E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

DEVLERİN MASASI! TERZİ DİKER, MANKEN GÖSTERİR 

Burhan Bayar, Şakir Askan, Cengiz Altınsoy, Aydın Sarman ve Aşkın Tuna... TURKTIME, Kadıköy'de devlerin masasına kısa bir ziyarette bulundu.

25.08.2023 - 16:16
DEVLERİN MASASI! TERZİ DİKER, MANKEN GÖSTERİR

Gönlümüzde kaç kadehin kırıldığını...
Bu yollarda beraber yürüdüğümüzü...
Anlatmak değil görmek gerektiğini...
Seksenlerin halen yaşadığını...
Bir kulu sevince, kalbimize nasıl yazmamız gerektiğini Türkiye kuşaklar boyu onlardan öğrendi.
İbrahim Tatlıses'ten Sibel Can'a kadar mahşerin 5 atlısı taşıdı onları zirveye.
Burhan Bayar... 
Şakir Askan...
Cengiz Altınsoy...
Aydın Sarman...
Aşkın Tuna...

TURKTIME, Kadıköy'de devlerin masasına kısa bir ziyarette bulundu.
Devlerin masasının ismi de var:
Fikirtepe Grubu.
Fikirtepe komutanlarının dergahına buyurmaz mısınız? 


- Şakir Bey, 'Kaç kadeh kırıldı sarhoş gönlümde', 'Gülüm benim', 'Seni sevmeyen ölsün' gibi ölümsüz eserler nasıl çıktı? 

Şakir Askan: (Gülerek) Borç harç çoğalınca. Elimiz daralmıştı. Eşim, "Bana şiirler yazmayı biliyorsun. Yarışmaya girsene" dedi.
Kazandım. Maaşımın 3 katı para aldım. Tabii ki bu bir haz meselesi. Her seferinde yeni bir heyecan. Bir tutku bu. 

- Siz peki Aşkım Bey? 
'Beraber yürüdük biz bu yollarda', 'Devlerin aşkı',  'Rüyalarda buluşuruz.' Hepsi birbirinden güzel parçaların ilhamı nereden? 

Aşkım Tuna: (Gülerek) 
İlham perisi sırdır. İki kişinin bildiği sır değildir. Şaka bir tarafa empati diyelim.
Yaşanmışlık diyelim. 

Peki siz Cengiz Bey? 'Anlatamam görmen lazım', 'Sabah olmadan', 'Bir Allahım var bir de sen varsın'. Bunlar kolay hizaya gelecek düşünceler değil. Slogan oldu sözleriniz. 

Cengiz Altınsoy: Hayatımın en zevkli anları söz yazmak. Bizler terziyiz. Aramızda bunu konuşuruz hep. Biz dikeriz, mankenler gösterir. 

- Aydın Bey, Seksenler dizisinin müthiş müziklerinden, Selami Şahin, Emel Sayın'a kadar sayısız güzel esere imza atmak nasıl hissettiriyor? 

Aydın Sarman: Gayet iyi hissettiriyor tabi ki. Bu sektörde elmanın yarısı gibiyiz. Birbirimizi tamamlıyoruz. Sevince her şey mümkün. Yaptığım işi seviyorum. 

- Burhan Bey. 'Bir kulunu çok sevdim', 'Kaç kadeh kırıldı sarhoş gönlümde', 'Mavi mavi', 'Seni yazdım kalbime.'
Hepsi nasıl marş oldu bu parçaların? 

Burhan Bayar: Halk beğenince tabi ki. Bu şarkıların yaşanmışlıkları var. Acıları var. Öyle al kalemi eline yaz parçaları değil. 
Bizler ya yaşıyoruz, ya da yaşanılanı hissediyoruz.

BURHAN BAYAR KİMDİR?

Burhan Bayar, 15 Mayıs 1955 tarihinde dünyaya gelmiştir. Burhan Bayar’ın doğum yeri Adana’dır. Türk söz yazarı, bestekâr, orkestra şefi ve aranjördür. Müslüm Gürses’in çocukluk arkadaşıdır. İbrahim Tatlıses’ten Müslüm Gürses’e, Orhan Gencebay’dan Ferdi Tayfur’a kadar birçok ünlü sanatçıya kendi bestelerini vermiştir.

Burhan Bayar, ilk olarak 1982 yılında Kale Plak şirketini kurmuştur. Ardından 1984 yılında ismini Bayar Müzik olarak değişmiştir. Türkiye’nin 12 milyon satış rakamı ile en çok satan albümü Müslüm Gürses’in Küskünüm albümü ve İbrahim Tatlıses’in 6.8 milyon satış rakamı ile en çok satan albümü olan Mavi Mavi albümü Bayar Müzik şirketinden çıkmıştır.

ŞAKİR ASKAN KİMDİR?

13 Nisan 1959 tarihinde Çanakkale Yenice’de doğdu. Bursa Erkek Lisesi'nde okuduktan sonra Muğla İşletme Fakültesi'nde öğrenimini tamamladı. 23 yıl çalıştığı bankacılık sektöründen emekli oldu. Çocukluk yıllarında başlayan şiir yazma yeteneği sayesinde, 80’li yıllarda yazdığı şiirlerle adı herkes tarafından bilinir oldu. "Sevdalandım", "Gülüm Benim", "Melek Yüzlüm", "Seni Sevmeyen Ölsün" ve “Unutamadım (Kaç Kadeh Kırıldı)" gibi klasiklerin söz yazarı olan Askan, 2018-2022 arasında MSG Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almıştır. 2022-2024 döneminde ise Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Müslüm Gürses, Gökhan Güney ve İbrahim Tatlıses'in söylediği çok bilindik birçok şarkı kendisine aittir.

CENGİZ ALTINSOY KİMDİR?

Cengiz Altınsoy 1964 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji mühendisliğini bitirdi. Bilimsel çalışmaları vardır. 1994 yılından beri şarkı sözü yazarlığı yapmaktadır. 500 civarında şarkısı ülkemizin değerli sanatçıları tarafından okunmuştur. MSG-Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliğinde yönetim kurulu üyeliği ve denetleme kurulu üyeliği yapmıştır. Şarkı sözü yazarlığını aktif olarak devam ettirmektedir.

AYDIN SARMAN KİMDİR?

2 Mart 1968 Sivas doğumlu olan Aydın SARMAN, İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı bölümü mezunudur. Müzik kariyerine üniversitenin ilk yıllarında başlayan SARMAN, 1989 yılından bu yana birbirinden değerli sanatçıların aranjörlüğünü yapmış, bestelerinin sayısı bini aşmıştır. 2007 yılında yapmış olduğu bestesi “Sana Ölürüm”, Murat Başaran’a KRAL TV Müzik Ödülleri’nde yılın şarkısı ve yılın en iyi pop sanatçısı ünvanını kazandırmıştır.

Aydın Sarman, başta Selami Şahin, Sibel Can, Ebru Gündeş, Hülya Avşar, Adnan Şenses, Emel Sayın, Coşkun Sabah, Seda Sayan, Burhan Çaçan, Jiguli, Demet Sağıroğlu, Aşkın Nur Yengi, Zerrin Özer, Ahmet Özhan, Bora Ayanoğlu ve Mithat Körler gibi müzik dünyasının duayen isimleri olmak üzere birçok sanatçının stüdyo albümlerini hazırlamış, uzun yıllar boyunca bu sanatçıların şarkılarının aranjör&besteciliğini yapmıştır.

Aydın SARMAN 2006 yılında Sinema-TV sektörüne girmiş, 2006 yılından bu yana da sevilen dizilerin ve filmlerin müzik direktörlüğünü yapmaktadır. Başta, Mandıra Filozofu, Aşk Çağırırsan Gelir, Dijital Esaret, Dersimiz Atatürk, Merdiven Baba olmak üzere 12 sinema filminin müziklerini yapan Aydın Sarman, başta Arka Sıradakiler, Çocuklar Duymasın, Zengin Kız Fakir Oğlan, Mayıs Kraliçesi, Seksenler olmak üzere toplam 32 dizinin de müziklerini yapmıştır. Seksenler dizi müzikleriyle Antalya TV ödüllerinde en iyi dizi müzikleri ödülünü almıştır. Aynı zamanda Seksenler dizisinde Susmuş karakterine hayat veren Sarman’ın DoreMinT adında müzik yapım şirketi vardır.

AŞKIN TUNA KİMDİR?

Besteci, Şair, Söz Yazarı, Vokalist. 1957 yılında, İstanbul'da doğdu. Unutulmaz şarkıların besteci olarak ünlendi. Haydarpaşa Sanat Okulu'nda okuyan şair, 1975 yılında Ankara Yüksek Teknik Öğretmen Okulu'nu kazandı. Dört yıl süreyle Ankara'da kaldı.Sektörde 1400 üzerinde şarkı sözü mevcut olan şairin eserlerini birçok ünlü sanatçı seslendirmiştir. Tuna, şiir ve şarkı sözü yazmaya devam ediyor.

1975 yazdığı şakı sözleri için Erol Sayan’a gitti. Onun önerileriyle yeni şarkı sözleri yazdı. Daha sonra Fethi Karamahmutoğlu’ndan güfte dersleri aldı. Hece ve zengin kafiyeleri öğrendi. Fethi Hoca “Sen bendeki her şeysin” güftesini besteledi bu ilk bestelenmiş güftesiydi.

1977 yılında, aşık olup kendisi için, “Bana Herşey Seni Hatırlatıyor” gibi birçok şiir yazdığı Tv sunucusu Pınar Kalyoncuoğlu ile evlendi, çiftin Tuna Can adlı bir oğulları var.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nedim Şener yazdı: İmamoğlu-Yavaş formülü
Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener bugünkü yazısında "FETÖ’nün, Akşener’i ...
Bu hafta hangi filmler vizyonda? İşte haftanın filmleri...
Bu hafta hangi filmler vizyonda? İşte haftanın filmleri...
Ahmet Hakan yazdı: Putin’in gösterişli intikamı!
Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü yazısında, Rus özel ...
 
Gazeteler bugün ne yazdı? (25 Ağustos)
Gazeteler bugün ne yazdı? (25 Ağustos)
Cem Yılmaz, yeni filminin tarihini açıkladı!
Cem Yılmaz'ın Netflix'te yayınlanacak 'Do Not Disturb' adlı yeni filminin yayın tarihi belli oldu.
Soner Yalçın yazdı: Kutuplaştırıcı siyaset!
Sözcü yazarı Soner Yalçın bugünkü yazısında, CHP kongrelerinde mezhepçiliğin ...
 
Abdulkadir Selvi yazdı: Erdoğan şimdiye kadar girdiği 17 seçimi kazanmayı nasıl başardı?
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü köşesinde, "15 Temmuz gecesi ...
Gazeteler bugün ne yazdı? (24 Ağustos)
Gazeteler bugün ne yazdı? (24 Ağustos)
Hande Erçel ve Burak Deniz'i buluşturan diziden ilk fragman!
Son zamanların en popüler isimleri Hande Erçel ve Burak Deniz'i yıllar ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
İstanbul
Güney Kore
Kobani
Euro
burçin terzioğlu
emrah yılmaz
ygs puan hesaplama
İslam
Numan Kurtulmuş