E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

BİLDERBERG’DE ‘DARBE’ KONUŞULDU 

Toplantıya katılan gazeteci Çandar’ın verdiği bilgilere göre, Bilderberg’de Türkiye ile ilgili iki sunum yapıldı.

7.06.2007 - 07:43
BİLDERBERG’DE ‘DARBE’ KONUŞULDU

Toplantıya davet edilen isimlerden biri de gazeteci Cengiz Çandar’dı. Çandar’ın verdiği bilgilere göre, Bilderberg’de Türkiye ile ilgili iki sunum yapıldı. PKK’nın gündeme gelmediği toplantıda, Türkiye’nin askeri müdahale ile yüz yüze olduğu sözleri ortalıkta dolaştı

İstanbul, 48 yıl aradan sonra Bilderberg toplantısına ikinci kez ev sahipliği yaptı. Ritz Carlton Okel’de gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye’den Devlet Bakanı Ali Babacan, TÜSİAD Başkanı Arzuhan Yalçındağ, işadamı Mustafa Koç ve Muhtar Kent, politikacı Hikmet Çetin gibi isimler katıldı.

Bu yılki toplantıya davet edilen Cengiz Çandar’a göre, Bilderberg algılandığı gibi bir oluşum değil. Sadece bir beyin jimnastiği, o kadar. Herhangi bir yaptırımı ya da belirleyiciliği de yok. Cengiz Çandar, Türkiye’de üçüncü defa yapılan Bilderberg toplantılarına ilişkin sorularımızı yanıtladı.

Tempo: Bilderberg’in dünya siyasetinde etkisi var mı?

Cengiz Çandar: Hayır, ilgisi yok. Sadece bir beyin jimnastiği. Hiç aklınıza gelmeyen bakış açıları ve yaklaşım biçimi ediniyorsunuz. Bu bir yönetim organı değil ve ele alınan konularla ilgili yönlendirme yapma gibi bir misyonu yok. Bence çok faydalıydı; seneye çağırırlarsa seve seve yine giderim.

T: Neden gizli yapılıyor?

C.Ç.: Bilderberg oluşumu, İngiltere’deki ‘Chatham House Rules’ adlı düşünce kuruluşunun esasları çerçevesinde organize edilmiş. Belli kaideleri mevcut. Kayıt tutulmayacak, toplantı boyunca dışarı ile irtibat kesilecek, vesaire. Neler konuşulduğu kısmen açıklanabilir, ancak kimin ne söylediği anlatılamaz. Bence, gizli olmasının sebebi, insanların rahat rahat konuşmalarını sağlamak.

T: Buraya katılanlar yükseliyor ve belli mevkilere geliyor gibi iddialar da var.

C.Ç.: Çağırılan adamlar kendi alanlarında temayüz etmiş kişiler olduğu için, yarın bir gün belli mevkilere gelmeleri çok doğal. Zaten o tür adamları seçip çağırıyorlar.

T: Toplantıda genel olarak neler konuşuldu?

C.Ç.: Tek kutuplu dünya mı, yoksa çok kutupluluk olacak mı? Trendler ne, nereye doğru gidiyor? Trendler konusunda Çin’in yükselişi öne çıktı. Dünyadaki sıklet merkezinin, önümüzdeki yüzyılda Atlantik’ten Pasifik'e doğru kayacağı yönünde tespitler yapıldı. Ekonomik aktivitenin de daha ziyade Asya ağırlıklı olacağı, bu yüzden Çin’in ağırlığının artacağı görüşü konuşuldu. Rusya bu kadar önemsenmedi. Ayrıca bir diğer konu küresel ısınma idi. Nüfusu sebebiyle Çin’in küresel ısınmadan en çok etkilenecek ülke olduğu söylendi.

T: Toplantıda Türkiye ile ilgili neler konuşuldu?

C.Ç.: Toplantı Türkiye’de olduğu için, Türkiye ile ilgili iki sunum vardı. Türkiye’nin bir askeri müdahale ile yüz yüze olduğu sözleri ortalıkta dolaştı. Ancak daha ziyade perspektiflerle ilgili konuşuldu. Türkiye’nin, Avrupa ve Batı uygarlığı için çok önemli olduğu tekrar edildi. Mutlaka üye olacağı söylendi. Terör ve PKK konuşulmadı.

Gizemli Bilderberg toplantları ile ilgili tüm ayrıntıları Tempo dergisinin yeni sayısında okulabilirsiniz.

TEMPO

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
OPERASYON DOĞRULANMADI
TSK’nın Kuzey Irak sınırını geçerek PKK unsurlarına karşı düzenlediği ...
 
İŞTE YENİ IRAK HARİTASI
ABD‘nin Irak‘tan çekilmesi planı içinde üç eyalete bölünmüş bir Irak var.
ABD KÜRESEL ISINMAYA ALDIRMIYOR
Dünyanın en zengin 7 ülkesi ile Rusya’yı bir araya getiren G-8 Zirvesi ...
‘VİTRİN’DEN KABİNEYE
Liderler, 22 Temmuz seçiminin ardından iktidar hesaplarını milletvekili ...
 
AB'YE ASKER RESTİ
AB harekâtlarına tahsis edilen savaş uçakları ve gemileriyle desteklenmiş ...
SANDIĞA MARŞ MARŞ
TSK, personelinin “oy kullanma hakkı”nı göz önünde bulundurarak tayinleri 23 Temmuz’a erteledi.
SINIRLI SAYIDA TÜRK ASKERİ K. IRAK'A GİRDİ
AP haber ajansı sınırlı sayıda Türk askerinin Kuzey Irak'a geçtiğini iddia etti.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gökhan Töre
yangın
Tehdit
Adana Demirspor
Çankaya Köşkü
Chloe Loughnan
Vedat İnceefe
Ayşe Ersöz
kardeş