E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

CHP'den Suç Duyurusuna Açıklama Usulsüzlük Varsa Düzeltilecek!!!

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi'nin CHP'nin hesaplarına ilişkin verdiği karar konusunda, “Anayasa Mahkemesi bir karar vermişse biz o karara saygılı olmak zorundayız. Kararın gereğini yapacağız. Eksikliklerimiz varsa onları da düzelteceğiz” dedi.

27.06.2008 - 13:41
CHP den Suç Duyurusuna Açıklama

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi'nin CHP'nin hesaplarına ilişkin verdiği karar konusunda, “Anayasa Mahkemesi bir karar vermişse biz o karara saygılı olmak zorundayız. Kararın gereğini yapacağız. Eksikliklerimiz varsa onları da düzelteceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu, KESK Olağan Genel Kurulu için geldiği MEB Şura Salonu'nda basın mensuplarının “Anayasa Mahkemesi kararına” yönelik soruları üzerine, “yargı kararlarına saygılı bir parti olduklarını” söyledi.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Yargı kararları neyi öngörüyorsa biz de onu yerine getireceğiz. Savcılığa suç duyurusunda bulunulursa biz de hukukçularımız da giderek kendimizi savunacağız.

Biz Türkiye'de meşru zeminlerde politika yapan bir siyasal partiyiz. Dolayısıyla her partinin hesapları Anayasa'nın denetimine tabi. Anayasa Mahkemesi bir karar vermişse biz o karara saygılı olmak zorundayız. Kararın gereğini yapacağız. Eksikliklerimiz varsa onları da düzelteceğiz. Kararı henüz bilmiyorum. Hangi konularda, nasıl bir karar verildiğini de bilmiyorum. Şimdi sizden duyuyorum. Biz yargının kararına her zaman saygılı olan bir partiyiz. Yargı incelemiştir, kendi takdirleridir. Yasalara göre denetim yapmışlardır. Eğer bir usulsüzlük varsa o usulsüzlük düzeltilecektir.”

Kılıçdaroğlu, “CHP'nin Sosyalist Enternasyonal ile ilişkileri”ne ilişkin soru yönelten ve bu konuda “AK Partili bir milletvekilinin yazdığı bir mektubun bulunduğunu” belirten gazeteciye “Türkiye'deki bir siyasal partinin yabancı kuruluşlara gammazlanmasını doğru bulmuyoruz. Kendi sorunlarımızı kendi içimizde çözmek zorundayız. Eğer bizi, Türkiye'de iktidarda olan bir partinin milletvekili, yabancı bir kuruluşa gammazlıyorsa herhalde bunun demokrasi ile insan haklarıyla, parlamentonun yapısıyla hiç bir ilgisinin olmaması lazım” karşılığını verdi.

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
TOLGA 27 Haziran 2008 Cuma 

Super bir savunma ya, Muhteşemsiniz.! "Usulsuzluk yaptık ama düzeltiriz". CHP Mantığı bu. "367 Sabih" vermiştir bu fikri kesin. Eeeee "AKP de biz laikliğe karşı değiliz ,Laikliğin asıl bekçisi biziz" diyor ne olacak şimdi?.....Bırakın bu işleri Sn CHP yöneticileri,hortumlanan trilyonlar kimler arasında paylaşıldı? Verin bakalım bu hesabı ?

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
 
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
 
Ak Parti Kendini Nasıl Savundu?
AK Parti'nin dün 6 buçuk saat süren sözlü savunmasının ayrıntıları netleşmeye ...
BAYKAL REST ÇEKTİ: ERDOĞAN DAVANIN SAVCISIYSA, BEN DE ERGENEKON AVUKATIYIM!
Baykal Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mit Mehmet Fırat'ın "Ergenekon ...
Erdoğan'dan Medyaya Tepki
İddianame çıkmadan ortaya atılan iddialar baş döndürdü. Erdoğan mesnetsiz ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
fatih terim
Cüneyt Çakır
Mersin İdmanyurdu
Maden Ocakları
Gürcistan
Ersun Yanal
GİB
Hidayet Türkoğlu
kpss