E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Belediyelerin Borcu 21.5 Milyar YTL 

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, aralarında Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinin de bulunduğu 3 bin 225 belediyenin toplam borcunun 21 milyar 468 milyon YTL olduğunu belirtti.

26.06.2008 - 18:03
Belediyelerin Borcu 21.5 Milyar YTL

İçişleri Bakanı Atalay açıkladı: 3 bin 225 belediyenin toplam borcu 21.5 milyar YTL

ANKARA - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, aralarında Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyelerinin de bulunduğu 3 bin 225 belediyenin toplam borcunun 21 milyar 468 milyon YTL olduğunu belirtti.

İl özel idareleri ve belediyelerin gelirlerinde artış yapılmasına dair yasa teklifinin TBMM Genel Kurulundaki görüşmeleri sırasında milletvekilerinin sorularını yanıtlayan Atalay, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri dahil Türkiye'de borçlu 3 bin 225 belediye bulunduğunu, bunların toplam borcunun 21 milyar 468 milyon 66 bin YTL olduğunu söyledi. Atalay, görüşmeler sırasında verilecek önergenin kabul edilmesi durumunda il özel idare gelirlerinde yüzde 56, belediyeler ile büyükşehir ilçe belediye gelirlerinde yüzde 42, büyükşehir belediye gelirlerinde ise yüzde 36 oranında artış olacağını ifade ederek, il özel idareleri ile belediyeler için toplam artış oranın yüzde 44 olarak gerçekleşeceğini kaydetti.

Teklifin Hazineye yük getireceği eleştirilerini de yanıtlayan Atalay, "Biz Hükümet olarak, adımımızı sağlam atarız, ayağımızı sağlam basarız" dedi. Finansman dengelerini kurmadan bugüne kadar hiçbir harcama kararı vermediklerini belirten Atalay, "Bunu iyi çalıştık, hiçbir sorun yok. Yeni devreye koyduğumuz GAP ve diğer projelerimizin hepsinin finansman dengesi çalışıldı, karşılığı var. Bu da o şekilde dengelendi" iddiasında bulundu.

Tasarı seçimden sonra

Atalay, belediyelerinin kaynaklarının artırılması amacıyla kapı önüne konulan araçlara kadar park parası alınmasını düzenleyen kanun tasarısından, bu yıl sonuna yetiştirilemeyeceği için şimdilik vazgeçtiklerini belirtti. Atalay, "O tasarımızı tamamen iptal etmiş değiliz. O tasarımız üzerinde duracağız. Çünkü, orada daha geniş kapsamlı, belediyelerinin öz gelirlerini de düzenleyen boyutlar var. O tasarıyı şimdilik beklemeye aldık" dedi.

Muhalefet milletvekillerinin, tasarının seçim dolayısıyla mı şimdilik beklemeye alındığına ilişkin soruları ise yanıtsız kaldı.(Radikal)

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızılay Başkanı Küçükali Turktime'a Konuştu: Veli Küçük'ün Kızılay’dan İhale Aldığını Sizden Öğrendim!
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'den Turktime'a çarpıcı açıklamalar: ...
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
 
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
 
8 Bin 500 Eczane Kapanma Noktasında
Eczanelerin SOS verdiğini vurgulayan CHP milletvekili Ali Rıza Ertemür, ...
MHP'den Millilere Ödül Önerisi
MHP, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı finalde elenen, A Milli Futbol ...
Milliler yurda döndü / VİDEO
Almanya'ya yenilerek Avrupa Şampiyonası'na veda eden A Milli Futbol Takımı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ihracat
Ahmet Kural
Almazbek Atambayev
konuk oyuncu
GİB
Samsung Galaxy note 2
Ömer Aşık
Soru
islam kerimov