Turk Time
DOLAR
49,2705 ▲ %0.03
EURO
55,2972 ▼ %-0.18
ALTIN
6644,7770 ▲ %1.51
BIST-100
12265,98 ▲ %0.43
PETROL
102,8700 ▲ %0.3
BONO
39,5900 ▼ %-0.4
ISTANBUL
BUGÜN
16/25°
ISTANBUL
YARIN
17/26°

Fatih Altaylı'dan 'Saadet Partisi - AK Parti ittifakı' iddiası

Fatih Altaylı, Saadet Partisi'nin önemli isimlerinden Oğuzhan Asiltürk ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesinden ittifak doğacağını yazdı.

  • Son Güncelleme:
Fatih Altaylı'dan 'Saadet Partisi - AK Parti ittifakı' iddiası

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Oğuzhan Asiltürk ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesinden ittifak doğacağını yazdı.

Bugünkü köşesinde Asiltürk'ün son açıklamalarını yorumlayan Altaylı, "Saadet Partisi, Asiltürk tarafından Cumhur İttifakı’na doğru götürülecek gibi duruyor." görüşünü savundu.

ALTAYLI'NIN YAZISI ŞÖYLE:

"Saadet Partisi’nin ağabeyi Oğuzhan Asiltürk dün gece bir televizyon programındaydı.

Kendisi öyle çok sık ekranlarda boy göstermediği için akşam saatlerini televizyon izlemeye pek fazla ayırmayan ben dahi dikkatle izlemeye çalıştım.

İyi ki de öyle yapmışım.

Oğuzhan Asiltürk’ün önümüzdeki dönemde Saadet Partisi’ni ne yöne götürme niyetinde olduğunu zannederim anladım ve AK Parti Genel Başkanı ile yaptığı  görüşmenin Asiltürk’ü etkilediğini hissettim.

Oğuzhan Bey, Saadet’in hangi ittifakta yer alacağının belirlenmesi ile ilgili olarak en kritik tarihi parti kongresi olarak işaret ediyor.

Benim buradan anladığım şu oldu.

Asiltürk “Eğer bu yönetim Cumhur İttifakı’na katılmayı kabul etmeyecek olursa, kongrede parti yönetimini değiştiririm ve benim Cumhurbaşkanı ile anlaştığım politikaları uygularım.”

Sonrasında devam ediyor, “Mevcut yönetim iyi hoş, milli görüşe bağlı insanlar ama siyaseti çok sert yapıyorlar.”

Saadet yönetiminin en sert eleştiriyi iktidar partisine ve Cumhur İttifakı’na yönelik olarak yaptığı göz önüne alınırsa, Oğuzhan Asiltürk’ün Saadet’in AK Parti’yi çok sert eleştirmesinden ve yıpratmasından hoşnut değil ve “Böyle yaparsanız bu yönetim gider” demek istiyor. 

Çok belli ki, Oğuzhan Asiltürk, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı ile önemli bir fikir birlikteliğine ulaşmış. İstanbul Sözleşmesi’nin iptali konusunda bile uzlaşmışlar.

Saadet Partisi, Asiltürk tarafından Cumhur İttifakı’na doğru götürülecek gibi duruyor. Ya Temel Karamollaoğlu ile ya Temel Karamollaoğlu’suz."

Yazının tamamı için tıklayın

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz