Turk Time
DOLAR
49,2705 ▲ %0.03
EURO
55,2972 ▼ %-0.18
ALTIN
6644,7770 ▲ %1.51
BIST-100
12265,98 ▲ %0.43
PETROL
102,8700 ▲ %0.3
BONO
39,5900 ▼ %-0.4
ISTANBUL
BUGÜN
16/26°
ISTANBUL
YARIN
14/25°

Davutoğlu’ndan MEB’e 'Çin' tepkisi

Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Hayalimdeki Çin' adıyla ortaokul öğrencileri için resim yarışması düzenlemesine tepki gösterdi.

  • Son Güncelleme:
Davutoğlu’ndan MEB’e 'Çin' tepkisi

Sosyal medyadan tepkisini dile getiren Davutoğlu, “Milli Eğitim Bakanlığı tutmuş çocuklarımıza Hayalimdeki Çin resim yarışması düzenliyor. Bizim hayalimiz ise Doğu Türkistan…” dedi.

Sözcü'den Mert Öz'ün haberine göre; sosyal medya paylaşımında ‘Hayalimdeki Çin’ başlığıyla bir çocuğun resmettiği ‘Doğu Türkistan’ temalı resmi de paylaşan Davutoğlu, “Sevgili çocuklar siz de ata yurdumuzdaki kardeşlerinizin zulümden kurtulmasının hayalini resme dökün ve bu yarışmaya gönderin. Görmek istemeyenlere inat!” çağrısında bulundu.

“KARDEŞLERİMİZİ HANGİ KİRLİ PAZARLIĞA ALET ETTİNİZ?”

Davutoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Bugün ‘Çin’den aşı gelecekti, nerede’ diye soranlar, dün Çin ile aramızdaki hassas konuları kaşıyarak ilişkilerimizi bozmaya çalışıyorlardı. Başarılı olduklarını söyleyemem ama hasar verdikleri kesin” açıklamasına dün akşam tepki göstermişti. Davutoğlu, “Siz aklınızı, vicdanınızı yitirmişsiniz! Aşı işini elinize yüzüne bulaştırdığınız yetmediği gibi mazlum Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi hangi vicdanla kirli pazarlığınıza alet ettiniz? Utanın!” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz