CHP’de kumarhane kavgası
Emin Koç, Baha Ülgen ve İhsan Akdemir... Üçü de eski gazeteci. İlki CHP Yozgat milletvekiliydi, son seçimde 3. sırada yer aldı ve parlamentoya veda etti. İkincisi, CHP’nin parlamento bürosunda basın danışmanlığı yapıyor. Sonuncusu ise gazeteciliği bıraktı, ticarette şansını deniyor. Meşguliyet alanlarını farklılaştırsalar da dostluklarını yıllarca sürdüren isimler.
Akdemir, ticarette para kazanmaya başlayınca zaman zaman Kıbrıs’ta casino turlarına katılmış. Tur için kişi başına bin dolar yatırıyorsunuz, uçak biletleri ve konaklama dahil tüm eğlence masrafları organizatörler tarafından karşılanıyor.
Bir süre sonra bu turlara Koç da katılmaya başlamış. Üstelik milletvekili olduğu dönemde. Akdemir, bonkör birisi. Kimi zaman Koç’un da masraflarını üstlenmiş. Derken ekibe CHP’nin basın danışmanı Ülgen de katılınca masraflar katlanmış haliyle.
Bir gün demişler ki Ülgen’e, ‘Senin için tur parası yatırmayalım, sadece uçak biletini alalım ama otel parasını cebinden öde.’ Ülgen, ‘Olur’ demiş ama dönüşte otel parasını ödemeden ayrılmış.
Haliyle fatura kabarmış. Bir gün Akdemir, CHP’nin meclisteki basın bürosuna gelmiş: ‘Baha artık şu borcunu öde.’ Kıyamet kopmuş. Alacağı karşısında hakaret işiten Akdemir, hırsını yumruklarıyla almak istemiş. Baha yerde, İhsan üstte. Olayın tanıkları arasında bazı gazetelerin CHP muhabirleri de var.
Akdemir, Ülgen’e CHP’den istifasını tavsiye etmiş; ‘Senin gibi adamın CHP’de işi yok.’
Sonra? Akdemir, bu kez Koç’u aramış: ‘Sen de borçlarını öde.’
Bir hır gür de orada çıkmış. Hikayenin başka ayrıntıları da var, yazılsa roman bile olur. Şimdilik bu kadarıyla yetinelim.
Star