Turk Time
DOLAR
47,7741 %0.02
EURO
55,2112 %0.2
ALTIN
6801,1700 %0.45
BIST-100
14110,14 %2.96
PETROL
86,8300 %-0.47
BONO
41,6000 %-0.07
ISTANBUL
BUGÜN
24/29°
ISTANBUL
YARIN
23/27°

CHP, 81 il başkanını İstanbul'a çağırdı

CHP, İstanbul İl Başkanlığı yönetiminin düşmesinin ardından 81 il başkanını İstanbul'a çağırdı.

  • Son Güncelleme:
CHP, 81 il başkanını İstanbul'a çağırdı

CHP İstanbul İl Kongresi’ne ilişkin mahkeme kararı, partide tansiyonu yükseltti. İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, İl Başkanı Özgür Çelik ve yönetimini görevden düşürdü. Mahkemenin, İl Başkanlığına kayyum olarak eski CHP Milletvekili Gürsel Tekin'i atamasıyla yeni bir kriz patlak verdi.

ÖZEL'DEN İHRAÇ KARARI, TEKİN'DEN GÖREVE BAŞLAMA AÇIKLAMASI

Mahkeme kararının ardından dün akşam saatlerinde bir açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gürsel Tekin'in partiden ihraç edildiğini duyurdu. Ancak Tekin, bu açıklamaya rağmen bu sabah saatlerinde göreve başladığını açıkladı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından CHP Genel Merkezi, partideki birliği sağlamak ve durumu değerlendirmek üzere tüm il başkanlarını İstanbul'a çağırdı.

CHP lideri Özgür Özel'in bugünkü programında da bu krizin yansımaları belirgin. Özel'in, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek'in kızı Nehir Zeyrek'in üniversite kaydını tamamladıktan sonra, İl Başkanlığı binasına geçmesi bekleniyor. Ayrıca, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile de bir görüşme gerçekleştirmesi planlanıyor.

YORUMLAR 

YORUM YAP 

Bu bölüm boş bırakılamaz
Bu bölüm boş bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz