Çamlıhemşin Tarımsal kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Kestioğlu yıl sonuna kadar markalaşma işini tamamlayacaklarını belirterek, "Bal sezonunda kendi balımızı kendi markamızla satacağız" dedi.
Çamlıhemşin Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mustafa Kestioğlu, ilk olarak kooperatif kurup konuya el attıklarını ifade ederek, "Uzun zamandır Çamlıhemşin balından haber yoktu. Bu yılının başlarında Çamlıhemşin Tarımsal Kalkınma Kooperatifini kurarak arıcılıkla ilgili çalışmalarımıza başladık. Çamlıhemşin balının ne kadar nezih ve eşsiz olduğunu bütün dünya biliyor. Ama ne yazık ki biz Çamlıhemşinliler dünya birincilik ödülü almış balımızın kıymetini bilemedik. Çamlıhemşin kara kovan balıyla dünya birincisi olan balcımız Veli Gülas'ın ölümünden sonra hiç bu konuda çalışmalar yapmadı. Çamlıhemşin Tarımsal Kalkınma Kooperatifi olarak bundan sonra eşsiz balımızın almış olduğu ödüle layık olmak için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.
Kestioğlu, son dönemlerde bazı yabancı menşeli balların Çamlıhemşin balı diye satılmaya çalışıldığı yönünde duyumlar aldıklarını da belirterek, "Ne yazık ki son zamanlarda gözlemlerimiz Çamlıhemşin balına leke getirenler olduğu yolunda. İlçe dışından bal getirerek yöre balı diye satılıyormuş. Bu yönde çalışmalar yapanlar hakkında kesin delillere ulaştığımızda gereken ne ise yapılacaktır.Bu konuda çaçışmalarımız sürüyor. Korsan ballara karşı yürüttüğümüz çalışmada başarılı olacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.
Cumhuriyet
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |