E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

DAĞDAN İNENLERE YENİ YÜZ, YENİ KİMLİK 

'Eve Dönüş'ten yararlanan üyelere, estetik ameliyat dahil, yeni adres, kimlik ve pasaport verilecek. Durum ciddi ise başka bir ülkeye yerleştirilebilecek.

24.12.2007 - 11:04
DAĞDAN İNENLERE YENİ YÜZ, YENİ KİMLİK

Sınır ötesi iki operasyonla büyük darbe alan PKK'ya yönelik "sivil harekât paketinin" hazırlıkları sürüyor. Terörle mücadele kapsamında dağa çıkışın engellenmesi ve eve dönüşün sağlanmasını amaçlayan hükümet, hukuki, ekonomik, sosyal ve diplomatik önlemler paketine son şeklini veriyor.

Bir kısmı geçmiş dönemde uygulamaya sokulan önlemlerin devam ettirilmesini içeren pakete göre, imam, öğretmen, muhtar ve toplum önderlerinden oluşan "akil adamlar" ailelerle görüşerek teröre bulaşan çocuklarını ikna etmelerini isteyecek.

Terör örgütü üyelerinin dağdan inmesi için Türk Ceza Kanunu'nun etkin pişmanlığı düzenleyen 221. maddesi esnetilerek, örgütün çözülmesine ilişkin bilgiler veren üyelerin tanık koruma uygulamasından yararlanması sağlanacak.

Milli Güvenlik Kurulu ve Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nda belirlenen ana ilkeler çerçevesinde hazırlanan ve geçmişte başlatılan bazı programların genişletilerek uygulanmasını içeren pakette yer alması planlanan önlemler özetle şöyle:

AKİL ADAMLAR İKNA EDECEK: Muhtar, imam, öğretmen, jandarma gibi kırsal kesimde etkili olan isimler gerek duyduklarında esnaf ve cemaat önderlerini de yanlarına alarak çocukları teröre bulaşmış ailelerle görüşecek. Ailelerin ikna edilmesine bölge milletvekilleri de katılabilecek. Ancak ziyaretler gizli tutulacak. Geçmişte gizli genelgeyle yapılan bu uygulama kısmi başarıya ulaşmıştı.

ÖCALAN KAPSAM DIŞI: Dağdan inişleri sağlayabilmek amacıyla TCK'nın etkin pişmanlığı düzenleyen 221. maddesi esnetilecek. Düzenleme suça karışmış veya karışmamış olan, ancak kendi isteğiyle teslim olan örgüt üyelerini kapsayacak. Örgütün çözülmesine yönelik bilgiler verenlerin cezalarının indirilmesi veya özgür kalmasını öngören düzenlemeden Abdullah Öcalan ve birinci derecedeki örgüt yöneticileri yararlanamayacak.

TANIK KORUMADAN YARARLANACAKLAR: Terör örgütünün, eve dönüşten yararlanan üyelerini bulup öldürmemeleri için ya 221. maddede ya da önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Tanık Koruma Yasa Tasarısı'nda düzenleme yapılacak. Buna göre, eve dönüşten yararlanan üyelere, estetik ameliyat dahil, yeni adres, kimlik ve pasaport verilecek. Geçici olarak geçimlerini sağlamaları için maddi yardım yapılacak. İşi varsa yeri ve alanı değiştirilecek. Durum ciddi ise başka bir ülkeye yerleştirilebilecek.

EKONOMİK VE SOSYAL TEDBİRLER: Eğitim, sağlık, spor, göç, istihdam, ulaşım ve dini konularda alınan önlemler yaygınlaştırılacak. KÖY-DES ve BEL-DES yatırımları artırılacak. Yollar astfaltlanıp köy ve mezralara içme suyu şebekesi götürülecek. Bölgeye atanan 17 bin öğretmenin sayısı 25 bine çıkarılacak. Yeni açılan 292 öğretim kurumu ikiye katlanacak. 1200'ü doktor olmak üzere bölgeye gönderilen 10 bin sağlık görevlisinin sayısı artırılacak. Öğrencilere burs ve ücretsiz özel dershane imkânı verilmesi devam edecek.

TEŞVİKLER ARTACAK: Gelir artırıcı önlemler alınacak. Hayvancılık, el sanatları ve su ürünlerine yönelik projeler desteklenecek. Bu amaçla düşük faizli uzun vadeli krediler verilecek. 2007'de bölgeye verilen 256 teşvik belgesiyle 3 milyar YTL yatırım ve 11 bin kişiye istihdam sağlandı. Teşvikler artırılarak istihdam olanağı genişletilecek. Terörden mağdur olanların zararlarının karşılanmasına devam edilecek.

FİNANS KAYNAKLARI KESİLECEK: Terör örgütünün yurtiçi ve yurtdışı finans kaynakları kesilecek. Bu kapsamda akaryakıt ve uyuşturucu kaçakçılığına göz açtırılmayacak. Uluslararası bağlantıları takibe alınarak ilgili ülkeler nezdinde girişimde bulunulacak.

DİPLOMATİK ATAK: Sınır ötesi operasyonlar sürdürülecek ancak başta ABD olmak üzere AB ve bölge ülkeleriyle diplomatik ilişkiler canlı tutulacak. ABD ile karşılıklı bilgi ve istihbarat akışı aksatılmayacak. Kuzey Irak Bölgesel yönetimiyle dengeli ilişki yürütülecek.

Bakanlar bölgede olacak

Her ay, hatta haftada bir bakan bölgeye giderek incelemelerde bulunacak. Halkın sorunlarını yerinde belirleyen bakanlar, kendi alanlarına ilişkin olanları anında ve yerinde çözecek. Bu çerçevede Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ve Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in başlattıkları geziler genişletilerek sürdürülecek.

Komutanlar sivil halkı kazanacak

Bölgede görev yapan askeri yetkililer zaman zaman halkla ortaklaşa düzenlenen etkinliklere katılarak sıcak iletişim kuracak. Halkla halay çeken komutan görüntüleri yaygınlaştırılarak sivil halk kazanılacak.

milliyet

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
 
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
ÇİÇEK'E 3. SUİKAST GİRİŞİMİ SON ANDA ÖNLENDİ
Başkent’teki operasyonda öldürülen Mızrak ile gözaltına alınan Çelik’in, ...
 
PKK UYUŞTURUCUDA KOLOMBİYA MODELİ'NE GEÇTİ
Avrupa'ya uyuşturucuyu kara ve denizden sokmakta zorlanan PKK, havayolunu kullanmaya başladı.
RUSYA: FETULLAH GÜLEN OKULLARI TEHLİKELİ
Saidi Nursi öğretisi ile dünya çapında güç ve otorite kazanan Fetullah ...
'ÖNÜNE GELEN, DEVLET’E ÇATIYOR'
Kimseye yaranamaz. Bazen Derin Devlet diye anılır, bazen Hantal Devlet, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ygs sonuçları
big ben
A Milli Takım
kardemir karabükspor
Ahmet Kaya
GİB
çin
Resmi
Özbekistan