Yaşanan saldırının PKK'nın Kürt halkının temsilcisi olmadığını bir kez daha gösterdiğini belirten Erdoğan, "Bütün gücümüzle hiçbir taviz vermeden, kararlılığımızla bu işlerin üzerine gideceğiz" diyerek, teröre karşı kararlılık mesajı verdi.
Ankara Palas Devlet Konukevi'ndeki Afganistan Fotoğraf Sergisi'nin açılışını yapan Başbakan Erdoğan, çıkışta gazetecilerin Diyarbakır'daki patlama ilişkin sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan, şuana kadar belgeli delillendirilmiş bir şeyin olmadığını, çalışmaların devam ettiğini belirterek, olayla ilgili olarak 4 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.
Diyarbakır'da yaşanan saldırının ülkenin birlik ve beraberiliğine yönelik bir saldırı olduğunu ifade eden Erdoğan, "Güneydoğu yaşayan vatandaşlara, özellikle Diyarbakır'da yaşayan kardeşlerimize yönelik bir saldırı. Orada genç yavuralarımızın böyle bir olay karşısında ölümleri bizleri çok daha fazla üzmüştür. Terörün genç yaşlı diye bir düşüncesi sözkonusu değil. Hesabın silahlı kuvvetlerimize yönelik olması ardından bu şekilde tecelli etmesi, şöyle veya böyle olması bizi ilgilendirmiyor. Hedefde eninde sonunda insan var. Bu askerimizde olabilir sivilimizde olabilir. Ama herşeyden önce bu terör örgütü Güneydoğu'daki yaşayan vatandaşımızın, Kürt vatandaşlarımızın temsilcisi olmamıştır, olmayacaktırda. Bunu sadece bir istismar aracı olarak kullanmaktadır. Biz buna karşı bütün gücümüzle hiçbir taviz vermeden, kararlılığımızla bu işlerin üzerine gideceğiz. Şuanda Tarım Bakanımız oraya gitti. Öğleden sonrada Genelkurmay Başkanımız gidiyor. İnşaallah yarında ben gidecem. Yerinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.
"Sarıkamış programınızı iptal ediyorsunuz?" sorusuna Başbakan, Sarıkamış'a gitmeyeceğini yerine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın gideceğini söyledi.
zaman
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...