E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Cep Telefonu Kanser Sebebi mi? 

Dünya Sağlık Örgütü'ne bağlı Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı (IARC)'nın cep telefonlarına yönelik 14 yıllık araştırması sonuçlandı.

30.03.2012 - 12:50
Cep Telefonu Kanser Sebebi mi?


IARC'ın resmi internet sitesinde duyurulan rapora göre cep telefonunda sağlığı tehdit eden bir bulguya rastlanmadı. IARC'ın desteklediği cep telefonu kullanımı ile beyin tümörü riski arasında ilişki olup olmadığına yönelik Interphone araştırmasında, en sık rastlanan beyin tümörlerinde cep telefonu kullanımına bağlı artış görülmediği belirlendi.

Dünya Sağlık Örgütü'ne bağlı Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı (IARC)'nın desteklediği 'Interphone' çalışması IARC'ın resmi internet sitesinde duyuruldu. 1998 yılından bu yana 13 ülkede, 14 bini aşkın cep telefonu kullanıcısı üzerinde epidemiyolojik çalışmalar yapan Interphone Çalışma Grubu tarafından tamamlanan araştırmaya katılan ülkeler arasında Almanya, Danimarka, Avustralya, Fransa, Finlandiya, İngiltere, İsrail, İtalya, Japonya, Kanada, Yeni Zelanda, Norveç ve İsveç bulunuyor. Interphone araştırmasına üye ülkelerden 100'e yakın bilim adamı katılıyor.

IARC tarafından desteklenen Interphone sonuç raporunda en sık rastlanan beyin tümörlerinde, cep telefonu kullanımına bağlı artış görülmediği belirlendi. Interphone araştırmasının sonuçları normal cep telefonu ile cep telefonun kafaya yaslandığı bölgedeki beyin, beyin zarı, kulak içi ve tükürük bezi tümörleri arasında bir ilişki olmadığını ortaya koyuyor. Ancak yoğun kullanımlarda daha çok araştırmaya ihtiyaç duyulabileceği belirtildi. Cep telefonu kullanımı ile glioma (beyin hücreleri tümörü), meningioma (beyin zarı tümörü), acoustic neuroma (kulak içi hücreleri) tümörü bulunan bin 121 ve malignant parotid gland (tükrük bezi) tümörü arasındaki ilişkiyi araştıran en geniş kapsamlı vaka-kotrol çalışması olarak belirtilen raporda, haftada en az bir kere cep teleonu ile konuşan insanların seçildiği ve toplam konuşma zamanı, ortalama konuşma süresi, toplam çağrı sayısı, handsfree kullanıp kullanılmadığı gibi veriler değerlendirildi.

samanyolu

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kanser Tedavisinde Dev Adım!
Sağlık Bakanlığı, dünyanın önde gelen kanser kurumu ABD'deki Ulusal Kanser ...
SGK'dan Yüz Nakline Onay!
Sosyal Güvenlik Kurumu yüz nakli bekleyenler için sevindirici bir karar aldı. ..
Reflüyseniz Dişlerinizi Kontrol Etttiriniz!
Görülme sıklığı giderek artan reflü; astım, bronşit ve diş çürüklerine zemin hazırlıyor.
 
8 Saatten Fazla Oturmak Ölüm Riski!
Avustralya'da bir araştırma ne kadar fazla oturulursa, o kadar çok sağlık ...
Düz Tabanlığın En Büyük Nedeni Aşırı Kilo!
Uzmanlar, bir çocuğun düz taban olup olmadığının 7-8 yaş civarında belli ...
Kayseri'de En Büyük Kök Hücre Merkezi Kuruldu!
Türkiye'nin en büyük genetik ve kök hücre merkezi, Erciyes Üniversitesi bünyesinde kuruldu.
 
Yarı Uyumlu İlik ile İkinci Hayat!
Antalya'da bazı kanser türleri nedeniyle yaşama şansı kalmayan 30 hastanın ...
Vitaminler Meyvenin Yerini Tutar mı?
Meyve tüketemeyen bireyler, bu açığı vitamin haplarıyla kapatmaya çalışıyor ...
Domates ile Gelen Cilt Güzelliği!
Salataların ve yemeklerin vazgeçilmezi domatese bir de 'güzellik' açısından ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
TCMB
PETROL
sanayi
emrah yılmaz
Abdullah Ercan
ygs 2015
FED
chp
Yeşim Ceren Bozoğlu