Turk Time
DOLAR
48,0710 %0.1
EURO
56,1742 %0.08
ALTIN
7131,4670 %0.34
BIST-100
14514,82 %0.82
PETROL
91,9800 %-0.42
BONO
40,8500 %0
ISTANBUL
BUGÜN
23/31°
ISTANBUL
YARIN
23/30°

DEM'den İmralı tutanakları açıklaması

DEM Parti İmralı Heyeti, internette dolaşıma sokulan görüşme tutanaklarının manipüle edildiğini açıklayarak resmi kaynaklar dışındaki metinlere itibar edilmemesi çağrısında bulundu.

  • Son Güncelleme:
DEM'den İmralı tutanakları açıklaması

DEM Parti İmralı Heyeti, internette dolaşıma sokulan görüşme tutanaklarının manipüle edildiğini açıklayarak resmi kaynaklar dışındaki metinlere itibar edilmemesi çağrısında bulundu.

SOSYAL MEDYADA YAYILAN METİNLERE YANIT GELDİ

Abdullah Öcalan’ın DEM Parti İmralı Heyeti ile 20 Temmuz ve 2 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirdiği görüşmelerin dökümü olduğu öne sürülen metinler, 17 Ağustos’tan itibaren sosyal medya ve internet sitelerinde yayımlandı.

İddia edilen sızıntılarda yeni anayasa tartışmaları, süreç, Kürtlerin hukuki statüsü, Suriye, İran, MHP ve YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel’e ilişkin değerlendirmeler yer aldı.

Ayrıca metinlerde Öcalan’ın Özgür Özel’e selam göndererek demokrasinin yolunun Silivri’den değil İmralı’dan geçtiğini söylediği ve MHP kadar devletin sağlam bir ayağı olacaklarını ifade ettiği ileri sürüldü.

HEYET METİNLERİN SABOTAJ AMACI TAŞIDIĞINI VURGULADI

Gelişmeler üzerine açıklama yapan DEM Parti İmralı Heyeti, dolaşıma sokulan metinlerde ekleme ile çıkarmalar yapıldığını ve şahıslara yönelik ifadelerin sonradan eklendiğini bildirerek, "Son günlerde bir kez daha sosyal medyada Sayın Abdullah Öcalan’a atıfla ‘görüşme notu’ ve ‘tutanak’ adı altında bazı metinler dolaşıma sokulmaktadır. Bağlamı ve mesnedi belirsiz bırakılarak ‘görüşme notu’ adıyla paylaşılan metinlerde ekleme, çıkarmalar yapılmakta, bir kez daha şahsiyetlere ilişkin kimi ibarelerin yerleştirildiği görülmektedir. ‘Tutanak’ adı altında paylaşılan diğer bazı metinlerde de kamuoyunu yanıltmaya ve süreci provoke etmeye yönelik iddialar ortaya atılmaktadır" dedi.

Paylaşımları süreci sabote etmeye dönük bir girişim şeklinde değerlendiren heyet, "Bu girişimleri, Sayın Öcalan’ı ve önemli bir eşiğe ulaşan süreci doğrudan sabote etmeye dönük bir faaliyet olarak değerlendirdiğimizi ve bunun hiçbir şart altında kabul edilebilir olmadığını açıkça ifade ediyoruz. Bir kez daha vurgulamak isteriz ki; İmralı Heyeti’nden ya da Sayın Öcalan ile görüşen aile ve avukatlarından gelmeyen, resmi bir zemine dayanmayan hiçbir belge, not ya da bilgiye itibar edilmemelidir" ifadelerini kaydetti.

TUTANAKLARDA YER ALAN DİĞER İDDİALAR DİKKAT ÇEKTİ

Güvenilir olmadığı belirtilen metinlerde Öcalan’a atfedilen diğer söylemler de yer buldu.

İddia edilen tutanaklarda Öcalan'ın sürecin ilerlemesi halinde kendisinin orada tutulmak istenmeyeceğini belirttiği ve Özel ile Kılıçdaroğlu arasındaki ilişkiye dikkat çekerek birinin Türk diğerinin Kürt olduğunu söylediği öne sürüldü.

Kürtler ve Türkler birlikte olmasaydı İslam'ın var olamayacağını savunduğu ileri sürülen metinlerde, devlet yetkililerinin ulusalcı damarın geride kaldığını ifade ettiği aktarıldı. Bu dönüşümün Kemalist tarih tezlerinin değişmesine kapı aralayabileceğini belirten ifadelerin yanı sıra Suriye Cumhurbaşkanı Şara’nın demokrasiye hazırlanması gerektiği ve ardından sıranın İran’a geleceği iddiası yer aldı.

Ümmet kavramını İslam ve Ortadoğu enternasyonalizmi olarak tanımladığı ileri sürülen Öcalan'ın, AK Parti'nin cumhuriyeti yeniden kurarak katı zemini cumhuriyetleştirdiğini ifade ettiği savunuldu.

Kürt örgütlerinin Demokratik Toplum ve Cumhuriyet Hareketi gibi bir isim altında bir araya gelmesi gerektiğini belirten metinlerde, eskiden bağımsızlıkçı olunduğu ancak artık cumhuriyete katılınacağı iddiaları ile MHP kadar devletin sağlam bir ayağı olunacağı yönündeki söylemler yer aldı.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz