdam ve tüketime  ''garanti gözüyle bakılmaması'' gerektiğini vurguladı.

Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesinde  (FOMC) kalıcı oy hakkına sahip olan Brainard, konuşmasında şunları kaydetti:

''Para politikası, bugünün şartlarında iki basit ve yararlı prensibi  takip edebilir. Birincisi, iş gücü piyasasındaki ve tüketimdeki dayanıklılığa  garanti gözüyle bakmamalıyız. Zayıf ve yavaşlayan dış talep dikkate alındığında,  ABD'de sağladığımız ilerlemeyi, politikalarda yapılacak tedbirli ayarlamalarla  korumak ve sürdürmek çok önemli. Sıkışan finansal şartlar ve zayıf enflasyon  beklentileri, enflasyon ve ekonomi için aşağı yönlü risk teşkil edebilir. Bu  durum, risk yönetimi açısından görünüm netleşene kadar sabırlı olmayı  gerektiriyor.''- ''Enflasyon konusunda dikkatli  olmalıyız''Brainard, ayrıca enflasyonun belirlenen hedefe ulaşmasının  beklenenden daha uzun zaman alabileceğine işaret ederek, sözlerini ''Ekonomik  gevşeklik ve enflasyon arasındaki zayıf korelasyon, enerji fiyatlarındaki düşüşün  ve döviz kurundaki yükselmenin sürekli etkileri göz önüne alındığında, sıkılaşan  bir iş gücü piyasasının enflasyonu kısa sürede yüzde 2'ye yaklaştıracağı  değerlendirmesini yaparken çok dikkatli olmalıyız'' diyerek tamamladı.

ABD'de enflasyon yaklaşık 3 senedir Fed'in yüzde 2 hedefinin altında  bulunmasına karşın geçen aralık itibarıyla yüzde 0,7 olan yıllık enflasyonun  ocakta beklenmedik şekilde yüzde 1,3'e yükselmesi piyasaları şaşırtmıştı.

Analistler, son dönemde açıklanan istihdam ve enflasyon verilerinin  FOMC'nin 15-16 Mart tarihlerinde düzenlenecek toplantısında kritik rol  oynayacağını belirtiyor.

Fed Başkanı Janet Yellen, faiz artışı beklenmeyen bu toplantının  ardından basın konferansı düzenleyerek, para politikasına ilişkin soruları  yanıtlayacak.

milliyet

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadınlar erkeklerden daha az ücret alıyor!
TÜİK’in kadın konulu araştırmasına göre çalışan kadınlar, aynı işi yapan ...
Petrol doları solladı!
Brent petrolün varil fiyatı, yaklaşık 3 ay sonra yeniden 39 doların üzerine çıktı.
İkinci el araç satanlar için kritik uyarı!
İkinci el otomobilini satanların, satım işleminden sonra problem yaşamamaları ...
 
Fitch büyüme tahminleri düştü mü?
Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch gelişen piyasalar için ...
Dar gelirliye konut üretmek için kollar sıvandı!
İstanbul’da konut talebinin yüzde 80’inin dar ve orta gelirli vatandaştan ...
Güler Sabancı'dan kadın açıklaması!
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Türkiye’de kadının ...
 
Şırnak'a yeni kapı!
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Habur Sınır Kapısının daha iyi bir noktaya ...
Fed kendi içinde çelişiyor!
ABD Merkez Bankasının Başkan Yardımcısı Stanley Fischer ve Yönetim Kurulu ...
Brent petrol 40 dolara yükseldi!
Brent petrolün varil fiyatı, 40 doları aştı. Brent petrol, son olarak ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
MERSİN
Afganistan
passolig
ygs soru ve cevapları
Mehmet Şimşek
bodrum
özgecanın katilleri
Gol
Abdullah Öcalan