Turk Time
DOLAR
49,3326 ▲ %0.13
EURO
55,0910 ▼ %-0.37
ALTIN
6610,9670 ▼ %-0.51
BIST-100
12150,67 ▼ %-0.94
PETROL
102,8700 ▲ %0.3
BONO
39,4500 ▼ %-0.35
ISTANBUL
BUGÜN
16/25°
ISTANBUL
YARIN
16/18°

Çinli ürünlerin ithalatına damping soruşturması

Çinli bazı şirketlerin yaptıkları ithalata damping soruşturması açıldı.

  • Son Güncelleme:
Çinli ürünlerin ithalatına damping soruşturması

Çin menşeli güneş panelleri için bağlantı kutuları, sodyum glukonat ve fotovoltaik paneller için alüminyum çerçevelerin ithalatına yönelik damping soruşturması açılmasına karar verildi.

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğler, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğlerle, yerli üretici firmaların yaptığı başvuru sonucu gerçekleştirilen inceleme kapsamında yeterli bilgi, belge ve delillerin bulunduğu anlaşılarak, Çin menşeli güneş panelleri için bağlantı kutuları, sodyum glukonat ve fotovoltaik paneller için alüminyum çerçevelere yönelik damping soruşturmasına ilişkin esaslar belirlendi.

Buna göre, dampingli olduğu iddia edilen söz konusu ürünlerin, yerli üretim dalının ekonomik göstergelerinde maddi zarara yol açtığı değerlendirildi.

Yapılan inceleme sonucunda, damping soruşturması açılabilmesi için yeterli bilgi, belge ve delillerin bulunduğu anlaşıldığından İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulunun kararıyla söz konusu ürünlere yönelik damping soruşturması açılmasına karar verildi.

DAMPİNG NEDİR?

Damping, bir firmanın ürünlerini, maliyetinden veya iç piyasadaki satış fiyatından daha düşük bir fiyata yurtdışına satmasıdır.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz