Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü'nün güncel verilerine göre, 1 milyar 585 milyon metreküp kapasiteli barajların doluluk oranı, 20 Ağustos itibarıyla yüzde 19,42 seviyesinde. Bu rakam, geçen yıl aynı dönemdeki yüzde 39,41'lik doluluk oranına kıyasla yaklaşık yüzde 50'lik bir düşüşe işaret ediyor.
AKTİF KULLANILABİLİR SU MİKTARINDA BÜYÜK DÜŞÜŞ
Daha endişe verici olan ise, barajlardaki aktif kullanılabilir su miktarındaki keskin düşüş. Geçen yıl yüzde 31,21 olan bu oran, bu yıl yüzde 8,52'ye geriledi. ASKİ verilerine göre, kente günde 1 milyon 733 bin metreküp su sağlanırken, mevcut rezervin sadece 3 aydan az içme suyu ihtiyacını karşılayabileceği hesaplandı.
Barajlardaki doluluk oranları ise şöyle: Çubuk-2'de yüzde 10,67, Çamlıdere'de yüzde 19,37, Kurtboğazı'nda yüzde 14,05, Kavşakkaya'da yüzde 16,84, Eğrekkaya'da yüzde 27,41, Akyar'da yüzde 20,16 ve Peçenek'te yüzde 14,04. Uzmanlar, bu durumun acil bir eylem planı gerektirdiğini ve su tasarrufunun her zamankinden daha önemli hale geldiğini belirtiyor.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...